Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Nak Tahu Hamil Bayi Lelaki Atau Perempuan? Lihat Tanda-Tanda Ini

3-8-2017 03:23 PM|Oleh : Hafiz BZ | Dilihat: 2201| Komen: 10


Setiap kali hamil, sudah menjadi satu kemestian buat para ibu bapa untuk mengetahui jantina bayi sebelum proses kelahiran.

Sebenarnya, terdapat banyak mitos dalam setiap masyarakat mengenai bagaimana untuk mengetahui samada bayi dalam kandungan si ibu adalah lelaki atau perempuan. Berikut ialah di antara kepercayaan yang paling popular yang telah dikumpulkan daripada serata dunia. 

Kadar degupan jantung
Bayi lelaki - kurang daripada 140 degupan seminit
Bayi perempuan -  lebih cepat daripada 140 degupan seminit

Bentuk perut
Bayi lelaki - memboyot ke hadapan dan kelihatan 'tajam', perut lebih 'rendah'
Bayi perempuan - perut kelihatan lebih 'bulat', lebih 'tinggi'

Wajah
Bayi lelaki - sangat berseri-seri ketika hamil.
Bayi perempuan - tidak berseri-seri (konon bayi perempuan telah mengambil seri ibu)

Alahan
Bayi lelaki - tidak mengalami mabuk hamil dalam trimester pertamakehamilan.
Bayi perempuan - mengalami mabuk hamil semasa 12 minggu pertamakehamilan.

Payudara
Bayi lelaki -  kanan lebih besar
Bayi perempuan - kiri lebih besar

Mengidam
Bayi lelaki -  mengidam makanan berprotein yang masin seperti keju dan daging
Bayi perempuan - mengidam benda-benda manis seperti jus, buah-buahan dan gula-gula.

Suhu badan
Bayi lelaki -  Tapak kaki anda lebih cepat menjadi sejuk daripada sebelum anda hamil.
Bayi perempuan - Suhu badan lebih panas

Cincin perkahwinan
Bayi lelaki -  Apabila anda ikat cincin perkahwinan anda pada benang dan digantungkan di atas perut anda, cincin itu berpusing-pusing.
Bayi perempuan - Apabila anda ikat cincin perkahwinan anda pada benang dan digantung di atas perut anda, cincin itu bergerak ke kanan dan ke kiri.

Tekstur kulit
Bayi lelaki - Kulit menjadi kering
Bayi perempuan - Kulit menjadi lebih lembut

Rambut
Bayi lelaki -  menjadi lebih lebat dan berkilat semasa hamil
Bayi perempuan - menjadi lebih nipis dan kering.

Posisi tidur
Bayi lelaki -lebih kerap menghadap utara, ke kiri
Bayi perempuan - lebih kerap mengjadap ke selatan, ke kanan

Tanda-tanda lain
Bayi lelaki - Perkataan pertama anak anda yang sebelumnya ialah "baba" atau dada.
Bayi perempuan -  Perkataan pertama anak anda yang sebelumnya ialah mama

Ini hanya sebagai penduan awal bagi ibu bapa yang ingin mengetahui tanda-tanda bayi anda adalah lelaki ataupun perempuan. Ingat, ada 50 peratus kemungkinan ianya betul! 

Kredit foto - faro.ir


Jika ingin mengetahui lebih tepat tentang jantina bayi yang masih dalam kandungan si ibu, anda disyorkan melakukan ultrasound scan di klinik atau hospital berdekatan. - CARI



Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 10
Komen

Previous : Sudahlah Canggih, Jimat Pula 3 Tahun Tak Payah Beli Baju Anak!

