Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Saya Rasa Seperti Dianiaya Dan Disabotaj - Shaheizy Sam

13-8-2017 01:48 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 9668| Komen: 132


"Membayar cukai menjadi tanggungjawab, malah saya ada rekod mengenainya. Saya rasa seperti dianiaya dan disabotaj."

Wow, memang panas! Nampaknya pelakon Shaheizy Sam meluahkan rasa kesalnya dengan tindakan LHDN yang telah menyiarkan notis muflis di akhbar tempatan.

Bukan itu sahaja, ia turut memaparkan data peribadinya menerusi media cetak itu. Bercakap tentang hal ini, Sam berkata alasan yang diberikan oleh LHDN adalah tidak munasabah dan menganggap dirinya dianiaya pihak tersebut.

"Tiada istilah mereka tak boleh cari saya. Saya bukan kerja pejabat dari jam 9 pagi sampai 5 petang. Saya berlakon tak tentu masa dan ada hari saya tiada di rumah.

"Saya tak pasti apa motif mereka. Mungkin juga ini cara mereka menggunakan orang berpengaruh seperti saya untuk menyedarkan masyarakat supaya membayar cukai.

"Sejak mula berlakon lagi, saya sudah melaksanakannya. Tak perlu risau. Kali terakhir mereka datang ke rumah pada 9 Mei lalu ketika anak sulung dilahirkan dan saya berada di hospital. Saya umumkan hal itu di laman sosial.


"Dua tiga minggu sebelum notis itu dikeluarkan, beberapa wakil LHDN datang ke rumah dan menyerahkan borang CP 500. Kenapa mereka tak maklumkan hal berbangkit? Kenapa pilih guna surat khabar pula?," katanya kepada Berita Harian. 

Sam juga berkata sehingga hari ini dia dan ejen cukainya masih menunggu penjelasan sebenar berhubung notis muflis tersebut. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 131
Komen

Previous : Jangan Jadi Sampah Dan Pelacur Dalam Industri Ini - Que Haidar

Next       : "Pergi Ipoh Je Pun"-Awal Ashaari Bengang Dituduh Tunjuk Mewah

Komen Terbaru

Quote leena1234 20-8-2017 09:54 PM
Time masyuk kalo byr cukai kan senang..300k lak tu. Kalo job tgh xde sgt skrg ni, pyh gak nk settlekan..pndi2lah si sam ni cari duit, sape soh xbyr, merasalah kan

Lain-lain Komen

Quote redapple10 13-8-2017 02:11 PM
Bayr je la.. pastu ko saman lhdn.. biar diaorg ternganga
Quote mommymonster82 13-8-2017 02:23 PM
Kesian sam..
Mmg ada kawan pon kena..
Dah bayar pon dtg lg serbu rumah..
So me caya je  kes sam ni klu  dia kata dia teraniaya.. sabarla sam..

Org xtahu citer jer duk igt naik nama ni sbb xbayar lansung...
Quote Aduradura 13-8-2017 02:27 PM
Betul ke ni shezy sengggg
Quote animefan 13-8-2017 02:31 PM
Saya tak pasti apa motif mereka. Mungkin juga ini cara mereka menggunakan orang berpengaruh seperti saya untuk menyedarkan masyarakat supaya membayar cukai  {:smile {:smile {:smile
Quote monsterwife 13-8-2017 02:33 PM
Hm....jelah.
Quote cahaya_almas 13-8-2017 02:42 PM
Igt lg kwn keje bhgn lhdn...time meting cam tk caya je target yg ketua tuk kutip cukai thn ni...mmg naik melampau2....kena buat jgklah smpai tercapai jumlah yg diminta sbb tu thn ni kaw2 mrk jlnkan usaha tuk dptkan cukai ngan lebih byk..termasuklah ngan i...setiap bulan dh tolak gaji tuk cukai..dan2 smpi surat kena byr  lagi cukai...maksudnya tk cukup cukai yg i byr sblm ni....kena redha lah...huhu
Quote Knowlee 13-8-2017 03:12 PM
Eh kau ni Sam. Nak persoalkan kerja lhdn pulak. Diorg follow sop. Kalau diorg mmg dah dpt cari kau, mmg la takde keluar notis tu. Of course la diorg dah hantar surat banyak kali tp takde respon. Bukannya main keluar notis kat newspaper mcm tu je. Nak tagih simpati pulak dia ni. Bayar je la drpd duk keluar statement bodo je memanjang.
Quote sekel 13-8-2017 03:39 PM
Sam sudah kantoi

so Sam ko bayar jer lh hutang


ikut mcm RCW & DSV
Quote tagas 13-8-2017 03:41 PM
Ade duit byr

tadak duit kasi tido lokap

tak yah byk bunyik
Quote AyaqMeloSuam 13-8-2017 03:53 PM
Huntong org bpengaruh... x bayo cukai blh pkiaq mybe org nk guna nma dia utk publisiti... huntong la ko dik... siap org cukai mai umh serah borang.. kami ni dolod sdrik jah kt tenet.. mujur kami celik IT diknon...
Quote famri7 13-8-2017 03:53 PM
Kalau dah plakon khanzzz..kimak sangt si cendawan ini
Quote alieyrina 13-8-2017 04:06 PM
Nk byr cukai takkan perlu publisiti..ni bukan mintak derma..
Quote jalfa 13-8-2017 04:23 PM
Tak masuk akal la alasan ko shaheizy samdol...whoareyus sampai lhdn kena dtg htr borang kat ko  sampai rumah.kura kura dalam perahu sangat..
Quote leena1234 13-8-2017 04:24 PM
Nk bersihkn namalah, nnt org igt sengaja xmo bayar. So lps ni byr jelah yee..
Quote aechae 13-8-2017 04:50 PM
Baik la mu ckp no komen je or dlm perbincangan ke apa.... motif nk mention bg statement kt ig pasal anak lahir ko kt spital? Igt org lhdn kesah??dorg pn ntah2 x follow ko pn
Quote meteorspeed 13-8-2017 05:00 PM
Eh hello..LHDN tak nyer nak sabotaj..kalu tak bayar ngaku jer la.. Tak Yah nak cover salah org lain..
Quote tomaz 13-8-2017 05:01 PM
Kau fikir kau siapa. Fikir kau siapa. Fikir kau siapa. Boleh Blah Kau fikir kau siapa
Quote EvieWanKenobi 13-8-2017 05:13 PM
bayar jelah..
takyah nak menjawab2 bagai..
Quote kirei_wa 13-8-2017 05:25 PM
Smp dtg umh ehh..hebat kau samdol..sbb ko x respons laa dorang letak nama ko kt surat kbr..ko dh tau x byr ko dtg laa lhdn..cam good2 nak kena dtg umh bgai?

Lihat semua komen(132)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054804s Gzip On
To Top