Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

SPRM Mohon Perintah Tahanan Reman, Isa Samad Dihadap Ke Mahkamah

16-8-2017 12:08 PM |Dilihat:2648| Komen: 63

sumber : internet

Pada pukul 9.08 pagi tadi, bekas pengerusi Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV), Tan Sri Isa Abdul Samad dibawa ke Mahkamah Majistret Putrajaya untuk memohon perintah tahanan reman bagi membantu siasatan terhadap kes pembelian dua hotel di London dan Kuching oleh Felda Investment Corporation (FIC).

Memetik laporan The Malaysian Insight, setiba di mahkamah, kelihatan Tan Sri Isa Samad berpakaian baju-T lokap Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) berwarna oren diiringi pegawai SPRM dan peguamnya, K Kumarendran dan K. Devkumar.

Bagaimanapun tidak dapat dipastikan sama ada beliau digari atau tidak kerana tangannya di bawah bajunya.

Turut berada di mahkamah ialah isterinya Bibi Sharliza Mohd Khalid dan beberapa ahli keluarga.

Dilaporkan wakil media dan orang awam membanjiri di perkarangan mahkamah sejak pagi tadi bagi mengikuti prosiding permohonan reman terhadap bekas pengerusi Felda itu.

Permohonan reman itu dibuat di hadapan Majistret Zainal Abidin Kamarudin dan Mahkamah kemudian ditangguhkan jam 10.30 pagi.

Terdahulu, Isa ditahan ketika hadir ke ibu pejabat SPRM untuk merekodkan keterangannya jam 2.40 petang semalam.- CARI






Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
4
Lawak
2
Bosan
1
Komen: 63
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote albedah 15-9-2017 09:23 AM
Ada update ke citer sprm ni?  Dah dh ke lubuk da?

Lain-lain Komen

Quote nobito 16-8-2017 12:09 PM
Tersenyum je dia......macam Khir Toyo dulu....tersenyum je.
Quote kentel 16-8-2017 12:10 PM
sesungguhnya benar toyol itu katek...

Quote hyldia 16-8-2017 12:16 PM
masih mampu tersenyum? semacam tak de perasaan pulak org tua ni
Quote rainbow259 16-8-2017 12:21 PM
hmmm macam2..
Quote nisako 16-8-2017 12:24 PM
senyum je............
Quote kelana36 16-8-2017 12:24 PM
dah lama aku teringin nak tengok isa ni pakai gelang besi dan baju oren...
Quote mummy75 16-8-2017 12:25 PM
ni betul2 ke atau sekadar drama picisan je
Quote ntahapapantah 16-8-2017 12:28 PM
Aku ingat Isa sertai parti Amanah tadi.
Quote qistiena 16-8-2017 12:29 PM
ntahapapantah replied at 16-8-2017 12:28 PM
Aku ingat Isa sertai parti Amanah tadi.


Quote CiliPadiSedap 16-8-2017 12:32 PM
mummy75 replied at 16-8-2017 12:25 PM
ni betul2 ke atau sekadar drama picisan je

drama je dik.. ini semua duniawi
Quote reeny 16-8-2017 12:36 PM
dah lama iols tunggu org tua nie disoal siasat oleh SPRM..
Quote luvemedaa 16-8-2017 02:36 PM
Nak dekat pilihanraya kan. Drama.
Quote xAthenax 16-8-2017 02:39 PM
dia senyum sebab dia masih ada trump card?
Quote kelana36 16-8-2017 03:29 PM
Mahkamah bagi lepas Exco Penang tu dulu sebab tau nak tangkap Isa ni
catch and release
Quote surwanis 16-8-2017 03:37 PM
ni la drama...
korg sebut je nm sape plak pasni
tgu pru
mesti org tu plak ke dalam

pancing2 undi.....
hahahaha...apelak strategi depa pasni ekkk
Quote MarryPottet 16-8-2017 03:51 PM
sprm ni elok ditukar ja fungsi dia jadi penerbit & pengusaha wayang gambar nasional
sure banyak production dia yg akan tercalon utk oscar & cannes
Quote -electrifying- 16-8-2017 04:49 PM
wayang kulit je ni
Quote daun_getah 16-8-2017 04:55 PM
menyeringai je dier...
Quote dauswq 16-8-2017 05:00 PM
maybe "trump card" dh tak berkesan sbb pihak yg satu lagi berjaya  serbu rampas 'bukti'  di tangan isa ni..

maka cerita di PD jadi rumour lah

Lihat semua komen(63)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.095983s Gzip On
To Top