Next       : Asyik Isteri Je Yang Berkorban, Suami Buat Apa? Hadam Pesanan Lelaki Ini

Komen Terbaru

Quote yayangmama 15-10-2017 03:01 PM
haha...so far 4 org tapi xde mabuk n ngidam tu

acah je semua tu...setiap orang  setiap anak tak sama tanda2 tu semua  

Lain-lain Komen

Quote CiliPadiSedap 3-8-2017 03:55 PM
sajat dulu lahir tanda2 lelaki tp dah dewasa tanda2 shemale tetap ada
Quote GigaMom 3-8-2017 04:46 PM
Mabuk teruk, muka bseri
Yg kuarny lelaki
Quote miemiecha 3-8-2017 04:51 PM
hurm... mek tggu masa lah ni.. masa nk cr jodoh.. hwaaaaaa
Quote miemiecha 3-8-2017 04:51 PM
CiliPadiSedap replied at 3-8-2017 03:55 PM
sajat dulu lahir tanda2 lelaki tp dah dewasa tanda2 shemale tetap ada

mek ngat dr dlm [perut dia dah kompius sistur
Quote raihaneem 3-8-2017 04:58 PM
Pnglmn ngandung ank2 boy...suka mngiting ke kanan,baby syik dok belah kanan, suka mkn coklat, tak suka mknnmanis n pedas.
Bentuk perut ka pusat ka..smua sama yg masa ngandung.ank.girl pun
Quote Sufimaisarah 3-8-2017 05:08 PM
Kami 2 anak girl dua2 xde alahan sangat n kuat makan .kerja makan ja.tapi badan xberapa naik.tang perut ja naik.anak laki xtau Blum ada rezeki boy.teringin nk boy +kembar sbb suami kembar
Quote fishcracker 3-8-2017 11:20 PM
Iol dulu yang alahan n mengidam je sama..lain2 the opposite pulak,
Quote rainbow259 16-8-2017 06:42 PM
hahaha ada jgkk
Quote jlgg 9-10-2017 06:13 PM
ray ban uk
Premier Jewelry. - Official
Nike Air Force 1 Homme
Nike Air Max Femme
kate spade outlet sale
kate spade bags
Hermes Outlet
burberry
michael kors
michael kors outlet sale
NIKE Schuhe Shop
pandora charms outlet
hermes bag
Salomon Speedcross Shoes
hot dor
Air Max 90 Femme
payless near me
salomon sneakers
michael kors
black friday
Jewelry Armoire - Official
Nike Air Jordan
Nike Jordans
omega watches
coach handbags sale
puma oulet sale
prada outlet sale
michael kors handbags
under armour
chrome store
Dreamland Jewelry - Official
Louis Vuitton Online
louis vuitton outlet
Green Cleaned
Diamond Rings - Official
birkenstock canada
michael kors outlet online
Air Max 90
school bags on sale
Air Max 180
Air Max Enfants
michael kors factory outlet
michael kors bags
burberry books
burberry outlet sale
birkenstock sandals
kate spade australia
Nike Air Max 1
mens sunglasses
sunglasses hut
pandora australia
puma australia
Nike Air Max 2017
pandora australia
ugg uk
Michael Kors
kate spade outlet
prada outlet online
pandora charms sale clearance
Jordan Flight 45 Femme
kate spade
China wholesale
ugg boots
Kruz-graphix
ray ban outlet
Engagement Rings - Official
coach outlet online
coach outlet online
coach outlet
black friday
pandora jewelry sale
pandora jewelry
black friday shopping
Nike Schuhe Damen
ray-ban eyeglasses
Air Max Enfants
nike jordan shoes
Air Jordan 11 Femme
Nike KD 8
shop mlb
kate spade outlet bags
burberry outlet
Online Oyun
Nike Air Jordan Enfants
kate spade uk
payless shoes
Nike Air Max 90
kanye west shoes
kate spade shopping
coach outlet store
ugg uk
pandora necklace
oakley sunglasses
moncler sale
Longchamp outlet
discount oakley sunglasses
Nike Air Max
moncler jacket
Nike Free
swatch watch
birkenstock outlet
oakley sunglasses
Premier Jewelry - Official
Prada Bags
under armour shoes
kate spade italy
sunglasses
hermes belt
michael kors outlet
Nike Air Max 2017
birkenstock outlet
Nike Air Max 90 Mes
prada outlet woodbury
michael kors outlet online
burberry outlet sale
michael kors black friday
