Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Buka Kilang Haram, Exco Pulau Pinang Ditahan SPRM

12-8-2017 02:49 PM |Dilihat:1428| Komen: 47
SPRM dilaporkan mendapat perintah reman lima hari terhadap exco Pulau Pinang, Phee Boon Poh, 66 pada hari ini.

Ini bagi membantu siasatan berhubung isu kilang memproses serbuk kayu haram yang dikatakan mencemarkan alam sekitar di Sungai Lembu, Pulau Pinang.

Astro Awani melaporkan turut direman ialah dua anak Pengerusi Jawatankuasa Kebajikan, Masyarakat Penyayang dan Alam Sekitar Pulau Pinang itu yang menjadi pengurus dan pengarah syarikat kilang haram berkenaan.

Ketiga- tiga mereka disiasat mengikut Seksyen 23 Akta SPRM 2009 yang memperuntukkan hukuman penjara hingga 20 tahun dan denda tidak kurang lima kali ganda nilai suapan atau RM10,000, mengikut mana lebih tinggi, jika sabit kesalahan. - CARI

Exco Pulau Pinang Ditahan SPRM


Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
2
Lawak
3
Bosan
0
Komen: 47
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote cmf_BeachBoys 19-8-2017 11:18 AM
dodolgemok replied at 19-8-2017 07:32 AM
Kepala umngok lancap beterabur kau xnak citer dek?

Kan dah citer Kat post#36

Lain-lain Komen

Quote nobito 12-8-2017 01:38 PM
Dijemput sekalian Atheist, Anti-Melayu supremacy, Anti-Islam agama syumul mulia untuk menyusun 10 jari merafak sembah ke dalam thread ini
Quote whitemagic 12-8-2017 02:23 PM
DAP dan rasuah berpisah tiada

betul tak @dodolgemok
Quote dcruins 12-8-2017 02:49 PM
dari so what tiba2 jadi no comment.....


Quote whitemagic 12-8-2017 02:53 PM
harap @dodolgemok memberikan penjelasan mengapa pemimpin DAP begitu aktif melakukan rasuah
Quote rashiman 12-8-2017 04:32 PM

mungkin ini yg mereka mahu....
bisnes tanpa lesen...boleh bereperasi secara haram....tanpa bayar cukai....
tanpa perlu kisah mengenai alam sekitar...

Quote whitemagic 12-8-2017 04:33 PM
@dodolgemok tak nak bagi sepatah dua
Quote bit 12-8-2017 05:13 PM
Siapa siapa yg rasuah, makan duit rakyat harap dihumban je dlm penjara
Quote albedah 12-8-2017 05:28 PM
Errr keluarkan surat kepada kilang haram boleh ditahan ek...  Kalu gitu ramai la kt Kuantan nuuu..
Quote nobito 12-8-2017 05:30 PM
bit replied at 12-8-2017 05:13 PM
Siapa siapa yg rasuah, makan duit rakyat harap dihumban je dlm penjara

Bila parti tu ada skandal begini baru la nampak memajukan ekonomi...ada leadership dalam ekonomi.

Parti PAS tak terlibat skandal begini so tak nampak tokoh untuk memimpin ekonomi.

Acik Ateis
-Otak 3 suku
Quote nobito 12-8-2017 05:35 PM
Akak tengok @pulauturtle tak berkutik lagi dalam ni

Sebuk melayan pelancong China macam Maharaja China kot
Quote bit 12-8-2017 07:14 PM
albedah replied at 12-8-2017 05:28 PM
Errr keluarkan surat kepada kilang haram boleh ditahan ek...  Kalu gitu ramai la kt Kuantan nuuu..

Kau jangan... tu negeri panyungan langit, nak mampus serbu

Bauksit pun x mampu stop
Quote redapple10 12-8-2017 09:07 PM
Low cost,max profit.. bijak bijak
Quote Rynaf 12-8-2017 09:16 PM
Sunyi jer thread ni
Quote pulauturtle 12-8-2017 10:25 PM
nobito replied at 12-8-2017 05:35 PM
Akak tengok @pulauturtle tak berkutik lagi dalam ni

Sebuk melayan pelancong China macam Mahara ...

ada aku kesah?

kalau rasuah, hukum jer, simple.

tukar org lain jadi exco.

kalau ini fitnah, fcuk off BN. pun simple jer
Quote Al-Patih 12-8-2017 10:44 PM
harasment is the best bisness
Quote nobito 12-8-2017 11:18 PM
Rynaf replied at 12-8-2017 09:16 PM
Sunyi jer thread ni

Cuba kalau thread pasal PAS meriah.....siap kutuk Al-Quran, hadis lebai, minyak tahan lama, 72 bidadari bagai
Quote aHoi83 12-8-2017 11:32 PM
Bagus la harap ramai lagi yg sprm boleh humban ke penjara
Quote hioftdb 13-8-2017 02:13 AM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 014-3211145
www.luckystar118.weebly.com

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER



------------------------------------------------------
Quote CiliPadiSedap 13-8-2017 05:18 AM
Mafia dap.. level adam kete mewah.. dah cakap dah bn ke pakatan haprak dua2 tak suci.. kasihan yang gaduh konon parti masing2 suci.. dap dh lama akak tahu lanun ada susur galur dengan pap singapore.. pejuang melayu lama sosialis tahu siapa pap.. generasi sekarang kena di dedahkan sejarah lama.. nampak racist tp  realiti kebenaran tetap ada

Lihat semua komen(47)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084902s Gzip On
To Top