Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Jejak Kasih : 10 Tahun Terpisah, Gadis Ini Tak Sangka Pemandu Grab Adalah Ayahnya

11-8-2017 05:16 PM |Dilihat:3343| Komen: 24

Terpisah hampir 10 tahun, seorang anak dan ayah akhirnya dipertemukan dalam keadaan yang sungguh tidak disangka-sangka.

Kisah yang menyentuh hati ini dialami oleh seorang pelajar sekolah menengah di Indonesia yang terkejut apabila mendapati pemandu Grabbike merupakan ayah kandungnya yang dicari sekian lama.

Salma Zuhara, 17 tahun, berkongsi detik bermakna dalam hidupnya itu di laman Instagramnya beberapa hari yang lalu.

Order Grab dapat papaku sendiri, aku baru tahu ternyata papaku sekarang kerja Grab tulisnya.


Kata gadis itu lagi, dia dan ayahnya terpisah sejak dia berusia 7 tahun kerana ketika itu ayah dan ibunya bercerai. Selepas penceraian kedua ibu bapanya, Salma tidak lagi pernah berjumpa atau tahu di mana ayahnya berada.

Pagi tadi pulang dari sekolah saya pesan Grab. Pada awalnya saya hanya memerhati platnya saja namun bila semakin dekat saya terkejut melihat wajah pemandu seperti orang yang saya kenal. Terus saya tanya dan ternyata itu papa cerita Salma.

Akibat sudah lama tidak bertemu, Salma mengaku sedikit kekok dengan ayahnya tetapi mengaku hatinya sudah "berbunga-bunga" kerana terlalu rindukan ayahnya.

Walaupun di pertemuan yang singkat, ayahnya juga sempat memberi nasihat kepada Salma.

Papa ada pesan supaya menjadi anak yang baik dan belajar bersungguh-sungguh. Harus membuat mama bangga serta selalu membantunya kata Salma.

Selepas selesai berbual, Salma kemudian di hantar ke restoran yang ingin ditujuinya untuk makan bersama rakan. Ayah Salma juga tidak mengambil sembarang cas bayaran dari anaknya.

"Papa bagitahu tak payah bayar",ujar Salma lagi.

Salma juga merancang untuk bertemu dengan ayahnya lagi kerana kini dia sudah mengetahui di mana tempat ayahnya tinggal.

Semoga kisah ini menjadi pembakar semangat buat pembaca yang mengalami masalah yang sama seperti Salma. Jangan cepat putus asa dan sentiasalah berdoa. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote bellyee21 15-8-2017 02:49 PM
masih kenal lagi~

Lain-lain Komen

Quote krustykrab 11-8-2017 05:17 PM
indon rupanya
Quote Ubatdemam 11-8-2017 05:24 PM
Alhamdulillah..ada org takde bapak nak bapak yang ada bapak..bapak macam gampang
Quote CiliPadiSedap 11-8-2017 05:37 PM
baguslah . akak mengalir air mata baca berita ni..

ab tum hi ho
neptune himho

teresa tum hi ho

ni lagu akak dengar bila nangis..
Quote jazaa100 11-8-2017 06:47 PM
Ubatdemam replied at 11-8-2017 05:24 PM
Alhamdulillah..ada org takde bapak nak bapak yang ada bapak..bapak macam gampang

Bapak buat pangai gampang dio ( Fatimah UK yg kata)

Bapak tau tabur sperm jeni
Quote jerukkedondong 11-8-2017 06:53 PM
Cheer up...this is sedih{:childlike
Bapak rogol/liwat anak 600 kali sila bunuh diri ye
Quote redapple10 11-8-2017 07:03 PM
Kalo dh jodoh x ke mana
Quote batmana 11-8-2017 07:27 PM
cantik anaknye
Quote alisonwee51 11-8-2017 08:28 PM
masih kenal lagi
Quote imransulaiman 11-8-2017 08:35 PM
Baru stalk ig dia... Takde pun kisah ni dalam sana..
Quote munahjolie 11-8-2017 10:03 PM
Kenapa bapak dia tak jenguk dia for the past 10years. Kesian lah budak ni bapak dia entah2 tak nak jumpa pun anaknya tapi dah terjumpa so layankan je lah.
Quote Akakstory 12-8-2017 12:13 AM
Muka fotostat sangat
Quote WajibulGhunah 12-8-2017 01:31 AM
Sinetron cangadddddd
Kosser ittewwwwzzzz
Quote izzat1987 12-8-2017 05:56 AM
Terpisah selama berpuluh2 tahun??? Maknanya si bekas suami ni tak pernah beri nafkah kpd anak2 nya selama berpuluh tahun? Kalau meninggal memang menjawab la di akhirat {:childlike{:childlike
Quote buapakperut 12-8-2017 08:52 AM
tgk gmbar ingatkn pengkid,rupanya indun. papah loe bg nasehatin sajakah. duit ongkos takda? naifnye budak ni.klu iols dh cekik apesal menghilang
Quote EvieWanKenobi 12-8-2017 02:36 PM
Allah makbulkan jua permintaannya..
Quote Teru2Bozu 12-8-2017 03:06 PM
Budak tu punya la gembira berbunga2 dapat jumpa papa dia, ada pulak yang sibuk komen bapak tak tanggungjawab la, tabur sperma etc..haih!
Quote merrissa 13-8-2017 01:53 AM
munahjolie replied at 11-8-2017 10:03 PM
Kenapa bapak dia tak jenguk dia for the past 10years. Kesian lah budak ni bapak dia entah2 tak nak j ...

khennnnn.........
Quote hioftdb 13-8-2017 02:12 AM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 014-3211145
www.luckystar118.weebly.com

=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER



------------------------------------------------------
Quote GigaMom 13-8-2017 02:50 AM
imransulaiman replied at 11-8-2017 08:35 PM
Baru stalk ig dia... Takde pun kisah ni dalam sana..

Wartawan cari buat crt sendiri kot

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059919s Gzip On
To Top