Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Gugur Berkali-kali Sebanyak 6 Kali, Rupanya Virus Salah Satu Penyebab Tak Lekat...

10-8-2017 05:46 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 2656| Komen: 10

Pasangan mana yang tidak berasa sedih dan juga gusar bila kehamilan yang diimpikan bertukar menjadi sebaliknya, iaitu keguguran. 

Lebih teruk jika ia merupakan keguguran yang berulang-ulang. Sungguh! Pasti membuatkan emosi dan jiwa bukan sahaja berasa terganggu malah fobia.

Melalui satu perkongsian oleh seorang doktor pakar, Dr Hamid Arshat, terdapat beberapa penyebab membuatkan seseorang tu gugur beberapa kali.

Menerusi kes yang dirawatinya, didapati terdapat virus dikenali sebagai CMV menjadi punca keguguran berulang ini berlaku. 

Ikuti perkongsian ini, semoga ia menjadi bacaan input berguna buat semua suami isteri.

Alami keguguran sebanyak 6 kali sebelum ini..semuanya dalam lingkungan 6 - 9 minggu..


Rupanya ada virus bersarang...juga terdapat banyak lekatan dan parut di sekitar rahim..


Kini pesakit tersebut sudah melepas waktu kritikal dan semoga janin dapat terus membesar. Kepada suami isteri di luar sana, semoga tidak berputus asa jika masih belum dikurniakan rezeki anak. - CARI 



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 10
Komen

Previous : Tanda-Tanda Badan Terlalu Berasid Dan Cara Mengatasinya

Next       : Puas Diejek Gemuk, Singkir Lemak Dengan Air Detoks Viral Inilah Jawapannya!

Komen Terbaru

Quote opahJan 15-9-2017 08:53 AM
Ohh. risau nya endometriosis tu. mcm mana nk tau simptom2 kite ade endomet tu ye

Lain-lain Komen

Quote GigaMom 10-8-2017 07:26 PM
Perkongsian detail dr ini memang baik
Tp adakah pesakit yg dimaksudkan aware dr mempublickan info ny
Quote CiliPadiSedap 10-8-2017 07:29 PM
bagus doctor ni melakukan tugas dengan dedikasi sampai virus pun dia cari
Quote cengkihgirl 10-8-2017 11:19 PM
endometriosis dan retroverted ni memang susah nak hamil
ada yang dah buat laproscopy pun masih belum hamil
tahniah la sebab dah berjaya hamil
Quote Iema5008 11-8-2017 06:48 AM
GigaMom: Perkongsian detail dr ini memang baikTp adakah pesakit yg dimaksudkan aware dr mempublickan info ny
doc ni mmg setiap kali bt info akan minta kebenaran pesakit dan kluarga dlu...
Quote qistiena 11-8-2017 08:24 AM
ramai artis2 pergi kat dia nie nak mengandung..
Quote EvieWanKenobi 11-8-2017 09:38 AM
actually apa punca lekatan kat area rahim tu ya?
Quote uda 11-8-2017 10:49 AM
GigaMom replied at 10-8-2017 07:26 PM
Perkongsian detail dr ini memang baik
Tp adakah pesakit yg dimaksudkan aware dr mempublickan info n ...

Dia tak sebut punya nama pesakit so should be ok.
Quote sandrasandha 15-8-2017 04:28 PM
Kepada sesiapa ingin mendapatkan ubat gugur kandungan, boleh dapatkan

dari saya, ubat original, hati2 banyak penipu, cara guna dan guide sampai

selesai akan diberi, pastikan dapatkan dari doktor yang bertauliah, boleh cod

atau poslaju seluruh malaysia, maklumat lanjut hubungi number ini 0169552070 sandra
Quote syahza 15-8-2017 08:46 PM
baby sulung sy meninggal sbb cmv ni la.. sakit sejak dlm kandungan 24 mggu. lahir tak ckup bln 31 minggu
Quote opahJan 15-9-2017 08:53 AM
Ohh. risau nya endometriosis tu. mcm mana nk tau simptom2 kite ade endomet tu ye

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.045776s Gzip On
    To Top