Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Takut Diugut Bunuh Dan Rogol, Siti Kasim Buat Laporan Polis

24-7-2017 06:10 PM |Dilihat:2898| Komen: 49
Peguam dan aktivis, Siti Zabedah Kasim atau lebih dikenali sebagai Siti kasim, 54 mendakwa dirinya diugut bunuh termasuk dipenggal kepala, disimbah asid dan dirogol.

Susulan itu, Siti Kasim bertindak membuat laporan polis di Balai Polis Sentul, Kuala Lumpur.

Menurutnya, dia bimbang tentang keselamatan dirinya kerana ia adalah ancaman yang paling serius pernah diterima setakat ini.

Menurut laporan New Straits Times, ugutan pertama diterima pada 3 julai lalu berikutan pendiriannya berkaitan isu lesbian, gay, biseksual dan transgender yang didakwanya disalah petik dari sebuah laman web. Siti Kasim kemudiannya menerima ugutan dari individu yang sama pada 19 julai.

Siti Kasim, Foto:  Projek MMO
Ugutan dalam media sosial itu dianggap serius kerana ada pengguna lain turut serta menyahut cabaran. Mereka juga bertukar nombor telefon untuk berbincang lebih lanjut.

Ada netizen menjawab dan menyahut cabaran, mereka bertukar nombor Whatsapp, orang lain pula menyebut supaya tidak berbincang hal itu di media sosial kerana ia boleh dibaca orang lain, katanya.

Siti berharap agar pihak berkuasa dapat mengambil tindakan terhadap ancaman yang dibuat kepadanya dan keluarga.

Walau bagaimanapun laman web yang mengandungi kenyataan tersebut tidak didedahkan kerana tidak mahu menjejaskan siasatan pihak polis. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
2
Bosan
0
Komen: 49
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote rainbowrainz 24-10-2017 08:55 AM
siapa yg selera nak rogol si gila ni...ooohhmmmaaaiii

Lain-lain Komen

Quote Bujat 24-7-2017 12:54 PM
Nak ke org nak rogol betina ni sis?
Quote nobito 24-7-2017 12:57 PM
Siapa nak rogol sheols ni....geng DAPig dalam CI mungkin berselera kot tengok sheols tu.

Akak nak mohon muntah jap ye dik....uwekkkkk
Quote Penglipurtales 24-7-2017 12:57 PM
Bujat replied at 24-7-2017 12:54 PM
Nak ke org nak rogol betina ni sis?

Aku nak tnya soklan yg sama gak haha
Quote finesse 24-7-2017 12:59 PM
Sungguh murni nan syumul perangai ummah syurgawi ni.  

Quote duri_durians 24-7-2017 01:15 PM
ini lah ajaran agama sebenar?
Quote nisako 24-7-2017 01:28 PM
hishhhhhh ape la ..................sian siti tu
Quote tagas 24-7-2017 03:48 PM
Kasi ghodok puki lobos dia dgn batang penyapu
Quote M5 24-7-2017 03:51 PM
Terserlah sungguh sindrom terlebih minum air kencing unta dikalangan ummah
Quote aHoi83 24-7-2017 04:01 PM
Kenapa nk disimbah acid di muka beliau??? Cantek ke dia skrg???
Quote ntahapapantah 24-7-2017 04:38 PM
Selera jenis apakah perogol tersebut.
Quote palmolive 24-7-2017 04:43 PM
nak rogol??..maybe pelaku keliru ngan siti lain kot
Quote clarizsa 24-7-2017 05:22 PM
Baru lpas baca kt fb. Rogol je yg netizen bising2kan hahaha.

Sedangkan org utan pun dilacurkan ada je yg bernafsu. Inikan manusia mcm siti kasim.

Minda malays penuh dgn sex je ke. Smpai leh bayang kelucahan terhadap ppuan tua cmni? Memalukan.
Quote redapple10 24-7-2017 06:18 PM
Gila ganas org kita ni..
Quote ShiningStars 24-7-2017 06:26 PM
Ganasnya manusia zmn skrg
Quote memeque8 24-7-2017 06:36 PM
antara babi dan siti kasim..anda pilih sapa?
Quote Madel 24-7-2017 07:23 PM
Kemungkinan utk dibunuh n simbah asid tu mungkin ada..tpi dirogol tu...ermmm
Quote kecimpret 24-7-2017 07:27 PM
Melayu umno bodo mana laa nak rogol dia tu
Quote kecimpret 24-7-2017 07:28 PM
Pangai ekstremis gini IS mmg suka...dorang tepuk tangan je
Quote batmana 24-7-2017 07:33 PM
org malaysia , ckp hebat aja

klu la betul2 ada pengganas ISIS kt malaysia ni,

sudah lama geng2 kasim ni dh lupus butiran zarah atom, nukleus dia dari muka bumi

ni tidak, bertambah sihat geng2 dia, aman2 je minum kt kdai kopi

Lihat semua komen(49)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096166s Gzip On
To Top