Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Sia-Sia Sahaja Mencuci Baju, Rupanya Terbeli Sabun Pencuci Tiruan!

12-8-2017 03:21 PM |Dilihat:5445| Komen: 135
Mengejutkan! Bayangkan anda terbeli pencuci pakaian terkenal namun rupa-rupanya ada adalah tiruan?

Kosmo! melaporkan KDPNKK Sabah merampas sebanyak 3,145 bungkus sabun pecuci pakaian jenama Daia tiruan!

Kesemuanya dianggarkan bernilai RM14,125 dan di rata-ratanya dijual di beberapa pasar raya utama di negeri Sabah.

Difahamkan Serbuan pada pukul 1.30 petang itu dilakukan serentak oleh penguat kuasa KPDNKK Sabah di lima buah pasar raya utama di sekitar Bandaraya Kota Kinabalu, Putatan dan Keningau.

Serbuan itu dilakukan selepas pihak KPDNKK menerima laporan daripada syarikat pencuci sabun Daia mengenai jualan sabun tiruan itu di negeri berkenaan. - CARI  



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 135
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote WarnaPelangi 18-8-2017 02:44 PM
Macam mana nak tahu tu tiruan ke tak?

Lain-lain Komen

Quote insulin 12-8-2017 11:58 AM
Amboi. Pasaraya utama pun jual sabun tiruan. Percubaan ambil untung lebih ke ni?
Quote SecretLuv 12-8-2017 12:03 PM
Macam mana nak tahu tiruan ke tak?
Quote F685 12-8-2017 12:08 PM
My mother suka brand Daia ni
Quote xtahumenahu 12-8-2017 12:08 PM
alamakk...aku pakai sabun nih..harga kemainnn mahal...xkan tiruan
Quote putehkundor 12-8-2017 12:09 PM
Ok ke daia ni? Mcm low quality jer.
Quote trakea 12-8-2017 12:10 PM
Barang bernilai tambah tinggi macam sabun kita perlu boikot yang diimport. Terutamanya jenama indon babu yang namanya macam bodoh itu. Sokonglah sabun cuci buatan Malaysia macam Maxkleen9 atau Top .
Quote raradhia 12-8-2017 12:15 PM
laaa, tiruan kah??????

iols slalu guna top
Quote rospinki 12-8-2017 12:17 PM
bagus ke daia? aku pakai attack je skrg.

likuid detergent tu smua penipu..baju tk bersih.

attack rege 8.50 tu tahan sebulan..lagi putih baju skola
Quote asyriqa 12-8-2017 12:17 PM
Mcm nak kenal tiruan ngan ori ekk..kaka pun guna daia ni
Quote kentel 12-8-2017 12:22 PM
masa stock take dorg tak perasan ke tu bukan produk ori???
Quote ahnafnia 12-8-2017 12:24 PM
macam mana nak tahu sabun tiruan
Quote helicornia 12-8-2017 01:21 PM
aku tk kisah sgt sabun tiruan ke janji baju bersih.kalau makanan or ubat tiruan tu mmg bahaya
Quote mommymonster82 12-8-2017 01:26 PM
rospinki replied at 12-8-2017 12:17 PM
bagus ke daia? aku pakai attack je skrg.

likuid detergent tu smua penipu..baju tk bersih.

Sis guna serbuk tu utk bju sekolh je ke..mesin basuh me klu pki serbuk mmg nnti lekat putih2 kat baju tu..klu bju outih xnmpk..seluar ke apa yg gelap2 mmg nmpk sgt
Quote rospinki 12-8-2017 01:28 PM
mommymonster82 replied at 12-8-2017 01:26 PM
Sis guna serbuk tu utk bju sekolh je ke..mesin basuh me klu pki serbuk mmg nnti lekat putih2 kat b ...

yer mommy..memang putih kt seluar gelap..kena bilas air lebih skit la..cuci penapis mesin tu slalu
Quote mommymonster82 12-8-2017 01:31 PM
rospinki replied at 12-8-2017 01:28 PM
yer mommy..memang putih kt seluar gelap..kena bilas air lebih skit la..cuci penapis mesin tu slalu ...

Cuci dah.. huhu.. stress kadang2 bila basuh baju.. masa sidai xnampak..lepas dah kering nah..bertompok2...
Quote rospinki 12-8-2017 01:33 PM
mommymonster82 replied at 12-8-2017 01:31 PM
Cuci dah.. huhu.. stress kadang2 bila basuh baju.. masa sidai xnampak..lepas dah kering nah..berto ...

sama ler..stress jgk tgk..lagi kalu ada tisu dlm poket hancur skli..nk bersih kena buat manual lepas cuci bilas manual + soflan baru masuk blik mesin kasi kering(drain) bru sidai.
Quote mommymonster82 12-8-2017 01:37 PM
rospinki replied at 12-8-2017 01:33 PM
sama ler..stress jgk tgk..lagi kalu ada tisu dlm poket hancur skli..nk bersih kena buat manual  ...

Betul sgt..kdg2 dah cek..boleh pulak terlepas..my boy ni pulak kertas..main apa ntah ngan kawan kdg2 ada kertas2 dalm poket . Da cek pon kadang2 terlepas gak..
Quote rospinki 12-8-2017 01:39 PM
mommymonster82 replied at 12-8-2017 01:37 PM
Betul sgt..kdg2 dah cek..boleh pulak terlepas..my boy ni pulak kertas..main apa ntah ngan kawan kd ...

stresslgi tambah kestressan yg dh sediaada stress
Quote Shirley23 12-8-2017 01:40 PM
Saya dulu pengguna sabun buku daia ni sebab harga murah, tapi sabun buku tu tak tahan lama. Baru guna separuh dah patah. Sabun top ok, tahan lama sebelum patah dua.

Lihat semua komen(135)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083214s Gzip On
To Top