Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Selamat Pengantin Baru Sharifah Aleysha!

6-8-2017 01:22 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 15555| Komen: 133

Wah! Pelakon Sharifah Aleysha Syed Zainal Rashid, 24, selamat menjadi isteri kepada Ali Alasri Adenan dengan sekali lafaz, kira-kira 11.15 pagi semalam.



Walaupun bersyukur majlis berjalan lancar, ibu mana tak bersedih apabila terpaksa melepaskan anak perempuan untuk bersama suami kan? Itulah apa yang dirasakan ibunya, Fatimah Abu Bakar.

"Alhamdulillah, majlis pernikahan anak ketiga berjalan dengan lancar. Saya dan suami, Syed Zainal Rashid Alyahya kini menyerahkan tanggungjawab menjaga Leysha kepada Ali.

"Kami semua gembira dengan pernikahan mereka. Semestinya sebagai ibu, saya sedih terpaksa melepaskan anak kesayangan untuk bersama suaminya. Syukur kerana Ali sudah secara rasmi menjadi sebahagian daripada keluarga kami," katanya kepada BH Online.

Anak keduanya, Sharifah Amani yang tidak dapat hadir ke majlis berkenaan bagaimanapun  berpeluang mengikuti perjalanan majlis menerusi aplikasi Facetime selain berkongsi rasa syukur menerusi Instagram.



Lebih menarik, suami Alesya turut mendapat perhatian netizen apabila dikatakan ada iras wajah pelakon Farid Kamil.

"Aliroars ni dari tepi macam Farid Kamil.. hehe," tulisnya.


Foto: IG Sharifah Amani
Tahniah ya buat Alesya dan pasangan. Semoga kekal bahagia hingga ke Jannah.Apapun, setuju tak suami dia ada iras Farid Kamil? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 133
Komen

Previous : 'Mata' Idea Saya, Tak Logik Ada Unsur Iluminati - Ayda Jebat

Next       : "Godaan Peminat Sedia Bermadu" - Hisyam Hamid

Komen Terbaru

Quote kokocrunch 17-8-2017 12:48 PM

Alhamdulillah..congrats

Selamat Pengantin Baru alesyha n hubby

Lain-lain Komen

Quote aleesyasofia 6-8-2017 01:28 PM
congrats.. slamat pgantin baru.. lps nie amani ler plak.. rsenya sheols jer yg xbrlakon kan.. ke iols ada trlps pndg..
Quote ironpatriot31 6-8-2017 01:29 PM
first time iols tgk org nikah pakai turban hehe btw congrats
Quote Duta lover 6-8-2017 01:30 PM
aleesyasofia replied at 6-8-2017 01:28 PM
congrats.. slamat pgantin baru.. lps nie amani ler plak.. rsenya sheols jer yg xbrlakon kan.. ke iol ...

Dia blakon mualaf n drama tlu
Quote aleesyasofia 6-8-2017 01:34 PM
Duta lover replied at 6-8-2017 01:30 PM
Dia blakon mualaf n drama tlu

owh.. iols tak tgk plak.. ptut xprasan.. krenya siblings sume plakon..
Quote sepitsiput 6-8-2017 01:36 PM
meols dah lama rembes dgn bf/now laki sI Aleesyani....dah lama diorg couple

kisahnya meols pernah lepak kt TLJ bangsar sblh couple ni...guess what? hensemmnya si Ali ni...wangi dan gentle gitewww... mendidih mutiara kamsani meolssszz yach

p/s : aleesya nampak kepam time tu yach
Quote cmf_premierleag 6-8-2017 01:41 PM
Dah 24 alesya ni.. Dulu2 ms tgk mualaf dia bwk watak bdk skolah kene culik dik bapaknya
Quote mms38 6-8-2017 01:42 PM
Selamat pengantin baru..
Quote fadzyjemi 6-8-2017 01:43 PM
Tahniah... semoga berbahagia
Quote fadzyjemi 6-8-2017 01:43 PM
Tahniah... semoga berbahagia
Quote cikperiukkera 6-8-2017 01:46 PM
Congratssss...igtkn dia yg bongsu & yg chubby2 ckit tu kakak. Sh ariana ke sape nama bdk tu...pairing dgn shafiee naswip dlm mukhsinbkalp x slp
Quote lasagnaklcc 6-8-2017 01:49 PM
Ooo yg ni dulu nampak tomboyish sket kan.
Quote pucuk-kelompang 6-8-2017 01:57 PM
congrats... selamat pengantin baru
Quote archerfahid 6-8-2017 02:02 PM
Alhamdulillah..congrats

Selamat Pengantin Baru alesyha n hubby
Quote helicornia 6-8-2017 02:10 PM
cmf_premierleag: Dah 24 alesya ni.. Dulu2 ms tgk mualaf dia bwk watak bdk skolah kene culik dik bapaknya

ye kejap dh beso budak ni dh nikah pun..kira langkah bendul la ni kan..
Quote ALDRIN 6-8-2017 02:13 PM
Sheols nih adik beradik isap rokok dr sekolah tuu...mak bapak relax2 jer. Iols selalu laa jumpa..kt Taman Tun.. yg kawen ni kurus kering sexy...jalan nmpk tulang berlaga. Dah kawen dah....alhamdulilahh
Quote anastasia7 6-8-2017 02:17 PM
Cerita sh aleya jd boyish dgn normala samsudin norman hakim pun ada aleysha ni kan? Ke bukan ye
Quote ladysunshine 6-8-2017 02:19 PM
Congrats..#tilljannah
Quote ShiningStars 6-8-2017 02:26 PM
Tahniah
Quote DeeHanania 6-8-2017 02:35 PM
Tahniah...

Lihat semua komen(133)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057830s Gzip On
To Top