Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Pelawak Ebby Yus Ditahan Seminggu Dalam Wad, Tak Mahu Kecoh-kecoh!

28-7-2017 12:28 PM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 5328| Komen: 85

Akibat disahkan mengidap lemah jantung, pelakon dan pelawak Ebby Yus dilaporkan ditahan kira-kira seminggu di dalam wad!

Memetik laporan Mstar Online, Ebby 52 ditahan di Hospital Selayang namun telah dibenarkan pulang sejak Khamis lalu. 

"Ya, baru semalam saya dibenarkan keluar setelah seminggu dirawat di Hospital Selayang. Saya mengalami kesukaran bernafas dan bengkak kaki sebelah kiri sehingga rasa begitu sakit dan sukar nak berjalan sejak tiga bulan lalu.

"Selama tempoh rawatan, doktor memberitahu jantung saya sangat lemah mengepam sehingga menyukarkan proses pembuangan air di dalam badan. Saya juga turut menjalankan pemeriksaan buah pinggang," katanya. 

Katanya lagi dia tak mahu menghebahkan perkara itu kerana enggan menjadi tular lagi seperti sebelum ini. 


"Kalau ikutkan saya tidak mahu hebahkan perkara ini sepertimana yang pernah tular sebelum ini.

"Apa-apa pun, terima kasih kepada rakan artis yang datang melawat antaranya Wan Maimunah, Eman Manan, Caca (Raja Lawak) dan Mee Raja Lawak serta beberapa lagi rakan artis maaf kalau saya terlupa nak menyebut namanya," ujarnya. - CARI 

Foto: MStar Online

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
4
Komen: 85
Komen

Previous : Bikin Panas Pula, Single Terbaharu Ayda Jebat Macam Simbol Illuminati?

Next       : Masih Dalam Pantang, Isteri Aliff Aziz Dakwa Dipukul Suaminya

Komen Terbaru

Quote ReginaGeorge 2-8-2017 08:58 PM
Get well soon.

Lain-lain Komen

Quote nurchomel 28-7-2017 12:46 PM
semoga lekas sembuh
Quote de_ikea 28-7-2017 12:53 PM
Get well soon abam.
Iols sll terhibur dgn abam ebby nih.

Geng jkk n plawak baru bz gaknya
Quote onexox97 28-7-2017 12:55 PM
bujang kaya dia ni kan

Quote sekel 28-7-2017 01:07 PM
penat dgn biz & lakonan
Quote vanillaninja 28-7-2017 01:09 PM
52 dah heols ya. Semoga diberikan kesihatan yang baik.
Quote simatakucing 28-7-2017 01:09 PM
Hakak ogy nak ngorat smpi kesudah xdapat
Quote pearl.silver 28-7-2017 01:09 PM
walau xde rupa, tp kaya
xde ke ompopuan approach dia
ke dia jual mahal
Quote danieladam 28-7-2017 01:12 PM

Heshe masih bujang?

Motif x kena tuduh dalam lemari segala bagai?
Sbb dah kertu dan tak taste ke?

Anyways..iols suka tgk lawak dan lakonan heshe. Selalu menghiburkan...
Quote mieymiey 28-7-2017 01:18 PM
Dia ni bujang ker duda?
Quote miznora 28-7-2017 01:22 PM
get well soon acik ebby yus

aku suka lawak dia pasal ckp nogori yo
Quote fifie_olin 28-7-2017 01:29 PM
yup kaya..
ade kodai mkn..
kwn aku ckp ...dia mmg baik
sllau gak kwn aku gi kdi mkn dia ni kat slyg ke gombak..x sure lak
Quote WajibulGhunah 28-7-2017 01:30 PM
Get well soon tok ebby yus
Dia ni antara pelawak feveret i sbb mmg dia klaka
Quote KasutTongkol 28-7-2017 01:32 PM
Gws ebby yus
Quote adelea 28-7-2017 01:34 PM

dia bujang ... Uols p la try ,

Quote rosmawari 28-7-2017 01:48 PM
Semoga cpt sembuh Ebby Yus
Quote supersudoku 28-7-2017 01:59 PM
suka tgk diaa..cam amalan baik byk smpai org x idea nk kutuk apa..

cewaaahhh #ustazahmode
Quote aqissa 28-7-2017 02:04 PM
Bang eby... jaga kesihatan ya... semoga dpermudahkan....
Quote da_lynn 28-7-2017 02:17 PM
et well soon acik "sood toreq"..favorite actor ayah i ni..hehehe..teringat dia berlakon cerita enot dulu2? Iols suka dia ni..baik & humble..Tak silap dia ni one of share partners restoran adam lai..pernah gi makan kat sana, we all request untuk dalam private room tu sebab we all ramai & ada baby..staff dia bagitau bilik tu hanya utk yg pre-booked je..so kitaorg pun terpaksa lah duduk luar..sekali dia datang & tanya semua ok ke, then my sis bgtau lah pasal bilik tu..terus dia suruh staff dia prepare je bilik tu & bagi we all masuk..punya lah menjaga customer..Ayah I pun makin seronok lah dia dapat jumpa pelakon fav..Sesama org nogori lak tu..apa lagi, speaking lah memasing  
Quote mat_arof 28-7-2017 02:22 PM
kalau kt hollywood ,...bujang macam ni walaupun rupa x siap...
tapi ramai awek awek cun nak....

kat malaysia je..ramai pompuan melayu  nak yang lelaki hemsem lar tinggi larr..

Lihat semua komen(85)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064112s Gzip On
To Top