Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Kes Buli 10 Lawan 1, Sempat "Wefie" Selepas Belasah Rakan

31-7-2017 11:54 AM |Dilihat:8677| Komen: 194



Sebuah rakaman video kes buli pelajar perempuan di Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Kunak tersebar dengan meluas di media sosial sejak semalam.

Video berdurasi 1 minit 39 saat itu memaparkan mangsa ditumbuk oleh seorang pelajar perempuan sebelum beberapa orang lagi rakannya masuk campur dan turut menendang mangsa bertubi-tubi.

Loading FB Video...
Kredit video - Wowberita (Official)

Mangsa cuba lari namun terus dibelasah sehingga rebah ke tanah kemudian dipijak dan ditumbuk tanpa belas kasihan. Mangsa merayu supaya diselesaikan dengan cara baik namun pembuli-pembuli itu terus memukul mangsa.

Ketika memukul mangsa, ada yang ketawa dan tak kurang juga yang sibuk merakam pergaduhan tersebut dengan menggunakan telefon bimbit mereka.

Lebih menyakitkan hati, pembuli-pembuli tersebut dikatakan sempat "wefie" selepas membelasah mangsa.





Video tersebut menerima kritikan hebat dari netizen, rata-rata menyeru agar pihak berkuasa menyiasat kejadian imi dan mengambil tindakan secepat mungkin.

Ketua Polis Daerah Kunak Superintendan Mohd Nasaruddin M Nasir ketika dihubungi mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian itu dan siasatan masih dijalankan.

Kejadian itu benar dan polis menyiasatnya, katanya.

Kebiasaannya perlakuan buli lebih cenderung berlaku dalam kalangan pelajar lelaki, tapi kini gejala buli sudah mula "diminati" oleh pelajar perempuan. 

Jesteru, cadangkan hukuman paling setimpal untuk kes buli agar gejala kurang sihat ini tidak terus menular di kalangan pelajar. - CARI





Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
3
Bosan
2
Komen: 194
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote miauw 17-8-2017 01:51 PM
kunun ganas la tew..kunun bestla letew berperangai cenggitu. tak guna punya budak. ptutnya bdk yang acah2 ganas n pembuli ni didenda buat kje kemasyarakatan sbulan dua.bersih umh orang tua ke, kutip sampah ke n ape2 la..

Lain-lain Komen

Quote dinoloveshasha 31-7-2017 11:56 AM
kurg ajo gile.....  anak sapa la tu... skrg malu la korg... budus g tangkap video bagai...
Quote LostStar 31-7-2017 11:58 AM
masokkn dalam jail sampai umor 18 thn.. biar depa dalam tu.. dari buang masa kat luar ni.. boring la tgk kaki buli gini..
Quote asfaz 31-7-2017 11:58 AM
Dah la budus...bertambah buduh sebab welfie...hahahah..menggong
Quote Bedah.Cun 31-7-2017 11:59 AM
Harap tetek diorang dicubit2 sampai putus bodoh sial punya betina sundal
Quote Bujat 31-7-2017 12:00 PM
Ramai2 boleh la up crita belasah sorg. Kimak tol betina2 ni
Quote insulin 31-7-2017 12:00 PM
Ish budak2 berhingus ni. Semoga korang merasa duduk dalam lokap untuk jangkamasa yang lama.
Quote lexania 31-7-2017 12:02 PM
Ai. Gatal jugak kamurang ni gara2 lelaki mau pukul kwn perempuan. Mcm samseng lagi gaya2 tu kunun. Lepas tu ber wefie lagi kamu sana. Tampar muka kamu laju2 sana. Samseng kunun kamu kan. Bah rasa lah kmu klu masuk jail sana. Eeeee. Bitches much!
Quote trakea 31-7-2017 12:07 PM
Tangkap terus bah
Quote vanillaninja 31-7-2017 12:09 PM
Memalukan. Yang tudung purple depan sekali tu amboi kemain.
Quote Madel 31-7-2017 12:12 PM
Bermasalah sungguh moral budak2 sekarang..jenis parents tak pantaukah or tak alert  dgn isu semasa berkaitan buli or mmg jenis anak buluh betung..
Aku dulu gi sekolah naik bus..dlm bus ada la group student ni celebrate bday bebudak ni main2 tepung , telur dgn serbuk kilat2 tu..terkena dekat muka n tudung aku..sampai rumah abg aku tenguk keadaan aku gitu..dia punya berang , ingat aku mengedik mengelitis dlm bus..siap warning..jgn nak mengada2 membohsia eh..dengor nama ko naik..siap ko aku pijak perut ko..punya la garang abg aku..padahal aku dah explain, aku tak buat apa pun
Quote ifanonline 31-7-2017 12:14 PM
bakal-bakal andartu mata kero..

Quote umbut 31-7-2017 12:16 PM
Ada gang yg sokong, semua tunjuk samseng..
Berebut jantan jer
Moga semua mereput jadi andartu forever
Quote chaotic_soul 31-7-2017 12:17 PM
popelaq baq ang
Quote CiliPadiSedap 31-7-2017 12:20 PM
Kalau akak check dara dia org ni mesti ada dah bolos. Mohon hantar hospital dan check dara pembuli.. senang sikit nak tangkap suspek punca gaduh
Quote chinta89 31-7-2017 12:25 PM
bajet comel ke muka sorg2 ngn mata mcm tu?

so, lelaki bkenaan, mcm ni ke bakal bini mu itu?
Quote baghal_bortuqal 31-7-2017 12:25 PM
bangsat sgt ok.


gomen for once be serious in tackling bullies.


kes mcm ni televised the proceedings. kasi tunjuk muka mak pak depa


cam sial. bangsat.
Quote shark 31-7-2017 12:27 PM
ifanonline replied at 31-7-2017 12:14 PM
bakal-bakal andartu mata kero..



versi HD.


Quote ~boolean 31-7-2017 12:41 PM
sekor-sekor hodoh. hodoh kalau perangai baik tak apa..
ini perangai pun sama hodoh.
Quote raradhia 31-7-2017 12:44 PM
cerita mcm ni, pelajar geng pembuli ni form5 lpas tu bdk yg d buli ni form3. .bdk form3 tu ada post gmbr kat wechat dgn seowg llaki, lpas tu geng2 bdk form5 ni ternampak bdk llaki tu and claim bdk llaki tu bf salah seowg dr geng dorg. .so, tercetuslaaa pergaduhan

Lihat semua komen(194)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058133s Gzip On
To Top