Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Didakwa Rogol Kanak-kanak Enam Tahun, Suspek Hanya Berusia Tujuh Tahun

27-7-2017 06:17 PM |Dilihat:1933| Komen: 24
Seorang kanak-kanak tujuh tahun merogol budak perempuan tadika berusia enam tahun?

Anda mungkin tidak percaya, tetapi itulah realitinya.

Seorang budak lelaki tahun satu didakwa melakukan perbuatan itu sehingga membingungkan pegawai polis di Melaka yang menerima laporan polis pada 20 Julai daripada ibu mangsa berusia 30 tahun.

sumber : mStar

Memetik laporan The Star, ibu mangsa yang juga merupakan seorang ibu tunggal, membuat laporan polis selepas anaknya memberitahu alat sulitnya pedih selepas kembali daripada rumah pengasuh anaknya pada malam 19 Julai.

Katanya, anaknya biasanya tinggal di rumah pengasuh berdekatan tadika sehingga dia membawanya pulang sekembali dari kerja.

Tambahnya, selepas diperiksa dia mendapati alat sulit anaknya kemerah-merahan, lalu membuat laporan polis.

Kanak-kanak perempuan itu mendakwa budak lelaki itu turut memasukkan jari ke dalam kemaluannya ketika orang dewasa tidak ada di rumah.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Melaka, Asisten Komisioner Kamaluddin Kassim mengarahkan pegawainya untuk meneliti kes tersebut dengan penuh cermat kerana siasatan membabitkan dua kanak-kanak.

Anak patung digunakan pihak polis semasa proses siasatan untuk merakamkan keterangan budak lelaki tersebut dan mangsa.

ACP Kamaludin berkata: Kami hampir selesai melakukan siasatan.

Mangsa dimasukkan ke Hospital Melaka pada hari laporan polis dibuat.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
3
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 24
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote ShiningStars 30-7-2017 02:05 PM
Bahayanya..{:dot

Lain-lain Komen

Quote bluppy 27-7-2017 06:28 PM
Aduhaiii..
Quote idakamaruddin 27-7-2017 06:35 PM
cabul ke rogol?

Quote Pink_Purple 27-7-2017 06:46 PM
giler la...
Quote jue10 27-7-2017 06:50 PM
Masya Allah... Boleh ke bdk kecik cmtu merogol? Ank aku 9 thn tote cinonet je. . Xsangka La bdk kcik cmtu dh pndai. Slh siapa ni
Quote RatuDunia94 27-7-2017 06:53 PM
Wow.. Advance nya ko dik..
Quote CiliPadiSedap 27-7-2017 07:17 PM
adik kote tak sunat lagi dh nak rogol? mai akak lumur cili kat kote adik
Quote Super-M 27-7-2017 07:23 PM
sebenarnya jangan salahkan budak kecil tu. tapi dia perlu diberikan rawatan. kebiasaanya kes mcmni bila disiasat kita akan tahu yang budak tu pun adalah mangsa sexual abuse.

pertama budak tu mungkin melihat perlakuan mak bapak, kedua melihat video tidak sepatutnya, ketiga budak tu adalah mangsa pencabulan orang terdekat setelah di grooming hingga mengunci mulut dan budak tu di ajar cara begitu adalah cara untuk 'menunjukkan kasih sayang ' oleh tukang grooming.
Quote namr 27-7-2017 07:23 PM
Totey macam siput pun boleh rogol orang ke?
Quote harisanis 27-7-2017 08:16 PM
jangan heran yea kalo bdk bwh 9 tahun dah taw nk buat perlakuan begitu..

pgalaman aku sdiri yg pernah handle situasi ni, sebab utama bdk laki mampu buat perlakuan tu kat orang lain sbb DIA SELALU TENGOK AYAH DAN IBUNYA BUAT "PROJEK"..setiap mlm dia tido sebilik dgn ibu ayah dia

Quote DaisyD 27-7-2017 10:04 PM
Bahayanya zaman sekarang ni haihhh.
Quote Carcosa 27-7-2017 10:28 PM
Tolonglah jgn kasi anak sebesar tu tidur sebilik dgn mak pak dah : Ni, org kita kalau, nak senang, or taknak train dari awal, biasakan tidur sebilik dgn anak. Kalau baby2 lainlahhh, dibimbangkan baby kena SIDS. Ni dah bertahun2 umur, pls lah. Laki terjaga, menegang, nak menutuh je kerja. Bini pun, hah bagi je tanah sebidang tu. Tak perasan ada sepasang mata lagi tgh memerhati. Pls lah ::
Quote Carcosa 27-7-2017 10:32 PM
harisanis replied at 27-7-2017 08:16 PM
jangan heran yea kalo bdk bwh 9 tahun dah taw nk buat perlakuan begitu..

pgalaman aku sdiri yg pe ...

Ai'olls setuju sangat! Byk dah bukti org2 kita ambil jalan mudah dlm hal ni. Sebab tak nak train anak tidur dlm bilik separate dari awal. Patutnya, umur setahun dah boleh separate (some research says seawal 6 bulan). Kurang drpd 6 bulan, bahaya utk baby2 terkena SIDS. Mak pak rajin berjimak, then tak perasan, anak dok perati. Lepas tu wonder plak, "eh mana anak aku belajar ni?? Ni mesti kengkawan ajar". Padahal diri ko sendiri berjimak tak tgk keliling  :  :  :
Quote munahjolie 28-7-2017 01:04 AM
Edited by munahjolie at 28-7-2017 01:05 AM

Mungkin kat Malaysia jarang berlaku tapi kat US memang dah ada juvana untuk child sex offender. Maksud 'Child' dalam undang2 US adalah budak bawah umur 12 tahun. So technically, case2 sebegini di US dah ada jalan untuk merawat child sex offender. Tapi kat Malaysia boleh kot kerajaan slow2 buat penyelidikan pasal hal ni.

https://www.youtube.com/watch?v=kF-WZILmENM&spfreload=10

Quote kakayam 28-7-2017 09:06 AM


maiiiiiiiii god!
Quote makshu 28-7-2017 09:08 AM
adoiii... tp mcm mana plak budak lelaki tu boleh buat gitu time takde org dewasa di rumah..? xkan pengasuh tinggalkn anak dia umur 7 tahun & budak 6 tahun jer kt rumah..??
Quote de_ikea 28-7-2017 10:29 AM
Aduhai. Anak. Seram iols. Sel otak terlalu berhubung ni.
Quote devilito2 28-7-2017 12:16 PM
adui... budak lagi...
Quote prettyuglybabe 28-7-2017 01:15 PM
takde pulak yang kata 'budak-budak, apalah yang dorang tau'..
Quote chazey 28-7-2017 01:19 PM
Hello wartawan Cari nohorom,  perlu ka gamba spenda terlondeh tuuuu????

Lihat semua komen(24)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.090655s Gzip On
To Top