Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Rumah Tangga Musnah, Erma Fatima Sah Bercerai Talak Satu

17-8-2017 05:49 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 24920| Komen: 710

Pengarah terkenal Erma Fatima sah bercerai talak satu dengan Bade Azmi pada 17 Ogos 2017 jam 11.35 pagi selepas 26 tahun mendirikan rumah tangga. 

Bade atau nama sebenarnya Badaruddin Azmi, 53 melafazkan cerai di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur di hadapan Hakim Syarie Shaiful Azli Jamaludin.

Menurut mStar Online, Bade datang berasingan dengan menaiki motosikal manakala Erma atau Fatimah Rahmad, 49, datang ke mahkamah bersama adiknya Betty Rahmad.

Foto: Carian Internet
Bade menfailkan penceraian pada 10 Ogos mengikut Seksyen 47 Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam Negeri Selangor 2003. 

Erma berkata dia reda dengan apa yang berlaku dan menganggap semuanya sebagai ujian dari Allah. 

"Apa yang boleh saya katakan, soal mati dan jodoh itu, ketentuan Tuhan dan jika ini ketentuannya, saya sangat reda," katanya kepada mStar Online.

Bekas pasangan suami isteri ini mempunyai lima orang anak angkat iaitu Syamil Ikhwan, 24, Ahmad Arir, 22, Ahmad Aifin, 20, Citra, 15, dan Nurain, 11. 


Sebelum ini juga pada tahun 2015, Erma pernah memfailkan penceraian namun menarik kembali permohonannya kerana mengaku masih saling sayang menyayangi.

Foto: Carian Internet
Bade pula sudah mendirikan rumah tangga dengan wanita lain yang berasal dari Pahang dikenali sebagai Aida pada tahun 2014.

Apa pun didoakan agar kedua-duanya bertabah dan meneruskan kehidupan seperti biasa. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
5
Lawak
0
Bosan
2
Komen: 534
Komen

Previous : Panas! Sindir Isteri Acah Suci, Hafiz Hamidun Nafi Ada Masalah Batin

Next       : Tembelang Suami Adira Pecah Lagi

Komen Terbaru

Quote Kak-Leen 28-8-2017 05:31 PM
esteryen replied at 22-8-2017 08:48 AM
Betul tu! Ingat lagi caption dia "that night u told me i'm the only one" bagai tu.. puiks!

Apa suami bisik memalam pun nak kasi tau semua.. Target dia sorang ja tu..

Lain-lain Komen

Quote de_ikea 20-7-2017 07:29 AM
Tepek lah screen shot ig sebagai bukti sisthur
Quote Bipolajourney 20-7-2017 07:35 AM
Sisthurrr pemalas memang dikenali seantero cari ni u ols.

Quote mommymonster82 20-7-2017 07:40 AM
Me pon perasan gitu sis..

Raya baru ni pulak nmpk dia raya tanpa suami..me pulak sebak... tp bagusla dia.. matang.. xde meroyan2.. bawak diri je..
Quote mommymonster82 20-7-2017 07:42 AM
de_ikea replied at 20-7-2017 07:29 AM
Tepek lah screen shot ig sebagai bukti sisthur

Raya baru ni
Quote mommymonster82 20-7-2017 07:44 AM
Pos ig erma lately
Quote mommymonster82 20-7-2017 07:48 AM
Ig madu ....
Quote zaziot 20-7-2017 07:48 AM
xyah ler nk hadap laki cmtu..bini baru pun msti xdpt sabar dgn karenah laki mcm mane erma sabar dgn laki dia dulu...lelama sure laki dia leh nmpak beza bini lama n baru...ujung2 bile laki sakit tenat ke apa...akan pulang ke pangkuan bini lama balik
Quote watieabe 20-7-2017 07:54 AM
Suami raya dgn madu kot..
Tabah jugak erma ni..
Quote wadiunong 20-7-2017 07:55 AM
zaziot replied at 20-7-2017 07:48 AM
xyah ler nk hadap laki cmtu..bini baru pun msti xdpt sabar dgn karenah laki mcm mane erma sabar dgn  ...

Kann. Entahla uols akak selalu pikir2 knp la sesuatu perkahwinan tu susah sgt nak kekal sampai akhir hayat. Hari2 ada je masalah rumahtangga. Kalo tak laki, pompuan buat hal. Susah sgt ke nak sustains & maintain. Sebab tu sampai skrg akak andartu jah. Trauma tgk pengalaman org2 sekeliling akak
Quote sepitsiput 20-7-2017 07:59 AM
Bipolajourney replied at 20-7-2017 07:16 AM
Tolong jangan kecam sisthurrr

Sis berjalan jalan di ig singgah di wall erma dan kemudian lakinya  ...

chuola..caption yg erma tulis tu. bukan original luahan hati pun...itu kan lirik lagu Airmata Di Persandinganmu -Lestari  

mcm x biasa pulak si erma tu suka layan pefeelinh..esok lusa dimasukkannya lagu tu dlm drama..mcm zaman dia obses sgt dgn lagu butterfly melly rogayah goeslaw dedulu  

bade xkan lepaskan erma punya..dah kertu2 nk cerai buat malu kt anak anak jah
Quote akumak 20-7-2017 08:00 AM

husnudzon.. laki dia yg tlg ambilkan gambar hehe.

Erma mmg nak cerai kan dulu, laki dia yg taknak cerai. Kalau dia boleh tabah, siapalah kita org luar nak pertikai.
Quote mommymonster82 20-7-2017 08:06 AM
akumak replied at 20-7-2017 08:00 AM
husnudzon.. laki dia yg tlg ambilkan gambar hehe.

Erma mmg nak cerai kan dulu, laki dia yg takn ...

    

Laki tu beraya rumah sana...

Quote mommymonster82 20-7-2017 08:07 AM
Ank dah 2 dah rupanya bade ngan bini baru..
Quote takayama 20-7-2017 08:26 AM

dah 2 anak bade dgn madu si erma rupanya
igt msh sorg lg
erma, meols doakan agar mu terus tabah dan kuat

Quote jula7 20-7-2017 08:30 AM
akumak replied at 20-7-2017 08:00 AM
husnudzon.. laki dia yg tlg ambilkan gambar hehe.

Erma mmg nak cerai kan dulu, laki dia yg takn ...

cuols...
nak like berjuta2 statement u ni..
Quote kiah_karok 20-7-2017 08:30 AM
Tu yg erma skg dok sakan jd erna teteye mybe nk ubati ati yg lara.gtuuu
Quote mommymonster82 20-7-2017 08:30 AM
takayama replied at 20-7-2017 08:26 AM
dah 2 anak bade dgn madu si erma rupanya
igt msh sorg lg
erma, meols doakan agar mu terus tabah  ...

Tu la..me pon baru tahu.. dah anak 2 dah..

Kalau me pon kat tempat erma xtahu la nak cakap...

Moga erma tabah..
Quote chinta89 20-7-2017 08:54 AM

ha'a kan iols follow ig dia.. mimik muka mcm ni la yg byk
Quote mommymonster82 20-7-2017 08:57 AM
chinta89 replied at 20-7-2017 08:54 AM
ha'a kan iols follow ig dia.. mimik muka mcm ni la yg byk

Kelakr gak layan..

Lihat semua komen(710)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051073s Gzip On
To Top