Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Selepas Kisahnya Tular, Abang Posmen Terima Anugerah Ikon Pos Malaysia

10-8-2017 04:12 PM |Dilihat:2221| Komen: 37

sumber : Malay Mail Online

Tindakan seorang kakitangan Pos Laju Bukit Mertajam, Pulau Pinang yang komited dalam tugasannya menarik perhatian ramai. 

Gambar lelaki itu menjadi bualan ramai kerana walaupun terlibat di dalam kemalangan jalanraya namun dia masih memegang bungkusan pelanggan. 

Memetik laporan Harian Metro, biarpun ketika itu dia sedang mengalami kecederaan akibat kemalangan dengan sebuah kereta, Mohd Nazli Mohd Idris dilihat tetap berusaha gigih untuk menghubungi penerima bungkusan terbabit. 

Justeru itu, pihak pengurusan Pos Laju Malaysia memberi pengiktirafan dengan menjadikannya sebagai Ikon Pos Malaysia dan menghadiahkan wang tunai RM500. 

"Pihak pengurusan memberitahu, apa yang kita lakukan dan menjadi prinsip hidup kita, orang luar akan pandang."

Selain bersyukur dengan pengiktirafan yang diberikan oleh Pos Malaysia, Nazli berjanji akan terus memikul amanah serta kepercayaan yang diberikan oleh pelanggan.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 37
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ~boolean 12-8-2017 03:36 AM
aku tak ingat apa cerita posmen ni yang viral... tapi tahniah lah...zaman sekarang bukan semua orang rasa bertanggungjawab dalam kerja.

dulu ada berita posmen buang surat ke tepi sungai...
ada yang sampai tak dapat masuk universiti sebab tak terima surat balas gara-gara posmen lahanat tu

Lain-lain Komen

Quote sekel 10-8-2017 04:13 PM
bekerja kerana Allah
Quote harrypoter 10-8-2017 04:14 PM
500 je..
Quote buragazz 10-8-2017 04:32 PM

Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...
Quote qistiena 10-8-2017 04:41 PM
Alhamdulillah..
Quote pittjie 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk .. ttp gigih selamatkan surat2 yang dia patut hantar tu. adalah gambar posmen tu duduk tepi jalan sampai kepit surat2 tu. zaman tu setakat masuk surat khabar satu hari je la.
Quote batmana 10-8-2017 05:24 PM
bukan tahun 2016 ke viral?

apa orang atas pakai modem 56kbps ke
slow sgt terima berita org bwh wt keje.

Quote dubuk 10-8-2017 05:31 PM
buragazz replied at 10-8-2017 04:32 PM
Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...

                       

Quote dubuk 10-8-2017 05:32 PM
الحمد لله
Quote cm_matjawasp 10-8-2017 05:36 PM
pittjie replied at 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk ..  ...

Naik pangkat posmen tu..siap dapat ucapan tahniah dari menteri..tapi hakikatnya aku rasa semua posmen akan bertindak sedemikian.
Quote dani-rox 10-8-2017 05:38 PM
pittjie replied at 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk ..  ...

Mcm pernah jah baca berita tuh. Terbayang2 sekali gambarnya. Front page kan sis Jie?
Quote paz 10-8-2017 05:47 PM
Tahniah...
Quote pittjie 10-8-2017 07:17 PM
cm_matjawasp replied at 10-8-2017 05:36 PM
Naik pangkat posmen tu..siap dapat ucapan tahniah dari menteri..tapi hakikatnya aku rasa semua pos ...

rasanyalah. naik pangkat. tp rasanya antara surat2 yg dibawak tu surat artis. azean irdawaty kalau tak silap. so ada jgk artis tu ucap terima kasih. ni akak ingat2 gitu la. ke imaginasi akak x tau la.
Quote finesse 10-8-2017 07:22 PM
500 ratus jauh??!!!
Quote cikanggun 10-8-2017 07:31 PM
500JER?????? KEDEKUT PUNYE POS MALAYSIA...  
Quote Orix 10-8-2017 07:56 PM
Edited by Orix at 10-8-2017 07:58 PM

Haiyoo POS malaysia untung berbillion setahun, ko bg rm500 jah?
Quote putehkundor 10-8-2017 08:05 PM
Dulu posmen time puasa lah paling sibuk Tak menang tangan hantar kad Raya, la ni dah sendu...mak teh sendiri sekeping kad Raya pun Tak dapat tahun ini
Quote jazaa100 10-8-2017 09:47 PM
buragazz replied at 10-8-2017 04:32 PM
Sebab viral tu yang dapat 500 klu tak viral ntah2 voucher KFC...

Kihkihkih.....pandai kau...
Quote jazaa100 10-8-2017 09:48 PM
pittjie replied at 10-8-2017 05:01 PM
dulu akak ingat masa akak kecik2 dulu .. ada news dlm suratkhabar ada sorang posmen accident jgk ..  ...

Lepas tu dia dpt naik pangkat kannm....boss dia dtg hosp melawat & bgtau nk naikkn pangkat sbb amanah...
Quote xtravaganza 10-8-2017 09:50 PM
Alhamdulillah.. rezeki abg posmen ni.. yg lain2 yg mgkn alami bnda ni, hrp even xviral, dptla mcmni gak.

Lihat semua komen(37)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.092712s Gzip On
To Top