Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tular Video Lapangan Terbang Phuket Berhantu

2-8-2017 05:32 PM Komen: 72
Lapangan Terbang Phuket dikhabarkan berhantu? 

Baru-baru ini, pengguna Facebook bernama Chiang Mai Elephant berkongsi sebuah video seram tentang Lapangan Terbang Phuket yang didakwa berhantu. 


Paparan visual yang dimuat naik oleh Chiang jelas menunjukkan sekumpulan penumpang berjalan dengan laju seolah-olah terapung di dalam sebuah jejantas laluan penumpang yang tidak disambungkan kepada mana-mana pesawat.

Biarpun pihak berkuasa tampil menafikannya, tetapi rata-rata pengguna maya tetap percaya apa yang dilihat itu adalah 'hantu'.

Menurut pihak berkuasa, video tersebut dirakam oleh ketua juruterbang dan menjelaskan fenomena tersebut terjadi akibat pantulan cermin. 

Bagaimanapun, kebanyakan netizen berpendapat, biarpun disebabkan pantulan cermin namun ianya agak mustahil kerana jelas kelihatan seperti orang sedang berjalan dalam keadaan terapung.


" Ya Tuhanku, mereka bergerak secara terbang dan kaki pun tak bergerak" 

'87% macam hantu !"

"Itu bukan hantu, habis apa yang baru dikatakan hantu?"

"Apa sekali pun, saya tetap percaya!" - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
18
Marah
16
Terkejut
11
Sedih
18
Lawak
12
Bosan
10
Komen: 72
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote slavehunter 3-8-2017 09:20 PM
mmmm.....nampak macam dorang salah pastu patah balik.  Tak nampak macam hantu pun.

Lain-lain Komen

Quote sarahmirza 2-8-2017 05:37 PM
Mana video?




Quote Deidra 2-8-2017 05:47 PM
Berduyon-duyon laju. Nak ke mana semua tu?
Quote iman_aly 2-8-2017 05:51 PM
Alamak aih. Kapal terbang xde. Keluar ikot mana tu {:thief
Quote shiedafaizal 2-8-2017 06:00 PM
dah tgk vid dia..tak paham..masuk sini baru paham..hahaah
Quote L_Z 2-8-2017 06:00 PM
Bideo mana...tt oiiiiiii....
Quote MengkuduMasam 2-8-2017 06:02 PM
depa tgh jln menuhu Hogward School of Wizard laa...

cuma dah mudern xnaik train dah... pkai kapaltobang terus
Quote abangadek 2-8-2017 06:03 PM
mana videonya
Quote awanearisu 2-8-2017 06:04 PM
Cuba tonton di laman web Sinar FM:

https://sinar.fm/viral/trending/penumpang-misteri
Quote MakareyumSuciey 2-8-2017 06:04 PM
Rasanya penumpang2 tu salah gate kot...patah balik...sbb tu nampak mcm sekumpulan manusia keluar berjalan dr tunnel tapi plane takde...bukan hantu lah
Quote jofizo 2-8-2017 06:06 PM

Quote pisangbanana 2-8-2017 06:14 PM
lajunyer diaorg jln
uishh serammm
Quote nobito 2-8-2017 06:18 PM
Hantu Thai memang seram....akk suka Zombie diorh....Zombie diorg boleh kejar lori dalam satu filem Thai.

Quote pearl.silver 2-8-2017 06:19 PM
Nape i tgk mcm normal je
Quote umbut 2-8-2017 06:21 PM
Edited by umbut at 2-8-2017 06:24 PM

Pesawat takda.. tetiba berduyun org seberang gate.. misteri ni..
Quote cmf_blingblings 2-8-2017 06:26 PM
Buruk tau Phuket Airport berbanding nama yg gah tu...cantik lagi Langkawi
Quote redapple10 2-8-2017 07:28 PM
Hantu thai tu jgn main2
Quote alieyrina 2-8-2017 07:58 PM
Peliknyaaa..jelas plak tu..
Quote putehkundor 2-8-2017 08:29 PM
tak clear, nampak cam org biasa jah dr kejauhan
Quote RatuDunia94 2-8-2017 08:34 PM
Xde cctv ke?
Tp mak aih laju gile dorang berjalan...
X tau la kalo2 edited.. Dorang lajukan video..

Lihat semua komen(72)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
10.303200s Gzip On
To Top