Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Pulau Pinang Jadi Lokasi Penggambaran Filem Baharu Bruce Lee

10-8-2017 03:02 PM |Dilihat:727| Komen: 12

sumber : Malay Mail Online (Gambar: diri tengah, Shannon Lee)

Pulau Pinang bakal menjadi lokasi penggambaran filem baharu mengenai legenda seni bela diri dan bintang filem terkenal, Bruce Lee.

Memetik laporan Bernama, filem berjudul 'Little Dragon' itu akan disunting di Pulau Pinang dalam masa tiga bulan lagi oleh sebuah syarikat Amerika Syarikat-China.

Menurut anak perempuan pelakon handalan itu, Shannon Lee, banyak bangunan dan perkara yang terdapat di Pulau Pinang menepati kehendak filem ini.

"Saya sungguh teruja untuk menghasilkan filem tentang bapa saya di Pulau Pinang ini."

"Filem ini berkisar tentang kehidupan Bruce Lee sebagai seorang remaja, penari cha cha dan pengaruhnya ketika dia membesar di Hong Kong dan sebab itulah kami cuba mewujudkan kembali suasana di Hong Kong pada tahun 1950-an."

Sementara itu, penerbit bersama filem berkenaan, Tim Kwok, berkata selain Pulau Pinang, Pinewood Iskandar Studios di Johor Bharu dan Guangzhou, China, juga dipilih sebagai lokasi penggambaran.

Penggambaran bagi filem itu dijangka selesai pada Jun 2018 dan akan menemui penonton pada akhir tahun depan, tambah Kwok.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 12
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote palmolive 10-8-2017 04:16 PM

konpiden jek ko

Lain-lain Komen

Quote nisako 10-8-2017 03:03 PM
wah ...............
Quote RatuDunia94 10-8-2017 03:05 PM
Boleh la kerajaan negeri pinang menghadiahkan gelaran Datuk kpd Bruce Lee.
Quote Skuau 10-8-2017 03:13 PM
Teringat abg dia brandon lee...yg mati tertembak time shooting....
Quote gagakbiru 10-8-2017 03:16 PM
Skuau replied at 10-8-2017 03:13 PM
Teringat abg dia brandon lee...yg mati tertembak time shooting....

Abang ke anak dia?
Quote Skuau 10-8-2017 03:19 PM
gagakbiru replied at 10-8-2017 03:16 PM
Abang ke anak dia?

Abg shannon..ank bruce lee...
Quote palmolive 10-8-2017 03:27 PM
saper pelakon utk watak ip man?
Quote dinoloveshasha 10-8-2017 03:37 PM

<div class="quote"><blockquote>Memetik laporan Bernama, filem berjudul 'Little Dragon' itu akan disunting di Pulau Pinang dalam masa tiga bulan lagi oleh sebuah syarikat Amerika Syarikat-China.</blockquote></div><br />

disunting tu lebih pada maksud editing.... or nak bg tau shooting...
tulis jela "menjalani pengambaran di Pulau Pinang Kebangga @pulauturle "

lama dah dok perhati wrtwn cari mmg ade kelas tersendiri... mohon masuk kelas bahasa...
Quote batmana 10-8-2017 03:38 PM
"Filem ini berkisar tentang kehidupan Bruce Lee sebagai seorang remaja, penari cha cha dan pengaruhnya ketika dia membesar di Hong Kong dan sebab itulah kami cuba mewujudkan kembali suasana di Hong Kong pada tahun 1950-an."


mksudnya dia memerli Penang ni msih mundur mcm hongkong tahun 1950 an ke apa?

sbb tu tkde penggambaran di hongkong
Quote JohnDeSouza 10-8-2017 03:45 PM
batmana replied at 10-8-2017 03:38 PM
mksudnya dia memerli Penang ni msih mundur mcm hongkong tahun 1950 an ke apa?

sbb tu tkde pen ...

bukan mundur.tetapi banyak bangunan lama kat sini.x diruntuhkan pun dan dikekalkan.sebab tu la dpt perngiktirafan heritage
Quote pulauturtle 10-8-2017 03:47 PM
biasalah...penang mmg tapak popular utk buat gambar2 terkenal di dunia ni.

KL hanya utk low class punya movie saja
Quote jofizo 10-8-2017 03:57 PM
palmolive replied at 10-8-2017 03:27 PM
saper pelakon utk watak ip man?

donnie yen
Quote palmolive 10-8-2017 04:16 PM

konpiden jek ko

Lihat semua komen(12)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119247s Gzip On
To Top