Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

39 Termasuk 4 Kanak-Kanak Terperangkap Di Menara Tiger Sky Tower

14-8-2017 11:21 AM |Dilihat:987| Komen: 13

sumber : internet

sumber : www.todayonline.com/s

Petang Sabtu lalu, menara berputar Tiger Sky Tower di Sentosa, Singapura ditutup selepas 39 penumpang termasuk empat kanak-kanak dan seorang operator terperangkap lebih empat jam di menara tersebut. 

Dalam kejadian yang berlaku kira-kira 5.30 petang itu, Sky Tower yang mampu memuatkan 55 penumpang pada satu-satu masa tiba-tiba berhenti pada ketinggian 30 meter ketika sedang menaik.

Menurut Pasukan Pertahanan Awam Singapura (SCDF) dalam kenyataan di Facebook, kabin penumpang Sky Tower itu dibawa turun secara mekanikal kira-kira pukul 9.45 malam.

Channel NewsAsia melaporkan Pengarah Sky Tower Alexander Melchers berkata pihaknya akan bekerjasama dengan Pihak Berkuasa Bangunan dan Pembinaan untuk memutuskan tarikh mereka akan mendapat permit operasi untuk meneruskan semula operasi menara itu.

Kami mengambil keputusan untuk menggantung operasi sehingga kami tahu apa yang berlaku supaya kami dapat memastikan daya tarikan ini akan terus beroperasi dengan selamat.

Namun tiada kecederaan dilaporkan dalam kejadian kali ini."

Pada ketinggian 131 meter dari aras laut, panorama di sekitar Sentosa, pulau-pulau di selatan Singapura, negara jiran Malaysia dan Indonesia dapat dilihat dengan menaiki Sky Tower ini.

Tidak hairanlah jika ia dikatakan menara pemerhatian tertinggi di Singapura.

Ini merupakan kali ketiga operasi Sky Tower terpaksa ditutup yang mana kali pertama dan kedua berlaku pada 2010.- CARI






Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 13
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Buritan 14-8-2017 05:03 PM
SecretLuv replied at 14-8-2017 03:43 PM
Itu orang China ya. Jangan samakan dengan orang Melayu.

I ckp pun khas utk leluhur acong.. so far mulayu mana ade berak merata kecuali org gilos

Lain-lain Komen

Quote EvieWanKenobi 14-8-2017 11:31 AM
syukurlah tiada kejadian serius..
Quote lasagnaklcc 14-8-2017 11:51 AM
Ai pon penah tersangkut 15min kat skyride sentosa island. Dah la kita gayat, tgh hari rembang plak tu. Rentung terus.
Quote Artemesiaa 14-8-2017 11:55 AM
Lama jugak mereka terperangkap nasib le semuanya selamat
Quote fox. 14-8-2017 12:03 PM
mujur rusak2 begitu benda ala tu tak terus terjunam ke bawah kan
Quote eiman 14-8-2017 12:04 PM
isu kesilapan teknikal ni biase, yg penting kecekapan emergency plan tu
Quote SecretLuv 14-8-2017 03:36 PM
Dalam tu ada tandas ke? Kalau orang nak terkencing ke terberak ke macam mana?
4 jam tu.
Quote sofiazara 14-8-2017 03:37 PM
kalu singapore macam tak rasa cemas sangat
tapi kalo kejadian di indonesia ke, atau mexico ke..rasa takut lebih sikit
Quote Buritan 14-8-2017 03:38 PM
SecretLuv replied at 14-8-2017 03:36 PM
Dalam tu ada tandas ke? Kalau orang nak terkencing ke terberak ke macam mana?
4 jam tu.

Kencing dan berak shj lahh.. ape nak malu.. leluhur cina selamba je berak merata pas tuu trus pakai suar
Quote intan_smsb 14-8-2017 03:39 PM
i is gayat

memang tak akan naik
Quote SecretLuv 14-8-2017 03:43 PM
Buritan replied at 14-8-2017 03:38 PM
Kencing dan berak shj lahh.. ape nak malu.. leluhur cina selamba je berak merata pas tuu trus paka ...

Itu orang China ya. Jangan samakan dengan orang Melayu.
Quote sutera_abadi 14-8-2017 03:50 PM
39 orang dalam tu (termasuk 4 kanak-kanak).... ramai jugak tu....?
Jenuh pihak SCDF turunkan sorang sorang....
Awatlaa dorang tak sewa heli...

Agaknya apa lah pampasan "penumpang" tu semua dapat.... 4 jam lama tu...
dalam masa 4 jam.. boleh pegi attraction yang lain kat pulau tu..
Quote Pink_Purple 14-8-2017 03:55 PM
nasib baik xde kecederaan
Quote Buritan 14-8-2017 05:03 PM
SecretLuv replied at 14-8-2017 03:43 PM
Itu orang China ya. Jangan samakan dengan orang Melayu.

I ckp pun khas utk leluhur acong.. so far mulayu mana ade berak merata kecuali org gilos

Lihat semua komen(13)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106203s Gzip On
To Top