CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Wanita Berang Jumpa Ulat 'Bergolek' Dalam Ayam Goreng Mamak

31-7-2017 02:03 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6939| Komen: 47|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: Eeww, gelilah! Kembang tekak tengok ulat menari-nari dalam makanan, terus terbantut selera makan. Silap-silap kat situ juga muntahkan balik apa yang dah dimakan tadi.
Eeww, gelilah! Kembang tekak tengok ulat menari-nari dalam makanan, terus terbantut selera makan. Silap-silap kat situ juga muntahkan balik apa yang dah dimakan tadi.

Keadaan ini berlaku kepada seorang wanita ketika dia sedang menikmati makan malamnya, namun tidak bernasib baik apabila ayam goreng dibelinya terdapat ulat yang masih hidup. Siap menari bergolek-golek lagi!



China Press Daily melaporkan, wanita dikenali sebagai Chen, 31, membeli tiga bungkus nasi briyani dari sebuah kedai mamak yang baru dibuka di Kuantan kira-kira jam 7 petang.

Selain itu, dia turut membeli beberapa ketul ayam goreng serta kari kambing untuk ibu bapanya.

Pujian orang ramai terhadap kedai berkenaan mendorong Chen untuk mencuba makanan di situ dan ternyata ayam gorengnya kelihatan sungguh menyelerakan! 

Apa lagi, Chen pun terus memutuskan untuk membelinya dan semuanya berjumlah RM38.

Ketika ayahnya sedang menikmati nasi briyani, Chen membuka bungkusan ayam goreng dan alangkah terkejutnya dia apabila mendapati beberapa ekor ulat masih hidup di dalam ayam berkenaan.


Foto: Chinapress

Siapa sahaja yang selera melihat benda menggelikan sedemikian ketika sedang menjamu selera. Mereka terus membawa makanan tadi ke kedai mamak terbabit untuk membuat aduan.

Bagaimanapun, pekerja kedai mamak itu hanya mampu memohon maaf dan memulangkan semula duit wanita berkenaan. 

Namun, Chen nekad memanjangkan perkara tersebut ke pihak berkuasa yang kemudiannya memaklumkan akan menyiasat perkara tersebut.

Perkara ini merima pelbagai reaksi daripada netizen, malah ada yang mengaitkannya dengan isu status bumiputera untuk mamak.

"Kita pula nak bagi status bumiputera kepada mereka, hebat!

"Saman saja mamak ni," antara komen netizen.


Foto: FB World of Buzz

Berhati-hatilah walau di mana sahaja anda membeli makanan. - CARI

3

Bagus
5

Marah
3

Terkejut
4

Sedih

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • boobam

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote LostStar 31-7-2017 02:16 PM
loyaaaaa...
Quote chinta89 31-7-2017 02:19 PM
ckp la ape pun still ramai suke lepak kedai mamak
Quote nuryakmal 31-7-2017 02:21 PM
mamak is the best. cakap la ape pun. berduyun datang
Quote indenial 31-7-2017 02:23 PM
Bukan bemda biasa. Seluar dalam pn penah jumpa kan dalam nasi kandar kt mamak
Quote missinpiece 31-7-2017 02:24 PM
Elok jah baca forum smbil mkn aym greng tapau mamak tadik
Quote Sazida 31-7-2017 02:38 PM
Kawan iols penah cite dia kena mcm ni. Ade ulat. Mase tu mkn kt situ. Dia bawak nasik n ayam tu pegi kaunter tunjuk dekat bos. Tp yg celakanya dia suh byr jugak separuh sbb dah mkn separuh. Babi punya Mamakk hitam. Kawan iols mls nk bertekak. Byr then blah.. start situ dia dh xnak mkn kt mamak hitam tu. Celaka sgt katanya.
Quote Ubatdemam 31-7-2017 02:55 PM
Klau dah berulat mcmtu tak berbau ke?.
Quote Artemesiaa 31-7-2017 02:56 PM
Euwww mesti ayam recycle, bagus dia berani buat lapuran
Quote bc85 31-7-2017 03:29 PM
takkan tak berbau sebelum makan
Quote bc85 31-7-2017 03:30 PM
one of the reason knp I kurang makan kat kedai mamak, suka pnas kan lauk2 yang tak abis
Quote Madel 31-7-2017 03:35 PM
Ajak makan free pun aku tak ingin..
Quote makton 31-7-2017 03:38 PM
okay ni mmg geli
Quote harrypoter 31-7-2017 04:05 PM
gi mamak minum neskepe je
Quote matchstick 31-7-2017 04:12 PM
dh bpa hari recycle smpi berulat tu

Quote matchstick 31-7-2017 04:15 PM
Kenapa selalu jgk kes jumpa ayam berulat kt kedai mamak ek..nk kata sbb recycle kt pasar mlm pun ada yg jual ayam recycle x berulat cuma keras/ xde rasa je lah. Ulat dtg sbb lalat masuk n bertelur dlm ayam goreng tu ke
Quote lolita737 31-7-2017 04:19 PM
dah la tekak mmg loya nak muntah sbb tgh preggy.. tengok video ni lagi la bertambah loya..
Quote GigaMom 31-7-2017 04:24 PM
Benda2 alah2 ni mmg nmpk kecil, tp kerana laporan2 bgini lah bbrp kedai mamak area ai di tutup sebb di serbu jqb kesihatan.last2 tutup terus. Shabas betty
Quote vanillaninja 31-7-2017 04:26 PM
Sazida replied at 31-7-2017 06:38 AM
Kawan iols penah cite dia kena mcm ni. Ade ulat. Mase tu mkn kt situ. Dia bawak nasik n ayam tu pegi ...

Baiknya kawan uols ni. Kalau jadi kat I memang I bergasak tak kan bayar

Jadah apa bagi orang makan makanan berulat.

Quote nuyunnisa 31-7-2017 05:43 PM
...cakap tak serupa bikin..hujung2 mamak jugak yang korg cari.makan kt kedai tomyam kat mamak laa yg paling celaka skali..tomyam pun selera mamak..so far blom jumpa mamak bukak bihun sup utara lagi

Lihat semua komen(47)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

26-9-2022 02:18 AM GMT+8 , Processed in 0.082682 second(s), 30 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top