Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

'Mainan' Agama Di Malaysia Dah Macam Politik, Apa Hal?

18-8-2017 02:10 PM |Dilihat:3023| Komen: 77

 Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Tan Zhen Sheng


Kebelakangan ini, isu agama menjadi semakin hari semakin sensitif. Misalnya patung hiasan yang bersayap dibuang dan terdapat sekolah kebangsaan bertindak mengamalkan dasar mengasingkan bekas minuman orang Islam dan bukan Islam.

Apa puncanya menyebabkan keadaan sebegitu berlaku?- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 75
Komen

Komen Terbaru

Quote dodolgemok 5-9-2017 11:24 AM
kakiselit replied at 5-9-2017 11:07 AM
sama la hang bengap. Hang kata Nobito bengap sbb tiada tasik egypt di Mesir , hang pun bengap rupa ...

Sbb isu nya adalah tasik di Mesir, bukan lake Egypt. Bengap nya kau nak bekap geng pon nampak bodoh. Kahkahkah..!!

Lain-lain Komen

Quote finesse 18-8-2017 02:13 PM
Baru keluar gua ke bang??
Quote dodolgemok 18-8-2017 02:17 PM
Ajaran teroris taliban semakin berkembang. Thx to PASampah dan rakan sekutu umngok yg menyebarkan pahamkan anti non moslem.
Quote Simunggu 18-8-2017 05:00 PM
itu tanda kuasa kapir makin kuat di malaysia...nak tak over the nation lah tu...
Quote rainbow259 20-8-2017 11:20 AM
hmm doakan yg terbaik utk Islam..
Quote dess402 20-8-2017 12:10 PM

err ..  patung terbesar buddha tengah baring kat kelantan

tu taknak dimusnah jugak ke  ??



Quote dess402 20-8-2017 12:12 PM
Simunggu replied at 18-8-2017 05:00 PM
itu tanda kuasa kapir makin kuat di malaysia...nak tak over the nation lah tu...


ini tanda2 melayu2 makin mudah diperbodohkan .

depa tak tahu Islam itu apa .

Quote Al-Patih 20-8-2017 04:26 PM
terlampau banyak ahli ahli kitab berceramah....bermacam macam punya cerita...sampai bulih kata muntamad tak sah kalu tak betui sembahyang, tak sah sembut tak betui....pooodah...itu hak mutlak Allah SWT....
Quote Simunggu 21-8-2017 08:23 AM
dess402 replied at 20-8-2017 12:12 PM
ini tanda2 melayu2 makin mudah diperbodohkan .

depa tak tahu Islam itu apa .

jadi Islam itu apa??
Quote chacon 24-8-2017 12:23 PM
biasalah.. ceramah agama campur politik
Quote nobito 1-9-2017 11:12 PM
Akak setuju Arabisasi di Malaysia.....

Keluarga akak skang ni memang dah start adopt budaya Arab.....inshaAllah kami ingat nak guna bahasa Arab satu keluarga.....no more Malay Language
Quote nobito 1-9-2017 11:12 PM
Akak setuju Arabisasi di Malaysia.....

Keluarga akak skang ni memang dah start adopt budaya Arab.....inshaAllah kami ingat nak guna bahasa Arab satu keluarga.....no more Malay Language
Quote FanTasyCreaTioN 2-9-2017 07:16 AM
Suara dah ok.. best , cuma kena lancarkan lagi sebutan dan nampak sangat baca script.


Quote nobito 2-9-2017 02:03 PM
Dik tak nak camopr agama dan politik sarawak je kot dik sebab diorg takda agama rasmi.

Setahu akak Malay States semua ada agama rasmi Islam.....so takda hal pon nak buat politik Islam atau politik kaum pon sebab kita negara Islam.

Btw akak sekarang ni dah amalkan budaya Arab yer dik.....kau kene respect budaya akak jugak
Quote white_musk 2-9-2017 02:30 PM
nobito replied at 1-9-2017 11:12 PM
Akak setuju Arabisasi di Malaysia.....

Keluarga akak skang ni memang dah start adopt budaya Arab. ...

Akak nak pindah moscow semula lah
Quote nobito 2-9-2017 03:31 PM
white_musk replied at 2-9-2017 02:30 PM
Akak nak pindah moscow semula lah

Jangan sedeh2 ye nanti iols belanja sis falafel sambil lepak tepi tasik ala2 Egyptian.....nak tak?
Quote JokesCop 2-9-2017 05:26 PM
1st comment, fix comment system. Aku xboleh type panjang2 dekat phone.

2nd: pelbagaikan target respondent, kaum, umur dsb.

3rd: soalan kene lebih menarik dan kontroversi. Aku dah xnampak aku type ape.  Demmit,  fix comment system!!!
Quote dodolgemok 2-9-2017 06:04 PM
pyropura replied at 2-9-2017 05:15 AM
... bila mereka cakap puncanya org politik, sudah pasti maksudnya Umngok xial durjana hamjadah  kima ...

Setuju sis
Quote dodolgemok 2-9-2017 06:05 PM
nobito replied at 2-9-2017 03:31 PM
Jangan sedeh2 ye nanti iols belanja sis falafel sambil lepak tepi tasik ala2 Egyptian.....nak tak? ...

Mesir mana ada tasik lah sial.
Quote GhostWalking 2-9-2017 06:39 PM
Pendeknya artikel kau dekkk lagi pendek tak boleh??

Lihat semua komen(77)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054145s Gzip On
To Top