Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

"Saya Memandu Untuk Pulang Ke Rumah, Bukan Mahu Pulang Ke Rahmatullah"

20-7-2017 05:28 PM |Dilihat:4776| Komen: 33
Tak dinafikan kita seringkali dihidangkan dengan berita sedih bagaimana kemalangan jalan raya melibatkan bas ekspres sebagai punca utama. 

Terbaru, seorang lelaki, Wan Amir mendedahkan tindakan 'bongkak' pemandu bas ekspres yang membawa bas tanpa mengira keselamatan pengguna lain. 

Ia sekaligus menunjukkan betapa pemandu ini tidak mengira faktor sekeliling, yang penting mahu cepat sampai ke destinasi. 





Loading FB Post...

"Lihatlah bas kalian ini, dengan bongkaknya membelah jalanraya tanpa mengira keselamatan orang lain. Keselamatan pemandu bas sendiri sudah pasti tak terlintas langsung bila dia memotong sebegitu. 

"Memotong di atas jambatan, garisan berkembar, menghimpit dua kenderaan dan dua lagi kenderaan dari arah bertentangan terpaksa mengelak demi menyelamatkan nyawa masing-masing."

Pendedahan ini turut ditunjukkan dengan rakaman video yang menjadi bukti tindakan rakus pemandu bas berkenaan. 

Kejadian dipercayai berlaku di jalan Kuala Terengganu-Besut. 

Dalam pada itu, netizen memberikan sokongan terhadap apa yang dipaparkan oleh lelaki ini. 

"Sebagai pengguna jalan raya, saya sokong kalau driver bas itu dikenakan tindakan yang sewajarnya."

"Kereta saya pernah hampir terbabas disebabkan oleh bas ini yang masuk line saya tanpa beri signal di bulatan jalan Kuching."


Memang seharusnya tindakan sewajarnya harus diberikan kepada pemandu bas terbabit. Seperti yang dikatakan oleh Wan Amir,

"Saya memandu waktu petang untuk pulang ke rumah, bukan mahu pulang ke rahmatullah." - CARI 

## Video asal sudah dipadam oleh pemilik asal (Wan Amir) dan kami lampirkan posting terbaharu beliau (jawapan daripada pihak Sani Express)

Apa Reaksi Anda...

Bagus
6
Marah
4
Terkejut
3
Sedih
4
Lawak
3
Bosan
3
Komen: 33
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote nisako 24-7-2017 12:37 PM
gilo ke driver tu....................

Lain-lain Komen

Quote manjalara_01 20-7-2017 06:03 PM
mana videonye?
Quote ReginaGeorge 20-7-2017 06:25 PM
Driver lahanat
Quote Cyempaka 20-7-2017 06:27 PM
tak mintak banyak...mintak drebarnya mampos eksiden berkecai je sebelum dia bunuh org lain
Quote CARI-MAMS 20-7-2017 06:29 PM
jap nak cari blk...dah kene delete oleh owner yg upload video tu..
Quote CARI-MAMS 20-7-2017 06:35 PM
huhuh dah kene delete...sbb owner tu dah delete...tp dh ada jawapan daripada Sani Express kami lampirkan. harap maklum. TQ
Quote indenial 20-7-2017 07:32 PM
Kejar trip lettew.
Quote paz 20-7-2017 07:37 PM
Mabuk ke apa driver ni. Melampau betul tahap otak dia tak boleh fikir safety.
Quote manjalara_01 20-7-2017 07:59 PM
lemah semangat pulak dengar respond dari receptionist tadi..
cube tegas skit...jelas skit...bg jawapan....mcm she allz ni bercakap dgn kawan je...be profesional skit bleh?..apesal bos lambat byr gaji ke?

"maaf yea cik/puan, buat masa ni pegawai yg terbabit tiada dipejabat, saya akan sampaikan mesej cik/puan ni secepat mungkin bile saya dpt contact bos saya, ade ape2 lagi yg bleh saya tolong"...

Quote salmon-suki 20-7-2017 08:45 PM
Asyik2 myvi je y menggila,bas pun nak jugak..

Jd drebar bas ni susah kot,kalau lambat smpai,org bising...lau bawak laju,org bising,lau bwk secara berbahaya mmg org akan bising..xreti bersyukur betul manusia2 ni:zz:zz
Quote HoneyManjer 20-7-2017 10:41 PM
Hahaha..tajuk menarik...i like sgt
Quote felinecat 20-7-2017 11:02 PM
bas sani sblum ni ade juge kes eksiden teruk kan. ade history
Quote grouper 20-7-2017 11:19 PM
Org yg bawa slow pun dah tau kete belakang nak potong bagi la peluang dgn cara bagi signal n slowkan kenderaan...ni x lagi laju bawaknya n siap x bg potong pun ada..
Quote redapple10 21-7-2017 12:04 AM
Setuju sgt..  tolong la ubah sikap tu
Quote ultraline 21-7-2017 01:48 AM
bas sani ni eksyen die mcm kapalterbang supersonic ek kt jln kg juge.
Quote CiliPadiSedap 21-7-2017 02:07 AM
manjalara_01 replied at 20-7-2017 07:59 PM
lemah semangat pulak dengar respond dari receptionist tadi..
cube tegas skit...jelas skit...bg jawa ...

Skrip jawab telefon wartawan dia tak sempat download pdf file   
Quote LautBiru52 21-7-2017 07:59 AM
fuhh..menakutkan la tgk bas tu menonong je lajunya
Quote lolita737 21-7-2017 09:30 AM
teringat hari tu otw nak balik ke kampung..ada excident bas express terlanggar kereta pekerja lebuhraya. kesian mati seorang pekerja.. bas tu cuma retak cermin depan je..sampai terbalik lori pekerja lebuhraya tu.

dah la subuh hari. bawa laju kot bas tu. dah la lagi beberapa hari nak raya.
Quote PongKang 21-7-2017 10:09 AM
teringat dulu kes accident kat ipoh highway yg melibatkan sani express.. xlama org boikot then sani buat promosi naik bas dpt cabutan duit cmtula..
Quote manjalara_01 21-7-2017 10:41 AM
CiliPadiSedap replied at 21-7-2017 02:07 AM
Skrip jawab telefon wartawan dia tak sempat download pdf file

eheheheh

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.073505s Gzip On
To Top