Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Baru Seminggu Tayang, Filem Kau Yang Satu Dah Bocor Di Facebook Live

8-8-2017 12:28 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 6880| Komen: 123

Baru seminggu ditayangkan di pawagam, filem Kau Yang Satu arahan Osman Ali dah jadi mangsa cetak rompak.

Filem tersebut dipercayai disiarkan oleh seorang penonton menerusi Facebook Live dan mendapat lebih dari 200 ribu tontonan dan perkongsian lebih dari 100 ribu pengguna Facebook. 

Pengarahnya cuma menyedari tentang hal tersebut Sabtu malam lalu dan meluahkan rasa kecewa dan terkilan.

“Tipulah kalau saya tak rasa kecewa, umpama seperti hasil kerja keras team produksi telah dirompak oleh individu yang tidak bertanggungjawab,” katanya kepada Harian Metro.

Zetty dan Khairi, Foto: Astro Gempak
Penerbit Eksekutif Global Station, Zetty Adila Ramly dan Naib Presiden Bahagian Perniagaan Melayu Astro, Datuk Khairul Anwar Salleh telah membuat laporan polis mengenai perkara ini.

Walaupun pemilik rakaman tersebut sudah meminta maaf secara terbuka, namun disebabkan tidak mahu kejadian yang sama berulang kali kelak, tindakan tegas tetap akan diambil.

Foto: Astro Gempak
"Terkini saya mendapat tahu Finas, pemamer dan SKKM akan mengadakan pertemuan serius untuk membincangkan dan menangani hal ini.

"Saya menanti dan berharap setiap tindakan di masa depan lebih positif dan tegas dalam menangani isu jenayah siber terhadap perfileman tempatan ini," tambahnya. 

Bagus tindakan yang diambil, diharap selepas ini tiada pihak yang cuba ambil kesempatan lagi. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 123
Komen

Previous : Ekspedisi Filem The Battleship Island Bawa Song Joong Ki, So Ji Sub & Hwang Jung Min Ke Malaysia

Next       : Sikit Je Pun, Tapi Peminat Tetap Cair Bila Joong Ki 'Speaking'

Komen Terbaru

Quote Skyz9183 25-8-2017 11:54 AM
Aaron awal2 dlu blakon mmg terserlah kekayuan dia..lontar dialog ala2 bca skrip gitu..skrg ok2 je la..nasib baik hensem n body tough..still ade market lg

Lain-lain Komen

Quote hyie 8-8-2017 12:32 PM
tak kuasa nak tengok dekkkk
Quote anony-mous 8-8-2017 12:43 PM
Free pon haku x hingin tgk
Quote armin 8-8-2017 12:52 PM
So kena tindakan apa? Padan muka. Hrp kena penjara dan kena saman sampai tinggal sehelai sepinggang
Quote missinpiece 8-8-2017 12:59 PM
Berani mati btul share video time awl2 filem mula tayang..
Xde maknanya mintak maap bagai coz mmg terang2 salah.
Siapa yg dh tgk yg dishare tu cemana kualiti video?
Quote ALDRIN 8-8-2017 01:02 PM
X kuasa nk tgk...kalau Zul Aripin , Fatiya Latiff n Aiman Hakim cast dia...haruss letops...iols tgk lebih dr sekali
Quote pusak_lanji 8-8-2017 01:04 PM
drama untuk cover line filem tak laku ke?
Quote PICes_Boy 8-8-2017 01:05 PM
tak berapa minat cite camni..mesti ada adegan gomol2 atas katil kan
Quote shailyvelera 8-8-2017 01:08 PM
kalau citer best mesti dah disebut2...dicanang2.....ni xde pun...x best la tew.....
Quote blythes 8-8-2017 01:09 PM
biadap betul
Quote matchstick 8-8-2017 01:12 PM
kosser nak membazir kuota data utk nonton filem ni online...tgk di pawagam lagi lah x hingin
Quote samasam90 8-8-2017 01:17 PM
ne yg sangap likers/followers la ne.. rasain kena saman, tidor lokap..

btw, kosseeeeeerrr nak tgk walaupun free
Quote samasam90 8-8-2017 01:17 PM
ne yg sangap likers/followers la ne.. rasain kena saman, tidor lokap..

btw, kosseeeeeerrr nak tgk walaupun free
Quote anony-mous 8-8-2017 01:28 PM
ALDRIN replied at 8-8-2017 01:02 PM
X kuasa nk tgk...kalau Zul Aripin , Fatiya Latiff n Aiman Hakim cast dia...haruss letops...iols tgk  ...

Mcm menarik barisan pelakon yg uols cdgkn. Aaron is so yesteryear. Zul ripin tu wpon prangai kekwat dgn pminat, tp lakonan dia mmg best
Quote anony-mous 8-8-2017 01:29 PM
Aaron tu dah nmpk tua, pgg watak taufik tu xsesuai lgsg
Quote edoraixora 8-8-2017 01:30 PM
PICes_Boy replied at 8-8-2017 01:05 PM
tak berapa minat cite camni..mesti ada adegan gomol2 atas katil kan

kalo ikut novel, ade babak kena rogol dek suami

Quote azimodin 8-8-2017 01:30 PM
Dengan jalan citer sebergitu, layak jadi cerekarama je... tapi yang pi buat live tu tetap salah.
Quote kambinggila 8-8-2017 01:31 PM
citer apa ni anat... macam best jer siap nak saman saman
Quote barto 8-8-2017 01:34 PM
Saman jgn x saman...bengap sgt sampai nak share dlm fb live...third class mentality
Quote Minami2013 8-8-2017 01:35 PM
Bukan nak kata... kalau keluar tv pun, if tak de option lain baru la i tgk okay....

Lihat semua komen(123)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.047853s Gzip On
To Top