Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Teruk Mat Saleh Ni Kena Bash Dengan Netizen, Siapa Suruh Kutuk Air Cincau Kami!

8-8-2017 12:59 PM |Dilihat:5835| Komen: 66
Siapa yang dapat menolak air cincau? Sejuk dan menyegarkan sangat! Boleh dikatakan ia merupakan salah satu minuman kegemaran orang Malaysia.

Namun, bila orang luar mengutuk kegemaran rakyat negara ini, pastinya ia menimbulkan kemarahan, bukan?

Itulah yang terjadi bila seorang 'Mat Saleh' dikatakan mengkritik air cincau sebagai minuman paling teruk rasanya!

"Never drink this. It is the worst drink on the planet."


Komen yang diberikan oleh pengguna Twitter bernama DriftOr itu segera mendapat perhatian ramai netizen. 

Ramai di kalangan netizen yang tidak dapat menerima kutukan terhadap minuman kegemaran mereka itu. 

Di ruangan komen ramai mula memberikan komen sinis serta berbaur provokasi bagi membalas kemarahan mereka. 

"Never drink this," ujar netizen sambil memaparkan gambar minuman keras, yang sering sinonim dengan gaya hidup orang Barat. 


"Banyak songeh punya mat saleh. Macam lah chicken chop kau sedap sangat!" Ini pula komen yang mula membandingkan makanan Barat yang belum tentu diterima tekak masyarakat di sini. 


Add Image Caption Here


Nampaknya, bukan semua orang boleh menerima kutukan mahupun kritikan bila melibatkan makanan atau minuman kegemaran mereka.

Lebih-lebih lagi ia merupakan minuman yang sangat sinonim di kalangan masyarakat negara.

Apa pun pendapat anda? Patut luahkan marah atau sebaliknya? Atau tenang sahaja dan anggap ia sebagai gurauan semata? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
5
Terkejut
3
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
5
Komen: 66
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote arffa 13-9-2017 02:13 PM
cincau + gula Melaka + soya peh sedap.  zaman sekolah selalu beli kat apek jual  jajan dengan van tu.

Lain-lain Komen

Quote raradhia 8-8-2017 01:06 PM
if xsuka itu u punya hak, tp menyuruh org lain xminum minuman tu. .mmg mendapat la ko !! kan citarasa setiap org berbeza, ngoks
Quote missinpiece 8-8-2017 01:12 PM
Semak aihh
Quote SecretLuv 8-8-2017 01:14 PM
Orang Malaysia ni memang cepat sentap eh.
Biasalah tu kalau orang tak suka.
Bila dia suruh jangan minum, mesti ada juga yang akan cuba sebab nak tahu betul ke minuman tu teruk sangat.
Secara tak langsung dia dah tolong promosikan produk tu jugak.
Quote paz 8-8-2017 01:20 PM
Itu pendapat dia, tak kan lah nak marah.
Quote matchstick 8-8-2017 01:34 PM
ramai ke yg bash mat saleh tu...nmpk 2-3 org je. biasalah tu.

teringat pulak kesah janna nick di bash sbb kutuk filem dunkirk n suruh org jgn tgk.
Quote PICes_Boy 8-8-2017 01:35 PM
jakunnya... pasal air pun nak bergaduh ke
Quote kambinggila 8-8-2017 01:36 PM
masalahnya cincau yeos memey tak sedap
Quote alieyrina 8-8-2017 01:48 PM
Aku memg fobia ..x suka rasa dia..kalau tegigit boleh tejeluak..
Quote buapakperut 8-8-2017 01:52 PM
takyah la sentap sgt setakat cincau. tak luak pun tweet dia tu. tak bangkrap pun kesatuan sinsau semalaya.
Quote umbut 8-8-2017 02:02 PM
Suka hati dia lah.. dah tekak dia x leh terima.. asal kita nak sentap..
Quote mokcikKSKB 8-8-2017 02:21 PM
Napelah ummah mesia ni kuat sentap
Quote saladin780 8-8-2017 02:31 PM
netizen2 bbnu kepam baru jumpa tenet ni kenapa cepat sentap..dah sebijik cam prangai indon dah...sukati lah dia pandangan masing2..kekonon maki hamun sebut bugima bagai tu..stylo lah tu
Quote prettyuglybabe 8-8-2017 02:32 PM
bodohnya yang sentap tu.. selera dia lantak dia la..
macam ko jugak sental budu ko ingat semua orang suka budu?
Quote LostStar 8-8-2017 02:34 PM
kambinggila replied at 8-8-2017 01:36 PM
masalahnya cincau yeos memey tak sedap

setuju.. sesungguhnya sangat2 ta boleh telan.. rasa mcm air gula buh arang gtu..
Quote tembikai 8-8-2017 02:37 PM
lawak aihhhh.....
kuat betui sentapnya...tapi ok lah kan ..at least meriah skit
aku suka minum..tmbh lagi bln posa........sejuk nyamannnn jer...
Quote vanillaninja 8-8-2017 02:48 PM
Ramainya butthurt
Quote KILL_NANCY 8-8-2017 02:51 PM
cincau campur bandung campur soda letak ais..perghhh

tapi apa kokosen ni review bagi aku mmg tak sedap la.yeos's cincau ni.
Quote Artemesiaa 8-8-2017 02:52 PM
Itu kan pendapat peribadi dia je lagi pun ia bukan minuman biasa diminum di negaranya.  Jadi kalau tak nak ikut tak ada sapa nak marah pun tak berperlu nak rasa sentap sangat
Quote chinta89 8-8-2017 02:54 PM
so, nk kena boikot ape produk mat salleh ni lps kita dikutuk air cincau?

Lihat semua komen(66)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056246s Gzip On
To Top