Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Ramas Dan Perah Dulu Lampin Pakai Buang, Barulah Bayi Kita Selesa

26-7-2017 10:53 AM|Oleh : Hafiz BZ | Dilihat: 2454| Komen: 17

Gambar sekadar hiasan


Bayi kerap menangis terutamanya di waktu malam sudah pasti membuatkan ibu bapa menjadi runsing.

Banyak punca-punca yang menyebabkan bayi menangis, antaranya adalah kerana merasa tidak selesa. Perut kembung, lapar atau mungkin juga lampin pakai buang terlalu keras.

Sebenarnya, nak pakai lampin pakai buang pun ada cara-caranya. Anda bolehlah mencuba tip ini tentang cara-cara untuk membuat bayi lebih selesa apabila memakai lampin pakai buang. Jom baca perkongsian berguna yang dipetik dari Facebook saudara Taufiq Razif.



Ni la teknik 'ramas' dan 'perah' pampers yang isteri saya ajar. Memang ajaib pun teknik ni. Anak nampak lebih nyenyak tidurnya. Siap berdengkur lagi!

Permukaan pampers kan kadang-kadang agak keras. Kalau kena dengan baby yang kulitnya jenis sensitif memang boleh iritasi kulit si comel kita. Pedih tu!

Tu la kenapa kita 'perah' dan 'ramas' pampers ni dulu sebelum pakaikan kat anak kita supaya permukaan pampers tu jadi lebih lembut bila bersentuhan dengan kulit si comel kita. Jangan risau, pampers takkan bocor pun kalau buat camni.

Silalah mencuba, semoga bayi anda dapat tidur lebih nyenyak. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
1
Terkejut
5
Sedih
3
Lawak
2
Bosan
5
Komen: 17
Komen

Previous : Sekali Pandang Macam Lady Gaga, Rupanya...

Next       : Payung Emas Dalam Bermadu Tak Wujud Pun, Ini Penjelasan Da'I Wan

Komen Terbaru

Quote gadis_mateen 28-8-2017 02:33 PM
ReginaGeorge replied at 25-8-2017 11:57 AM
Dah,  test dah.  Memang ok.  Thank for the info!

yup, pampers jd lg lembut, anak pn selesa

Lain-lain Komen

Quote nisako 26-7-2017 01:42 PM
ooooooooo.........................
Quote jajahoney 26-7-2017 01:57 PM
tak rosak ke benda dalam tu
Quote EncikRhoma 26-7-2017 03:58 PM
ye la tu...sekarang ni macam2 tips. Hari tu ada tips suruh golek telo rebus kat badan budak demam. Entah valid ke tak
Quote RatuDunia94 26-7-2017 08:29 PM
Ingatkan perah lepas dah guna bila pampers dah melayut..
Quote CiliPadiSedap 27-7-2017 01:07 AM
Akak siap tangas pampers anak akak,  kuman2 mati, tidur makin lena.. akak bangun tidur segar bugar je..
Quote CiliPadiSedap 27-7-2017 01:13 AM
Tips untuk bagi suami tidur lena, seminggu sekali tangas asam keping jawa. Confirm suami melekat duduk rumah , sengih cm kerang busuk pantai remis.. ramuan tangas turun temurun kaka dapat daripada nenek n moyang, moyang akak darah bugis.. akak darah kpop..
Quote CiliPadiSedap 27-7-2017 01:15 AM
Tips untuk muka cantik cuci muka dengan air beras atau masa nasi dh masak tangas dengan nasi.. kalau ada jerawat jangan tangas pengotor kena kat nasi..
Quote CiliPadiSedap 27-7-2017 01:16 AM
Tips untuk kusyen kereta empuk, tangas kusyen kereta.. ambil portable gas stove masak ramuan rahsia bugis tangas kusyen kereta.
Quote sapeka 27-7-2017 03:24 PM
hahahahahahahahah
tergelak gelak baca komen masing masing
Quote raihaneem 31-7-2017 08:56 AM
Mcm2 tips..ikut jeselesaan ank masing2
Quote missDollie 31-7-2017 04:53 PM
Macam merepek jer.. Ko invest la pampers yang anak ko selesa sikit habuan tidur malam..dah tau tak selesa ko bagi pakai juga buat ape..
Quote ShiningStars 31-7-2017 09:11 PM
Mcm2 tips yg ada
Quote armin 1-8-2017 08:12 AM
CiliPadiSedap: Tips untuk bagi suami tidur lena, seminggu sekali tangas asam keping jawa. Confirm suami melekat duduk rumah , sengih cm kerang busuk pantai remis.. r ...


Tangas tu apa sis? Teringat movie nasi tangas.. tp tu cerita psl nasi kangkang
Quote bc85 1-8-2017 12:04 PM
boleh cuba apply ni
Quote GigaMom 13-8-2017 02:06 AM
CiliPadiSedap replied at 27-7-2017 01:13 AM
Tips untuk bagi suami tidur lena, seminggu sekali tangas asam keping jawa. Confirm suami melekat dud ...

Cerita banyak pun x guna if xshare resipi moyang bugis akak tu. Lebih afdal jika ada pic asam keping jawa sebelum/selepas bertangas. Bleh nampak kesanny
Quote ReginaGeorge 25-8-2017 11:57 AM
Dah,  test dah.  Memang ok.  Thank for the info!
Quote gadis_mateen 28-8-2017 02:33 PM
ReginaGeorge replied at 25-8-2017 11:57 AM
Dah,  test dah.  Memang ok.  Thank for the info!

yup, pampers jd lg lembut, anak pn selesa

Lihat semua komen(17)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas
     CARI App
    Get it FREE Apple App Store
    Get it FREE Google play
     Instagram
    cari_infonet
    FOLLOW
    Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
    0.048452s Gzip On
    To Top