Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

"Macam 'Wedding' Kafir" Netizen Kecam Majlis Resepsi Ummi Nazeera

9-8-2017 10:49 AM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 19466| Komen: 299

Meriah betul majlis resepsi pelakon Ummi Nazeera dan suami, Dr Mohd Izzar Anwari Dato' Sri Abdul Khani, 30, pada 5 Ogos lalu.




Lebih meriah apabila Ummi, 27, dan Izzar membuat persembahan tarian sebagai acara kemuncaknya.



Sehingga kini, tarian pasangan berkenaan masih menjadi buah mulut netizen. Malah, tak kurang juga kecaman dan kritikan yang diterima.


Foto: Twitter

Foto: FB


Bagaimanapun, menurut Ummi tujuan acara tarian itu hanyalah untuk menceriakan suasana selian menghiburkan tetamu, lapor Astro Gempak.

“Saya memang mahukan ‘bride and groom dance’, bukan apa, kalau boleh saya tidak mahu majlis itu terlalu serius.

“Sebab itu saya adakan segmen tarian, hanya sekadar suka-suka. Saya bukanlah pandai menari jadi saya dan suami ambil masa tiga hari untuk berlatih menari,” katanya kepada Astro Gempak.


Foto: IG Ummi Nazeera

Amboi, sedapnya orang mengata dan mengecam majlis perkahwinan orang lain. Cemburu la tu. Atau memang anda rasa tarian Ummi itu over sangat? - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 299
Komen

Previous : "Jangan Tegakkan Benang Basah,"-Aliff Aziz Kata Penjelasan Afifah Mengarut

Next       : Elizabeth Tan Nyaris Bunuh Diri Kerana Tekanan Jiwa

Komen Terbaru

Quote Zeatyisaac 21-8-2017 07:11 PM
Hakikatnya, sama macam tarian lambak di majlis kahwin kat kampung-kampung. Bezanya dia menari macam ala2 tarian tango, orang kampung joget lambak je. Kalau kat kampung, orang buat lagi joget lambak, orang kata kampungan sangat sebab orang dah tak buat. So, lebih kuranglah ni.

Lain-lain Komen

Quote amiekz86 9-8-2017 10:59 AM
ADOI....yg nih pn jd masalah...biarla..wedding dia kn...
Quote azimodin 9-8-2017 11:01 AM
lol, rakyat marhein berkaraoke dengan suara macam hanat sampai ke tengah malam tu elok sangat ke??? iouls suka je tengok wedding ummi, menari pon sweet je. Bukan ada twerking pon
Quote babyhungger 9-8-2017 11:02 AM
sorry nak tanya...lagu apa yg dorang dancekan tu??..sorry la meols tak up todate sgt lagu2 mat saleh ni
Quote chinta89 9-8-2017 11:04 AM
Edited by chinta89 at 9-8-2017 11:06 AM

ntah la umi ak jd x respect dh bila tk mjlis ko ngn izzar..

joget2 la ape la..

alasan x nk mjls terlalu serius?? really ko boleh ckp mcm tu????????


otak ko letak kat lutut bila jawab mcm tu.
Quote bintangct 9-8-2017 11:04 AM
wuuuuuu halaluyahhh
igtkan dia menari 1 lagu je
Quote abgsallehsado 9-8-2017 11:05 AM
tah la aku tgk baju n pelamin serabutt..too much
perlu ke nak terkinja2 menari tuh..
betul jugak ckp acik kepam..kalau tarian traditional mungkin lagi best
Quote afie_m 9-8-2017 11:07 AM
tapi klau ai lah..ai suka pengantin jenis yg malu2...
Quote Peya 9-8-2017 11:10 AM
Ok je. Sekali seumur hidup. Ape salahnya buat ape yg dorang nak n impikan selama ini
Quote akuMNdia 9-8-2017 11:10 AM
adat bersanding yg dari dulu, kini & selamanya tu islam sgt ke?
Quote AbukRokok 9-8-2017 11:11 AM
gara gara pengaruh keling bollywood
Quote nizar2604 9-8-2017 11:11 AM
Elok jer akak tengok. Kalau tak suka jangan tengok....besok ko kawin jangan buat pulak!!!
Quote tompie 9-8-2017 11:13 AM
Adeh..
Aku doakan agar panjang ahh jodoh kalian..

Jangan nanti orang dok pakai benda ni nak membahan..
Quote alieyrina 9-8-2017 11:14 AM
Yg ni tema magic forest kalau x salah..

Tp yala lagu tu wLaupun tau maksud tak payahla sebut..lagu lain byk lagi..

Weddg kwn aku lagu tema nathan sykes tau uolss..over n over again..

Tp derang ni famili orka..ada duit boleh buat apa saja..
Quote aleesyasofia 9-8-2017 11:17 AM
babyhungger replied at 9-8-2017 11:02 AM
sorry nak tanya...lagu apa yg dorang dancekan tu??..sorry la meols tak up todate sgt lagu2 mat saleh ...

uptown funk - mark ronson ft. bruno mars
Quote kun_tum 9-8-2017 11:19 AM
ok je majlis kawen mcm ni.iols pun enjoy tgk vid derang menari

nak happy2 ja kan.awat yg tu pun nk kecoh

yg kaki kecam ni sebenaqnya jeles..mjlis derang x mampu kut nk buat mewah mcm tu
Quote NE_KO 9-8-2017 11:20 AM
zaman tok nenek kita dulu malam berinai lepak kat pangkin open table main "Kandang" gulung rokok daun layan lagu pop yeh2.zaman mak bapak kita pulak "Joget Lambak" joget ramai2 bergaduh bawah khemah berebut pondan.

konon2 kejutan budaya ...
Quote MH3709 9-8-2017 11:21 AM
wedding mcm pprt...atleast tak perlu menari joget karok tu semua...nampak cheapsale...sayang,buat kat hotel,,dah nampak classy,tp ada menari2...low kelas dah nampak..
Quote redapple10 9-8-2017 11:22 AM
Cool apa... happy2 giteww...
Quote atira 9-8-2017 11:22 AM
setarap la  'wedding hindu' tepung tawar berinai bagai tu....

Lihat semua komen(299)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055830s Gzip On
To Top