Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Abang Bomba Dipuji Netizen, Berjaya Selamatkan Kucing Terperangkap

10-8-2017 07:07 PM |Dilihat:1171| Komen: 23

sumber : Astro Awani

Menyelamatkan kucing terperangkap juga adalah sebahagian daripada tugas pasukan Jabatan Bomba dan Penyelamat.

Semalam, tindakan pantas sepasukan Bomba Dan Penyelamat berbaloi apabila mereka berjaya menyelamatkan seekor kucing yang terperangkap pada palang tingkat empat bangunan pusat beli-belah Melati Mall.

Menurut laporan Astro Awani, rakaman video oleh Dena Bahrin yang dimuat naik di laman Twitternya jelas menunjukkan detik cemas apabila seorang pegawai bomba meniti di atas palang tingkat empat dengan hanya menggunakan tali untuk menyelamatkan kucing tersebut.





Pihak bomba cuba mendapatkan kucing berkenaan namun gagal dan akhirnya kucing tersebut tergelincir jatuh ke tingkat bawah.

Namun mujurlah kusyen udara keselamatan (safety air cushion) telah disediakan lebih awal di atas lantai dan akhirnya kucing berkenaan selamat.

Video berdurasi satu minit itu mendapat hampir 24,000 retweet, 9,000 likes dan 300 komen kurang daripada 24 jam selepas kejadian berlaku.- CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 23
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote maisakurada 16-8-2017 07:41 PM
i lap u abang bomba

Lain-lain Komen

Quote lasagnaklcc 10-8-2017 07:16 PM
Aiyoo meow, motip buat aksi parkour bagi org sakit jantung tgk. Well done abang bomba.
Quote raradhia 10-8-2017 07:21 PM
terim Kasih abg bomba {:childlike{:childlike
Quote namr 10-8-2017 07:23 PM
I lap u abam bomba
Quote serinegara 10-8-2017 07:24 PM
Well done! Berdebar debar tengok video.
Quote lavendernovella 10-8-2017 07:44 PM
Saya syak kucing baru dibuang, kucing ketakutan dan keliru jadi dia panjat sana sini dan terperangkap ...
Quote CiliPadiSedap 10-8-2017 08:11 PM
  boleh jadi sugar glider akak kucing ni
Quote putehkundor 10-8-2017 08:37 PM
Apa nasib kucing tu seterusnya, Ada owner kah beliau
Quote leena1234 10-8-2017 08:40 PM
Perghh..sama2 jerit bila tgk kucing tu jatuh..huhuuu{:yameteh
Quote DeeHanania 10-8-2017 08:49 PM
Menjerit sama skali ngok video tu
Alhmdulillah,nasib c bulus selamat
Tengs Abam Bomba
{:iwant
Quote tripleid 10-8-2017 08:58 PM
sesusah je..ujung2 kucing tu mati jgk kena dera dgn bdk2 nakal
Quote doubleA 10-8-2017 10:32 PM
Saspen nya. Mujur ada pelapik tu kat bawah. Selamat seekor nyawa
Quote redapple10 10-8-2017 11:26 PM
Dan saham Abam bomba sky roket..
Quote pinkypetal 11-8-2017 12:57 AM
Menjerit i tengok video ni.

Thank you abam bomba.

Quote Akakstory 11-8-2017 01:13 AM
Good job abg bomba{:love
Quote SecretLuv 11-8-2017 02:24 AM
Alhamdullilah selamat. Seriau tengok kucing tu jatuh.
Quote manjalara_01 11-8-2017 08:54 AM
ade pic kucing tu x? teringin nak tgk..
Quote fox. 11-8-2017 09:10 AM
kussss semangat

terjerit akak dlm ofis ni dik kucem oiii. mujur abam bomba dah tunggu kat bawah. i lap u abam bomba
Quote prettyuglybabe 11-8-2017 09:42 AM
penat-penat abam bomba panjat sekali ko terjun nak..
klu tau cam tu dari awal pancut air jah
Quote talapia 11-8-2017 09:45 AM
tripleid replied at 10-8-2017 08:58 PM
sesusah je..ujung2 kucing tu mati jgk kena dera dgn bdk2 nakal

tak pon kena lanyak kereta...

kucing jalanan kan... gitula biasanya nasib. tapi takpe.. sekurang2nya.. penat lelah abg bomba tu smua berbaloi... bukan saja menyelamatkan nyawa si bulus walau ujung2 mati gak nnti bebila ke kan.. tapi mereka gak dah berjaya menaikkan imej abang2 bomba. tak mustahil lepas ni kerjaya bomba akan diminati ramai... our true super hero

Lihat semua komen(23)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.085733s Gzip On
To Top