Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Jangan Jadi Sampah Dan Pelacur Dalam Industri Ini - Que Haidar

13-8-2017 01:41 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 1787| Komen: 3

"Please shows some respect, terutama pada kerja anda. Jangan jadi sampah dan pelacur dalam industri ini!."

Itulah yang diluahkan oleh pelakon Que Haidar menerusi sebuah entri di laman Instagram miliknya.

Dia mengakui berasa terhina apabila ada sesetengah dalam industri seni mengambil mudah dalam menghasilkan karya mereka. 

"Sikap ambil mudah dan sambil lewa mereka, seolah-olah menghina aktor dari segi lakonan, pemilihan skrip dan pemilihan siapa yang ingin diangkat sebagai pelakon. Saya sangat terasa terhina.

"Saya pernah mengupah acting coach sendiri kerana pihak produksi tidak menyediakan acting coach menggunakan wang payment yang dibayar pada saya dan saya juga pernah membuat persembahan monolog di rumah dan panggil rakan-rakan rapat menonton dan sekaligus bertukar pendapat tentang persembahan tersebut.

Foto: Astro Awani
"Bagi saya, bila kita on set orang akan pandang kita sebagai pelakon profesional. Jika nak belajar atau bereksperiment dalam class, dalam set kita kena 'JADI'. Tuan director tak ada masa nak ajar kita. Thats how serious I am as an Actor," katanya.

Ternyata Que tidak gemar mengambil jalan mudah mahupun melakukan sesuatu yang nampak murah dalam berkarya. Seharusnya ia menjadi inspirasi dan peringatan kepada semua anak seni di negara ini! - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
4
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 3
Komen

Previous : Lucu! Dua Minggu Bernikah, Siti Saleha Seakan Terlupa Dia Sudah Ada Suami

Next       : Saya Rasa Seperti Dianiaya Dan Disabotaj - Shaheizy Sam

Komen Terbaru

Quote maisakurada 16-8-2017 06:47 PM
macam sama kayu jer...

Lain-lain Komen

Quote teddpapel 15-8-2017 01:57 PM
Ade aku kisah...{:nose
Quote amieab 15-8-2017 04:50 PM
bang ku nak khabor dia tak sehensem patah amin ke sebenornya ni?
kok ye pun tak yah la guna perkataan sampah dan pelacur tu...macam berdosa besar sgt la pelakon-pelakon kayu dipilih membintangi drama atau film...anggap zaman dan rezeki dia orang jer sudeh....macamla kehebatan bang ku telah membuat bang ku diangkat menjadi pelakon filim terbaik seluruh nusantara selama 8 tahun berturut-turut.....
Quote maisakurada 16-8-2017 06:47 PM
macam sama kayu jer...

Lihat semua komen(3)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.043068s Gzip On
To Top