burberry
louis vuitton outlet
Air Jordan Femme
payless shoes
coach carter
Nike Air Jordan enfants
Wholesale Outlet Sale
Wave Prophecy 2 Shoes
michael kors outlet online
Michael Kors Outlet
michael kors australia official
80's Fashion
kate spade outlet online
prada handbags
kate spade
Nike Boots
oakley outlet
Cartier Watches
Air Max 1 Homme
birkenstock
michael kors outlet
gel kayano
Air Max 95
Nike Air Max 90
michael kors outlet online
kate spade
puma outlet
pandora charms
pandora uk
kate spade outlet online
michael kors shoes
Nike Free Run
?m th?c
ray-Ban sunglasses
louis vuitton outlet online
Nike Air Jordan Enfants
fake sunglasses
michael kors
kate spade outlet
pandora rings
Nike Shox R3
coach factory outlet
Nike Air Max Chase
michael kors
snow boots
ray ban sunglasses
rayban sunglasses
spendless shoes
coach tennis shoes
sunglasses
michael kors australia
puma shoes
diesel watches
Nike Free 3.0
Air Max 180 Homme
north face sale
burberry outlet
Prada Shoes - Official
Chanel Outlet
coach outlet us
oakley sunglasses
tracking ups
birkenstock
michael kors australia
pandora rings
ua shoes
prada outlet online
michael kors us
Wholesale womens autumn winter clothing
hermes outlet
official coach outlet site
louis vuitton outlet
Chaussures pour Femme
michael kors outlet
Nike Air Jordan Enfants
clb shoes sale
Dreamland Jewelry - Official
Nike Air Max 2017
seiko watches
sunglasses
Coach Factory Outlet
Nike Free
michael kors outlet online
official michael kors
ray ban frames
ray ban erika
coach outlet online
michael kors outlet
Air Max 180
pandora uk
Nike Air Max Enfant
hermes belt
nike outlet
Ray Ban sunglasses
nflshop com
chaussures nike
Nike Air Jordan Enfants
louis vuitton
nike running shoes
coachs outlet
Air Max 180
chrome store
Watches
mk outlet online
Rolex Watch
moncler us
puma outlet
Promise Rings - Official
michael kors shop australia
ray ban sale
Nike Blazer Femmes
kate spade outlet
michael kors australia
burberry sale
chaussure pas cher
birkenstock sandals
coach outlet online
puma sneakers
Nike Air Force
nike running
timberland outlet
prada outlet online
yeezy boost 350 shoes
michael kors outlet online
ray-ban sunglasses
Nike Free Run
michael kors outlet
Lunette Oakley
the beat
black friday michael kors
ray ban shop
Lisinopril 10mg Us
pandora australia
sunglasses store
prada us
Nike Dunk SB Low
trazodone100mg
michael kors outlet online
ugg boots
Nike Air Max 180
evbid
timberland boots
Air Jordan 10
coach outlet
louis vuitton outlet
moncler outlet
coach factory outlet online
backlink
business blog
kate spade bags
louis vuitton outlet
nbastore
michael kors bags
michael kors
birkenstock sandals
chrome store
polo outlet
Wedding Rings- Official
pandora uk
kate spade outlet
yeezy boost 350
michael kors
Air Jordan Retro 3
Nike Air Max Couple
kate spade sale
yeezy boost 350 shoes
mk outlet for sale
yeezy shoes
kate spade outlet store
burberry outlet
Coach Handbags
yeezy boots 350
kate spade handbags
ray ban outlet
Air Jordan Homme
pandora uk
kate spade australia
pandora outlet
Jewelry Armoire - Official
michael kors uk
Louis Vuitton Outlet
Nike Free Run
prada outlet online
puma shoes
jlgg10.9
Quote yayangmama 15-10-2017 03:01 PM
haha...so far 4 org tapi xde mabuk n ngidam tu

acah je semua tu...setiap orang  setiap anak tak sama tanda2 tu semua  

Lihat semua komen(10)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.063486s Gzip On
    To Top