Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

McDonald's Alabama Sembunyikan Bakon Dalam Burger Keluarga Muslim

5-8-2017 04:35 PM |Dilihat:3274| Komen: 53
Sebuah keluarga Muslim mendakwa staf di sebuah restoran McDonald's sengaja menyembunyikan bakon di dalam semua makanan mereka.



Memetik Mail Online, keluarga yang dalam perjalanan dari New York itu berhenti untuk makan di restoran McDonald's di Decatur, Alabama pada Isnin sebelum menyedari terdapat kepingan bakon dalam kesemua 14 burger McChicken yang dipesan.



Pihak McDonald's terbabit bagaimanapun menafikan dakwaan berkenaan. Bukan sahaja tidak meminta maaf atas kejadian, malah jurucakapnya mendakwa tindakan itu tidak disengajakan sementara siasatan dijalankan.

Pengarah Eksekutif Majlis Perhubungan Amerika-Islam (CAIR) Alabama,  Khaula Hadeed berkata kepada Alabama.com, keluarga berkenaan akan makan McChicken setiap kali mereka ke McDonald's. Jadi, mereka sudah biasa dan tahu apa yang ada di dalamnya.


Foto: Mail Online/Cair TV

"Mereka menyedari ada sesuatu yang tak kena apabila burger yang dimakan terasa pelik.

"Ini langsung tak macam satu kesilapan lebih-lebih lagi kalau terdapat bakon dalam semua burger mereka," katanya.

Malah, ada ahli keluarga yang telah termakan bakon berkenaan sebelum menyedarinya menyebabkan mereka termuntah.



Susulan itu, pihak pertubuhan Islam terbabit menggesa pemecatan staf berkenaan kerana tidak sensitif dengan isu sebegini. - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 52
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote edee_91 11-8-2017 10:25 PM
togeh replied at 11-8-2017 02:26 PM
jahadnya ummah kafir amerika sana...
saja letak bacon supaya ummah islam lidah kelu tak dapat mengu ...

amboiiii.... baik punya perli.

Lain-lain Komen

Quote Genkidesuka 5-8-2017 04:37 PM
McChicken kt US dah ada status halal ye?  
Quote jazaa100 5-8-2017 04:40 PM
Knp mesti nk aniaya org?...

Kau dgn agama kau.....
Aku dgn agama aku...
Quote nour2001 5-8-2017 04:44 PM
Kalau satu je mcm chicken tu dibubuh bacon boleh lah di kira silap staff, ni semuanya sekali diletak bacon mmg swngaja jha...anyway Napa makan kat mcd..bnyk preservative burger dia dan of course tak halal di us tu....
Quote alieyrina 5-8-2017 05:06 PM
Pprt nya perangai org alabamak nii
Quote SecretLuv 5-8-2017 05:10 PM
Kalau orang bukan muslim yang dapat, mesti gembira punya. Dapat percuma je bacon tu. Harga tetap sama.
Quote CiliPadiSedap 5-8-2017 05:20 PM
Akak dua hari poison food
Quote aleesyasofia 5-8-2017 05:22 PM
bkn ke mcd kt us xhalal.. kt ngara eropah pon byk yg xde sjil halal..
Quote LavaUollss 5-8-2017 05:38 PM
mcdonald kat alabama dah ada sijil halal ke? Kan kalau takde sijil halal, tak boleh makan kata lobai dan lobainita malaysia
Quote AbukRokok 5-8-2017 07:05 PM
sabotaj dari pekerja kot.... sbb mgkin obvious sgt identiti mangsa
Quote buapakperut 5-8-2017 07:27 PM
kalau ada bacon of course premis dia tak halal,ntah ntah pakai ayam cocok, berani ko beli situ, ingat halal tu no pork sajakah? kuali gorengan pattiesnya tentulah bercampur aduk dengan khinziaq adoii
Quote AmandaRollins 5-8-2017 07:28 PM
Anjeng nye perangai!!!
Dasar org kafir
Quote FOTHER-MUCKER 5-8-2017 07:29 PM
Massalloh orang Islam makan bangkai ayam? kalau lobai jumud  malaya tau ni habisla orang Islam amerika dituduh jadi kafir lahanat kerana makan bangkai ayam!
Quote Decaffeinated 5-8-2017 08:09 PM
FOTHER-MUCKER replied at 5-8-2017 07:29 PM
Massalloh orang Islam makan bangkai ayam? kalau lobai jumud  malaya tau ni habisla orang Islam  ...

nyampah kan soalan ala2 terkejut eh KFC Alabama ada cop Jakim ka?....

Syukurlah moslem2 kat negara kaper maju tu dah sedar dan berani berubah.

Alhamdulillah lah kan...









Quote sekngucing 5-8-2017 08:20 PM
aku kalau di obersea aku maka  ja semua kecuali alkohol la... dah namanya musafir dan nak cari. makanan halal susah... baham ajela apa ada depan mata... kalau tak mampusla kau tak. makan dek..
Quote finesse 5-8-2017 08:29 PM
sekngucing replied at 5-8-2017 08:20 PM
aku kalau di obersea aku maka  ja semua kecuali alkohol la... dah namanya musafir dan nak cari. maka ...

Kan sis.. mengada saja ummah isele ni..
Quote Decaffeinated 5-8-2017 08:31 PM
jazaa100 replied at 5-8-2017 04:40 PM
Knp mesti nk aniaya org?...

Kau dgn agama kau.....

Try imagine vegetarian masuk kedai KFC or McD lepas tu demand itu ini ikut kepercayaan dia..... maybe that should help you understand



Quote arman98 5-8-2017 08:41 PM
decatur? Very ulu place...mcm dothan, chikasaw,...

in  'the heart of dixie' what do you expect la?
Quote helicornia 5-8-2017 08:51 PM
ramai je muslim gini uols..asal bukan babi, ayam n meat dorang bedal je.iols gi korea ada minah indon ni selamba melahap chicken wings kt sana.we all dr malaysia makan nasi n sayur je
Quote Jorja 5-8-2017 11:41 PM
My lectr pun kata memang tak halal.. I pernah baca news pasal staff satu cafe kt us ni ludah dalam kopi sorang polis ni..nasib baik polis tu ada common sense hati suruh buka tengok dlm cup before minum coz dia pelik staff tu bukan main friendly & senyum manjang dgn dia.. baru2 ni drive outstation singgah kfc kt satu pekan kecil ni..bila takeaway tu perasan staff kat belakang kitchen tu tengok2 customers order makanan..mcm something aja muka dia..

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.084593s Gzip On
To Top