Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

RON95 Dan RON97 Naik 4 Sen, Diesel Naik 6 Sen

2-8-2017 05:51 PM |Dilihat:1125| Komen: 20


sumber : KPDNKK

Memetik portal Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK), harga runcit baru bagi petrol RON95 naik 4 sen kepada RM2.07 seliter, manakala RON97 naik 4 sen kepada RM2.32 seliter.

Sementara itu, harga baru bagi diesel naik 6 sen kepada RM2.05 seliter berkuat kuasa pada 12.01 tengah malam, Khamis ini sehingga 9 Ogos. - CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Gadis_sarawak 4-8-2017 04:02 PM
Murah la tu dari harga minyak wangi

Lain-lain Komen

Quote dinoloveshasha 2-8-2017 05:52 PM
syukur..... sbg pengusaha stesen minyak. I is lega....
Quote degurlz 2-8-2017 05:55 PM
paling tinggi minyak pernah naik berapa yek? mcm dah 3 bulan kn naik minyak ni
Quote jofizo 2-8-2017 06:07 PM
mestila kna naik.... tuh ipic dah minta bila mau bayar....
Quote dodolgemok 2-8-2017 06:09 PM
Nak bayar abu Dhabi ke tewww @whitemagic @bioessence
Quote cmf_BeachBoys 2-8-2017 06:40 PM
Gomen xde duit dah sebab boros.banyak wujudkan jawatan yang tidak perlu demi kroni.
Quote aleesyasofia 2-8-2017 08:48 PM
trun ckit2.. naik byk plak..
Quote Changa 2-8-2017 08:52 PM
selayak nya lah dek...
akak guna hybrid car sekarang so takde la terkesan sangat.
dah la sekarang pegi kerja pun naik MRT, 2 minggu sekali jah kot akak kena isi minyak kereta,
Quote gigahertz 3-8-2017 07:47 AM
degurlz: paling tinggi minyak pernah naik berapa yek? mcm dah 3 bulan kn naik minyak ni

Tahun 2007 masa tu abdullah badawi perdana menteri . Rm 2.80 atau 2.70 time tu. Tapi tahun. Ni di ramalkan naik ke rm2.40 kalau tak salah. Kalau arab saudi serang qatar lagi la minyak.naik
Quote mummyNSA 3-8-2017 08:01 AM
Pru14 nanti kompommmm minyak turun rm1
{:laugh
Quote redapple10 3-8-2017 08:28 AM
Owh wow...
Quote zulka 3-8-2017 09:01 AM
alhamdulillah
Quote leylapple 3-8-2017 09:04 AM
minyak dunia turun, minyak kat msia naik pulak...

yang diesel pulak naik byk.. mmg terkesan lah dgn transportation goods and materials nanti
Quote zach2008 3-8-2017 09:18 AM
syukur... tak mampu beli minyak, jgn pakai kenderaan. Kata macai umngok.
Dah bagi 5 juta kat tabung pahlawan. Bagi 1200 kepada bekas tentera...
Bagi dekoder utk tv digital...
Terlepas bayar utk 1MDB...
Byk duit nak kena guna woooo...

Tggu minggu PRU nanti, sure harga jatuh.
Quote nebulagazer 3-8-2017 09:18 AM
Naik bebyk..pastu trun bile ade event besar cm raya br ni.....
Latest nk raya haji kan..jap g trun la tu
Quote cmf_premierleag 3-8-2017 09:49 AM
ada akak kesah minyak naik rege?
akak skang aman2 je naik LRT MRT
siap ada feeder bas lagi ke sana sini
kalo akak and hasben nak blk kampung tgk nenek dia kat Ipoh, weols naik jah ETS
Quote Simunggu 3-8-2017 09:55 AM
siapa nak telanjang pula...silakan..
Quote scorpionkiki 3-8-2017 10:42 AM
zach2008 replied at 3-8-2017 09:18 AM
syukur... tak mampu beli minyak, jgn pakai kenderaan. Kata macai umngok.
Dah bagi 5 juta kat tabun ...

hang terrlepas satu lagi...tm5000 pd keluarga felda
Quote rikiruj 3-8-2017 11:53 AM
Terasa macam intentional pulak harga minyak slowly naik past 3-4 weeks ni... macam strategi nak push orang naik MRT pulak .   Dari planning naik MRT 2 kali seminggu, terus up jadi 3-4 kali seminggu... cuma harap feeder bus punya timing consistent skit la... lari 5-10 minit ok la.. tapi lari sampai 20-30 menet tu dah boleh kacau total travel timing...
Quote insulin 3-8-2017 12:04 PM
Dah bosan tengok nombor2 tu. Bayar je la. X bayar nanti kereta x boleh bergerak pula.

Lihat semua komen(20)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.086776s Gzip On
To Top