Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Mesin ATM Habis Diletupkan Dengan Bom Buatan Sendiri

13-8-2017 02:41 PM |Dilihat:1266| Komen: 20
Melampau! Sebuah mesin ATM di Bangunan Pusat Transformasi Luar Bandar (RTC) Napoh, di Changlun dilaporkan telah diletupkan dalam satu cubaan rompakan.

Astro Awani melaporkan kejadian jam 2.40 pagi itu disedari orang awam yang melalui kawasan berkenaan selepas melihat kepulan asap.

Pihak polis berkata suspek disyaki menggunakan bom buatan sendiri dengan diselitkan pada bahagian pintu mesin ATM untuk diletupkan.

Pun begitu bom berkenaan gagal memecahkan pintu mesin ATM tersebut.

Buat masa ini polis sedang meneliti CCTV bagi mengenalpasti suspek. - CARI 

Foto: Astro Awani


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 18
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ultra78 14-8-2017 01:22 PM
Buang masa sahaja cuba letupkan peti  besi atm. Next time guna api welding tu...

Lain-lain Komen

Quote Pink_Purple 13-8-2017 02:49 PM
pengganas dah sampai ke malaysia..

pandai buat bom sendiri

kalau tak silap 2tahun lepas atm BSN jitra kan,orang yg sama ke, tambah skill
Quote oak.balustrade 13-8-2017 02:53 PM
Sana sini ada keganasan
Quote noell 13-8-2017 02:59 PM
husnozon saja la

dia nak tolong bayaq skit utang 1mdb la tuh

penyagak menolong perampok ok la tuh
Quote OmJualGas 13-8-2017 03:03 PM
Kalau atm bank yg kena rompak,   aku ok ja sebab bank ni kuat makan bunga.   
Quote tagas 13-8-2017 03:37 PM
Desperated

along dah gertak simbah cat

bini za ugut nak larik
Quote KILL_NANCY 13-8-2017 05:02 PM
@spiderman80 thread dh ada

https://mforum.cari.com.my/forum ... 054640&mobile=2
Quote pearl.silver 13-8-2017 05:44 PM
Bank apa kena
Kat karak aritu atm bsn kena letup. Tp xdpt duit. Maybank sebelah bsn selamat
Quote EvieWanKenobi 13-8-2017 09:05 PM
sape la punya kerja ni..
sib baik satu bangunan tak meletup..
Quote mbhcsf 13-8-2017 09:28 PM
hmm...kene jejaga ni , kita ada SEA games ni.
Quote cheergirlz 13-8-2017 09:32 PM
kreatif  n inovatif..cuma digunakan ke jalan yang salah....errmmm
Quote bangcak 13-8-2017 09:35 PM
terbukti kumpulan daesh telah diarahkan limkitsiang
utk  menyerang pm.
sila bagi beliau sepenggal lagikk, pliss
Quote grouper 13-8-2017 09:39 PM
Menyusahkan org je..lenkali buat company cam imdb pastu korek la duit byk mana pun x yah main bom pun..n x kan kena tangkap.
Quote DeeHanania 13-8-2017 11:06 PM
Mcm2 hal,
Kalo letup pun,
Bkn dpt duit tu...
Quote nobito 14-8-2017 12:54 AM
Bodoh nye lahai......lebih baik korang letup kan diri sendiri je.....tak menyusahkan orang
Quote precious_chicas 14-8-2017 04:27 AM
Even kalau dapat pecahkan atm sekalipun, duit2 tu akan terpercik dek dakwat secara automatik kan? so tak laku untuk dipakai juga nanti.
Quote kotakbaju 14-8-2017 09:41 AM
Dekat dengan umah aku ja ni
Quote surwanis 14-8-2017 01:12 PM
xboleh ke suh toyol rompak
Quote ultra78 14-8-2017 01:22 PM
Buang masa sahaja cuba letupkan peti  besi atm. Next time guna api welding tu...

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093497s Gzip On
To Top