Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Aduhai, Bila Parent Nak Follow FB, IG Anak...

21-7-2017 03:14 PM |Dilihat:2014| Komen: 22

Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Choong Ching Mun | Suntingan Visual Oleh Angie Ling l 

Ahli keluarga mengikuti (follow) akaun media sosial masing-masing adalah satu perkara biasa, malah ia memudahkan ahli keluarga mengikuti perkembangan masing-masing terutama bagi mereka yang tinggal berjauhan.

Persoalannya, mungkinkah terdetik di hati anak-anak privasi mereka terganggu dengan kehadiran ahli keluarga sebagai pengikut di akaun media sosial mereka? - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 22
Komen

Komen Terbaru

Quote hanneh 28-7-2017 10:34 PM
LUCKYSTAR118
Cuci Senang Cuci!!! Cuci SCR888 LPE88 ROLLEX PLAYBOY JOKER
Cuci 24 Jam Sehari, tunggu apa lagi?
Contact our customer service
Wechat: luckystar-1188 / luckystar118b
Ingat nak cuci ingat kami , cuci mesti cuci!
whatsapp:014-3210699
http://luckystar118.weebly.com/

Lain-lain Komen

Quote mokcikKSKB 21-7-2017 03:20 PM
Napelah isu semasammakin merepek ni
Quote redapple10 21-7-2017 07:30 PM
Yesss dah lama x update fb sbb ramai sgt kaum kerabat... kat ig jer la..
Quote mh17 22-7-2017 01:15 AM
Tau tape,asal aku meroyan sikit je..mak aku da wasap..si polan,pdmlah status ko tu?ahai..den da 30thun,lgpun x toruk pun..cumo ayat mkn dalam..tp yola,hormatkn..pdm yo..
Quote EncikRhoma 22-7-2017 03:12 PM
kalau spender pun mak ayah beli, memang selayaknya la diorang follow fb anak2. Takdenya nak privasi2 semua. Kalau nak privasi, ko keluar dari rumah mak bapak ko dan beli spender ko sendiri
Quote mommymonster82 22-7-2017 03:15 PM
Ko nak cakap pasal privasi lepas ko dah keje guna duit sendiri..

Selagi hp pon mak bapak yg belikan..internet letrik makan minum tinggal pon kat rumah parents n semua parents bayar privasi kejadah apa...

Pemikiran ni jgn nak menular dalam masyarakat ye.. ko nak urban ikut mat saleh ko boleh berambus..
Mmg emo ni..:
Quote CARI-MAMS 22-7-2017 06:52 PM
setuju dengan mommymonster huhu
Quote moonbug 22-7-2017 07:08 PM
If you have nothing to hide, why worry kalau parents nak follow? Kalau nak private things stay private, jgn live your life on social media. Bkn semua benda relevant utk di share kat social media, tak kisahla parents follow ke tak
Quote cmf_premierleag 22-7-2017 07:28 PM
Eleh.. Spender pun makpak belikan
Bila lapar ko sental gak nasik yg mak ko masak beras yg bapak ko belikan, privacyyyy konon
Kalo bbnu kata nak privacy, aku suruh diorg survive using their own money. Pls get a job!
Quote ShiningStars 22-7-2017 09:49 PM
For me better mak bapa follow socmed anak2.selain dpt memantau,dpt juga tgk mcm mna perangai anak2 dlm socmed
Quote bihun_goreng 23-7-2017 07:24 PM
Mak bapak satu je aku nak cakap. jangan bodoh.aku nampak ramai sangat budak sekolah yang kantoi ada acc social media lebih dari satu.

untuk mak bapak, gambar yang molek2 je semua..dalam acc birah, gambar terkangkang sana sini. sebab tu ada setengah parent ingat anak dia baik, tapi hakikatnya ditipu hidup-hidup.

kalau anak ada acc socmed tapi jarang update kena pantau gak. ada kemungkinan anak anda sedang bermain wayang.
Quote debab76 24-7-2017 12:41 PM
klu macam meols. ada 2 account, 1 khas utk famili. satu utk org luar, kire bebas siket nak cikcur
Quote armin 25-7-2017 07:50 AM
bihun_goreng replied at 23-7-2017 07:24 PM
Mak bapak satu je aku nak cakap. jangan bodoh.aku nampak ramai sangat budak sekolah yang kantoi ada  ...

memangla. remaja kan what do you expect. tapi as parents, mcm mana nak tau acc anak dia yg dia sorok tu..kena selongkar hp dia la nampaknya
Quote chaotic_soul 25-7-2017 09:18 AM
beli nokia 3310 bg kt anak...settle
Quote manjalara_01 25-7-2017 11:30 AM
mommymonster82 replied at 22-7-2017 03:15 PM
Ko nak cakap pasal privasi lepas ko dah keje guna duit sendiri..

Selagi hp pon mak bapak yg belik ...

mak pak pun sebenarnye ade mcm2 keje yg berfaedah lagi yg nak kena buat sebenarnye
tp dah skrg ni zaman media social, nak x nak terpaksa jgk skodeng anak sndiri
Quote mommymonster82 25-7-2017 11:59 AM
manjalara_01 replied at 25-7-2017 11:30 AM
mak pak pun sebenarnye ade mcm2 keje yg berfaedah lagi yg nak kena buat sebenarnye
tp dah skrg ni ...

Kan..
Memantau aktiviti anak2 adalah salah 1 tanggungjawab ibu bapa..
Tanggungjawab yg wajib dibuat..

Karang xpantau dituduh tahu beranak je..  
Quote mommymonster82 25-7-2017 11:59 AM
CARI-MAMS replied at 22-7-2017 06:52 PM
setuju dengan mommymonster huhu

Tq..tq    emo
Quote manjalara_01 25-7-2017 01:19 PM
mommymonster82 replied at 25-7-2017 11:59 AM
Kan..
Memantau aktiviti anak2 adalah salah 1 tanggungjawab ibu bapa..
Tanggungjawab yg wajib dib ...

dugaan mak bapak zaman skrg...mcm2..
Quote mommymonster82 25-7-2017 06:15 PM
manjalara_01 replied at 25-7-2017 01:19 PM
dugaan mak bapak zaman skrg...mcm2..

Skrg ni dugaan besar sbb dunia teknologi..
Quote tipuware 25-7-2017 08:35 PM
Aku teringat salah sorang bos kat opis aku. Dia cite pasal anak dara 17 thun dia bising la.. konon takde privacy. " so i said to her beautiful face - don't talk about privacy when you came from my private part"gitu la bunyinya

Lihat semua komen(22)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056993s Gzip On
To Top