Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Chef Wan Tegur Perangai 'Kampung' Aliff Syukri

29-7-2017 11:20 AM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 21081| Komen: 562

Baru-baru ini Datuk Aliff Syukri pergi bercuti di luar negara dan ada berkongsi satu video mereka sekeluarga makan di tepi jalan.

Alasannya sebab dihalau dari sebuah restoran kerana membawa bekal.


Tapi gara-gara video yang kononnya sengaja nak dapat perhatian orang ramai itu, Aliff Syukri menerima kritikan sinis dari Chef Wan.

Chef Wan meminta perkara sebegini dihentikan kerana ia memalukan nama Malaysia.

Ada betulnya juga apa yang dikatakan. Harap-harap Aliff Syukri terima sahajalah teguran tersebut secara positif ya. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 559
Komen

Previous : Tahniah! Sheikh Muszaphar Sambut Kelahiran Bayi Kembar Lelaki

Next       : Kontroversi Aliff Aziz Dan Afifah, Anzalna Nasir Dihentam Teruk

Komen Terbaru

Quote sayawifenikmie 5-8-2017 11:22 AM

Ok jer dia nakmasak2 utk anakbini dia makan .. macam ina azaman tu .... apa de hal ... apa masalah nya de amasak hatta kat kutub utara sekali pun kan.

tapi ... yg takboleh nak hadam .. kenapa makan mengcakong kat atas jalan parking tu ... boleh je cari tempat yg lebih molek.

Lain-lain Komen

Quote mimi77 28-7-2017 03:42 PM
motip buat rumah harga juta2 p luarnegara jd gitu?nk tunjuk apa?humble?
Quote kelibat 28-7-2017 03:42 PM
Edited by kelibat at 28-7-2017 03:43 PM

memang nyampah n meluat tgok DTL..
attention seeker n humble brag much..
sokong chef wan..
Quote damiqula 28-7-2017 03:42 PM
tapi betul pun.cari la tempat senonoh sikit nak makan.
kat oversea byk park atau padang yg ade kemudahan picnic.
ni kat tempat org parking juga dia nak makan.
Quote mieymiey 28-7-2017 03:43 PM
Dalam nak tunjuk humble sempat pula ambik gambar, post dalam ig.
Humble sangat
Quote LadyDiddy 28-7-2017 03:45 PM
memang betulla pun...macamla takde tempat yang proper nak makan
attention seeker sangat
Quote noorhairiahma 28-7-2017 03:46 PM
rasanya alif ni dah banyak kali buat perangai pprt. makan durian sambil duduk bersila kat airport macamkan airport tu rumah dia, pun dia pernah buat macam tu kan. kat rumah dia yang mewah tu ada je kerusi n meja makan tapi disebabkan si alif ni tersangatlah humble sampaikan semua ahli keluarga dan semua maid pun makan sambil duduk bersila berbentangkan kain saprah.
Quote Mizlyn 28-7-2017 03:47 PM
dah betul chef wan tu cakap... alif ni sesekali patut kena sedas dr otai2..nak tunjuk hamble pun tgk tempat la..buruk beno mkn tepi jln cam tu tambah tempat org
Quote barfi 28-7-2017 03:47 PM
Haha mendapat la laharan dari chep wan amik ko alippppp
Quote kentel 28-7-2017 03:48 PM
pondan memang suka attention...and no wonder
Quote zaziot 28-7-2017 03:49 PM
ni bukan humble tp bebal
Quote jasmeen 28-7-2017 03:49 PM
Aiyoooo tak sopan makan kat parking macam tu..pegilah park
Quote rosa_canina 28-7-2017 03:49 PM
kalo ye pun
cari la taman.. seronok apa piknik
Quote L_Z 28-7-2017 03:49 PM
choiii pondan terlajak laris...makan mcm pegemis jalanan ja....kekonon humble la sgt...:
Quote Metinpehlivan 28-7-2017 03:51 PM
Sebenarnya dia tak reti makan roti pasta cheese semua. So ckp la nak save money ... mulut taste belacan mcm ni la kan.. faham2 tapi ye la jangan la sampai makan tepi jalan camtu. Boleh cari parks and picnic elok2..
Quote bobok_berhabok 28-7-2017 03:52 PM
dah dah la alifsyukri oooii . dah dah la cubaan tarik perhatian orang tu
Quote sentapker 28-7-2017 03:52 PM
kontroversi kan salah satu medium utk popularity takkan tak paham2 lagi trick dia ni

Quote sarukhan 28-7-2017 03:52 PM
iols sokong je chefwan tegur gitu! selayaknya.. nak humble apanya..

kalau rakyat biasa tegur mesti kena cerca balik hahaha!
Quote kaklehot 28-7-2017 03:53 PM
Spoilt humble brag :
Quote sukacactus 28-7-2017 03:53 PM
Setuju dgn chef wan

Lihat semua komen(562)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074240s Gzip On
To Top