Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Bikin Panas Pula, Single Terbaharu Ayda Jebat Macam Simbol Illuminati?

28-7-2017 10:27 AM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4681| Komen: 53

Kecoh bila dikatakan single terbaharu daripada penyanyi Ayda Jebat mempunyai unsur illuminati.

Hal tersebut boleh dilihat menerusi simbol yang diletakkan pada cover atau poster lagu bertajuk Mata itu. 

Namun, menerusi Harian Metro, Ayda segera menafikan hal berkenaan dan berkata ia adalah cantuman beberapa nombor agar kelihatan seperti sepasang mata. 

"Ini adalah idea saya. Kalau perhati betul-betul ia bukan simbol Illuminati seperti didakwa sebaliknya ia terbentuk hasil cantuman beberapa nombor yang akhirnya kelihatan seperti mata.

"Nombor itu adalah rahsia di sebalik simbol mata dan terdapat maksud yang ingin disampaikan. Mata boleh diertikan sebagai 'markah' atau 'point' dalam sesuatu pertandingan.

“Pada masa sama mata juga boleh dijadikan inuendo dalam memberi gambaran terhadap pihak lawan," begitulah katanya kepada akhbar berkenaan. 


Ayda juga dalam pada itu mendedikasikan lagu ciptaan Audi Mok, Shazee dan dia sendiri kepada atlet negara sempena sukan SEA 2017 bulan depan. 

"Disebabkan itu untuk single ketiga ini saya sengaja memilih tema semangat. Saya mahu pendengar lebih terkesan dengan liriknya lebih-lebih lagi buat mereka yang kehilangan semangat,"ujarnya lagi. - CARI 


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 49
Komen

Previous : "Fiza Pernah Jadi Isteri Saya, Tak Mungkin Saya Benci Dia" - Adam AF2

Next       : Pelawak Ebby Yus Ditahan Seminggu Dalam Wad, Tak Mahu Kecoh-kecoh!

Komen Terbaru

Quote fox. 1-8-2017 06:53 PM
buapakperut replied at 31-7-2017 08:02 AM
rela kah terpaksa dengar tu chuols

Menyesal akak tengok dik.teasernya aje kemain bergetar penari latar.tak seiring dgn lagu nan hauk yah

Lain-lain Komen

Quote irwansuhadi 28-7-2017 10:30 AM
alahai Melayu...sikit2 illuminati... ayda jebat agen illuminati la ye?
Quote kecikgurl 28-7-2017 10:34 AM
dgr name ko kt radio pon semangat akak dah hilang dik..apetah lagi nak dgr suara campo lagu ko tu
Quote harrypoter 28-7-2017 10:46 AM
sape dia ni.. tak kenal la
Quote whadda 28-7-2017 10:46 AM
ok la tu ade 2 mata.. illum 1 mata je.. yang hakak tengok mata tu ade nombor ala2 6 ngan 9.. adekah ko lahir tahun 69.. malu2 pulak nak ngaku ko rosnah mat aris ye
Quote harkktuih 28-7-2017 10:48 AM
takut nau ummah ngan mata satu..
Quote debab76 28-7-2017 10:48 AM
not bad juga lagu baru ayda mat aris ni.
Quote terpaku 28-7-2017 10:54 AM
#donedakwah sis.
Quote lotionmilo 28-7-2017 11:00 AM
Sikit sikit iluminati

Go Ayda goo
Quote aleesyasofia 28-7-2017 11:03 AM
go2 AJ.. pdulikan jer..
Quote buapakperut 28-7-2017 11:11 AM
iluminati kah bukan tetap tak best.
Quote AbukRokok 28-7-2017 11:15 AM
terpengaruh sgt dengan ostak youtube ostak blogger syumul wannabe
ujung2 jadi bodoh...semua nak illumnate
Quote AbukRokok 28-7-2017 11:16 AM
ostak youtube wannabe dan ostak blogger wannabe perosak minda dengan cerita dongeng
Quote AbukRokok 28-7-2017 11:17 AM
jangan nti ada yang claim ayda jebat Dajjal plak
Quote Ayu_Penang14 28-7-2017 11:17 AM
Walau iols kertu tapi iols selalu bbnukan diri iols dngan lagu aj
Quote mieymiey 28-7-2017 11:18 AM
Nampak mata jer terus dicop illuminati.

Quote dinoloveshasha 28-7-2017 11:21 AM
irwansuhadi replied at 28-7-2017 10:30 AM
alahai Melayu...sikit2 illuminati... ayda jebat agen illuminati la ye?




pkr dah lama jd agen iluminati.... takde kecoh pun.... skrg je guna logo idung pakatan harapan...
Quote dinoloveshasha 28-7-2017 11:22 AM
AbukRokok replied at 28-7-2017 11:16 AM
ostak youtube wannabe dan ostak blogger wannabe perosak minda dengan cerita dongeng

karipap pun jd agen iluminati tawww.....
tunggu la ade larangan guna huruf T
Quote Star_el 28-7-2017 11:38 AM
“Pada masa sama mata juga boleh dijadikan inuendo dalam memberi gambaran terhadap pihak lawan," begitulah katanya kepada akhbar berkenaan.

Tolong fahamkan aku maksud ni?
Mata sebagai simbolik rival?
Quote eyesarrein 28-7-2017 11:47 AM
Sblm nk mngutuk p dgr lagu ni dulu n hayati lirik dia..lagu ni ditujukan khas utk para atlet sukan sea 2017.n mata tu melambangkan point atau markah.tiada mata tiadalah kemenangan..go AJ.iluminati kepala otak haters

Lihat semua komen(53)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067528s Gzip On
To Top