Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Asyik Isteri Je Yang Berkorban, Suami Buat Apa? Hadam Pesanan Lelaki Ini

4-8-2017 05:29 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 1755| Komen: 8


Wanita atau isteri sifatnya memang suka berkorban. Tanpa mereka sedar mereka bukanlah superwoman!

Itulah yang dikatakan oleh lelaki ini mengenai sikap seorang wanita bergelar isteri. 

Mohd Nor Hafiz berkongsi kisah apa yang dilaluinya dengan isteri, menerusi laman Facebook. Mungkin nampak biasa namun ada maksud tersirat di sebalik ceritanya itu. 

"Jam menunjukkan pukul 7 petang. Saya lihat isteri tersengguk-sungguk menahan mengantuk. 

"Saya memahami bebanan tugas dia di hari ini."

Sebenarnya sebagai seorang isteri, mereka tetap mahu memberikan yang terbaik buat suami dan anak-anak. Isterinya mengambil keputusan untuk memasak di rumah, meskipun dalam keadaan keletihan.

Namun, sebagai suami, anda haruslah peka dengan keadaan isteri. Mohd Nor Hafiz memberikan tips berikut kepada semua pasangan suami isteri:

1. Suami perlu menjadi pembuat keputusan paling dominan.

2. Isteri biasanya mempunyai pilihan yang banyak sehinghga tak tahu nak buat keputusan.

3. Isteri biasanya watak berkorban. Dia bercita-cita nak masak banyak lauk tetap dia lupa dia bukan superwoman. 


Jadi, katanya lagi sebagai suami bukan sahaja peka dan sentiasa memahami isteri. Sebaliknya hadiahkanlah pengorbanan mereka itu dengan kesetiaan.

Moga ia menjadi tips berguna kepada pasangan di luar sana! - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 8
Komen

Previous : Nak Tahu Hamil Bayi Lelaki Atau Perempuan? Lihat Tanda-Tanda Ini

Next       : Super Hebat! Ibu Ini Kongsi Rahsia Cara Kumpul RM20 Jadi RM12,600 Dalam Masa Setahun Je!

Komen Terbaru

Quote fefeeling 16-8-2017 02:21 AM
kadang2 kita terbiasa buat semuanya sebab kita nak benda tu settle cara kita.. suruh suami buat nanti tak kena gaya la kena buat keje 2 kali nak kan jugak benda tu siap how we'd want it.. penat buat penat bebel but biarlah janji puas hati kot huhu

Lain-lain Komen

Quote RatuDunia94 4-8-2017 10:52 PM
Cehh.. Benda gini pon nk coret kt wall..
Quote CiliPadiSedap 7-8-2017 01:05 AM
Suami akak cmni lah, order pilis dia beli ikan bilis{:yameteh  datang angin meroyan akak
Quote yayangmama 7-8-2017 12:21 PM
biasalah...kalau boleh n seboleh bolehnya memang la nak masak

anak4 lagi berseri2 muka kalau mak dia masak

cuma mak dia je pening nak masak ape

seminggu sekali ajk dinner kat luar pon tak tau nak mkn ape haha
Quote lurve82 7-8-2017 12:45 PM
betul..klu blh hari2 nk masak....tp lupa...tenaga ada had limit...kadg2 xlarat nk masak..kesian tgk anak2..dorg plg suka klu aku suapkan mknan yg aku masak sndr..mkn smpi bertmbh2 lak tu...
Quote palmolive 7-8-2017 01:10 PM
zaman sekarang, semua nak bagitau org...
sikit lg berak pun share gambar taik kt media sosial
Quote ~boolean 7-8-2017 01:23 PM
benda bodoh apa aku baca ni
Quote anony-mous 8-8-2017 01:31 AM
RatuDunia94 replied at 4-8-2017 10:52 PM
Cehh.. Benda gini pon nk coret kt wall..

Yg pelik tu boleh viral. I baca mcm hmm ntah la apa yg dia cuba nk smpaikn slain dri dia nk up dri dia as husband yg baik la konon nya. Dia ingt smua prempuan mcm tu kot.
Quote fefeeling 16-8-2017 02:21 AM
kadang2 kita terbiasa buat semuanya sebab kita nak benda tu settle cara kita.. suruh suami buat nanti tak kena gaya la kena buat keje 2 kali nak kan jugak benda tu siap how we'd want it.. penat buat penat bebel but biarlah janji puas hati kot huhu

Lihat semua komen(8)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.049308s Gzip On
    To Top