Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Lucu! Perbualan Bangla Marahkan Pekerja TNB Buat Netizen Rasa Nak Tersembur Air!

26-7-2017 06:45 PM |Dilihat:5408| Komen: 49

Amboi, bukan main 'naik tocang'lagi pekerja asing yang satu ini. 

Datangnya mereka ke bumi Malaysia memang untuk mencari rezeki. Namun segelintir daripada pekerja asing ini memang sinonim dengan sikap atau perangai yang negatif.

Malah ada yang sudah pandai 'lawan tokei' seperti paparan mesej yang menjadi viral di bawah ini. 


Katanya pekerja Bangladesh ini sampai tahap berani mengugut seorang pekerja TNB kerana dipercayai telah memotong bekalan elektrik di kawasan mereka. 

Baca petikan screenshot berikut:




You ingat orang Bangla takda duit ke...?

Sebenarnya perbualan tersebut agak melucukan kerana gaya penyampaian dan juga ejaan yang nyata begitu 'bersimpang-siur'.

Pening juga membacanya. Namun, tidak pula dapat dipastikan sama ada perbualan ini benar-benar wujud mahupun hanyalah sebuah troll.

Bagi netizen lain pula, mereka turut berkongsi kisah dan pengalaman buruk yang pernah dilalui dengan warga asing di negara ini. 


Bagaimana pula dengan anda? Pernah terkena dengan pekerja asing yang lawan tokey ini? - CARI  

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
1
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 49
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote sabar_sabariah 28-7-2017 09:03 AM

i see..
mmg mak ko hijau la ekkk
okay

Lain-lain Komen

Quote matchstick 26-7-2017 06:55 PM
Byk nya guna huruf y bahasa bangla ni
Quote Ubatdemam 26-7-2017 06:57 PM
Ni semua nak fitnah bangla..betullah mcm komen yg satu tu..
Quote Sandal 26-7-2017 07:17 PM
fake as fak
Quote Penglipurtales 26-7-2017 07:19 PM
Saje nak viral, boleh tahan gak artikel cari ni. Benda da nmpk kelentong kau nak post.. kau cari cite yg best sikit.
Quote mommymonster82 26-7-2017 07:53 PM
Betul ke ke ni.bangla ckp amma appa dey segala?
Quote munahjolie 26-7-2017 08:08 PM
Bangla ori ejaan tak se-over ini. SOOOO Fakee
Quote simatakucing 26-7-2017 08:10 PM
Nampak beno nipunye(gaya ucop wilca)
Quote moonbug 26-7-2017 08:14 PM
simatakucing replied at 26-7-2017 08:10 PM
Nampak beno nipunye(gaya ucop wilca)

I loveee usop wilca    lambai sikitt
Quote sambaldurian 26-7-2017 08:32 PM
Bkn nk menyokong mat bangla, semacam je ayat2 yg dikarang..
Quote saladin780 26-7-2017 08:38 PM
fake sangat dek..sangap like pun tak payah la menipu
Quote RatuDunia94 26-7-2017 08:42 PM
Bila masuk baris your amma hijo tu terus obvios fake!!
Quote Keledek.kepam 26-7-2017 08:43 PM
Fake nauuu. Ada ke bangla ckp amma hijou? Lol
Quote syadq 26-7-2017 09:03 PM
Hurmm aku rasa bangla ni xde letrik dia boleh jer hidop. Selagi boleh, semua benda nak jimat.
Quote kuzaime 26-7-2017 09:27 PM
Tipu aje ni..aku x rasa bangla akan mengeja teruk mcm ni..siap ngan pekida, mak ko ijauu pun masuk..
Quote shernazz 26-7-2017 09:33 PM
tipu
bangla xdak eja gini...

tailor aku ayat ok tapi ejaan dia..haru...

kakak baju suda siap.jahid...
Quote Mary_jane 26-7-2017 10:34 PM
Try so hard sangat khen.
Quote simatakucing 26-7-2017 11:10 PM
moonbug replied at 26-7-2017 08:14 PM
I loveee usop wilca    lambai sikitt

Hahahah kann
Quote otai_g 26-7-2017 11:23 PM
Troll hanjeng je ni. Ah sial la org yg create msg ni. Memburukan nama bangla malaysia je.
Quote apalancut 26-7-2017 11:39 PM
"You amma hijo " tu pon dah tahu tu tipu...

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057355s Gzip On
To Top