Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Orang Gaji Fynn Jamal Naik Kepala, 'Kantoi' Layan Buruk Pada Anaknya

18-7-2017 02:37 PM|Oleh: Myra Rozi | Dilihat: 17891| Komen: 279

Foto: IG Fynn Jamal
Musim pembantu rumah buat hal, kali ini Fynn Jamal pula meluahkan rasa kecewanya di Instagram kerana rasa dikhianati oleh orang yang selama ini disangka begitu baik menjaga anaknya.

Menurut satu video yang dimuat naik, Fynn memberitahu selama ini dia bersabar dengan pembantu rumahnya yang pemalas dan tulisnya "Tak mengapa, kerana dia sayang dan kasih pada anak kita."

Namun segalanya terbongkar apabila pembantu rumahnya itu langsung tidak mempedulikan anaknya yang menangis menjerit-jerit. Bukan mahu dipujuk, malah meneruskan menonton drama di televisyen.
"Perangai dia terzahir tanpa mengetahui daddy kat tingkat atas, Juna menangis menjerit. dipeduliknya. sebab dia nak juga layan drama filipina dia. Allahu akbar. Bayangkan, apalah yg anak aku reti adukan."

Ada di antara pengikutnya bertanya, "Kenapa tak pasang CCTV?" Ini jawapan Fyyn Jamal, "Kalau pasang cctv, penatlah dia nak bertudung sentiasa. mesti rimas nak mengemas. waktu kita tak ada lah dia dapat bersantai dalam bekerja."

Menurut pelantun lagu Arjuna Beta ini lagi, pembantu rumahnya dilayan seperti kawan baik sendiri. Tidak pernah dimarah namun ini balasannya terhadap mereka sekeluarga.

Baca perkongsian dari Fynn Jamal sendiri.
Apa pun diharap orang di luar sana ambil pengajaran, jangan terlalu percaya dengan orang lain, kelak diri sendiri juga yang merana. -CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
1
Komen: 279
Komen

Previous : Sofi Jikan Bengang Dituduh Goda Isteri Orang, Ini Penjelasan Sebenarnya

Next       : "Tak Peduli Mulut Orang" - Vida Terkejut 'I Am Me' Dapat Sambutan

Komen Terbaru

Quote ayorsuam 22-8-2017 10:27 PM
nellyberry replied at 22-8-2017 08:53 PM
bukan suaminya kokping nih.
yg viral tu kes Aliff Aziz ngan Pipah tu.

Errr..silap paham teruk nih. Ok noted, thanks uols

Lain-lain Komen

Quote vanillaninja 18-7-2017 02:44 PM
TLDR
Quote idakamaruddin 18-7-2017 02:46 PM
malas nk bc post kok ping panjang2 tu

kita panggil tuan badan je summary kan kt sini

cc: @fynnkakiblock

Quote ainashiqa 18-7-2017 02:47 PM
da nasib ko fyn..tp sian juna tu
Quote idakamaruddin 18-7-2017 02:47 PM
btw bang chik tu kucing dia tu ke cane


Quote sofiazara 18-7-2017 02:54 PM
tulis suka noktah2 ni apa, tengah bersajak?
Quote terpaku 18-7-2017 02:54 PM
ko jela yang baik kokping busuk oiiiii


Quote kakasotong2 18-7-2017 02:54 PM
Saudara/saudari @fynnkakiblock abam @jefri90 mohon merafak sembah beri sepatah dua kata kepada ratu karangan kita ni

Quote terpaku 18-7-2017 02:54 PM
@fynnkakiblock motep tak muncul
Quote manjalara_01 18-7-2017 02:54 PM
kalau u bg gaji pd ssorg (especially utk jaga anak u) perlu ke berkawan dgn mereka?
jarang kan bos kat pejabat sudi berkawan dgn pekerja? BECAUSE THERE IS A REASON FOR THAT.

lagi2 kalau org tu dari negara lain...who knows latar belakang they allz yg sebenar mcm mana..?
tp sbb nak pendekkan post i,..baby sitter..mmg x bleh nak harap they allz..100% of the time memujuk bagai..
i rs sometimes as parents pun...kadang ignore jgk..kalau anak tu melalak..x bleh dimanja sgt..tgk situasi la...

tu je nak komen..dari ssorg yg xde anak...ahahahhaha
Quote iloveyou 18-7-2017 02:57 PM
idakamaruddin replied at 18-7-2017 02:47 PM
btw bang chik tu kucing dia tu ke cane

aah bang chik tu kucing dia
ehhh, dah lari kucing tu? serious?
dah lama x amik tau psl famili ni sebab perangai kokping ni.

Quote mieymiey 18-7-2017 02:57 PM
Chuols prefer yang mana satu?
Si Badang yang buat video? Atau Kokping ni yang buat karangan?
Quote siputsedut 18-7-2017 02:59 PM
Walaupon nyampah ngn kokping n rasa isu ni mcm nk tumpang limelight isu selebriti /pengusaha repack gaduh ngn bibik..tp kesian jgk bila dia tulis juna nangis2 bibik wat bodoh...maid  ni kalau bagus tu bagus..kalau x bagus tu hazab laa...maid family kwn aku dr pilipin(family non muslim)..dia kata dah la seksi nk mampus kt dlm or luar rumah...pastu pemalas plak tu..maid tu diambik utk jaga adik nya yg down syndrome...bkn utk buat kerja rumah pon..tp dibiar nya aje bdk tu ..jesian la kalau dah libatkan bdk2 ni
Quote Telolet 18-7-2017 03:00 PM
awal2 lagi jangan bagi muka sangat sebenarnya. there are sets of rules yang helper kena ikut.
tapi lumrah je diorang ni buat hal walaupun kau bagi muka ke tak. tak boleh mengadu kat agent ke?
Quote Madel 18-7-2017 03:00 PM
Sampai sudah tak cite punca bang chik lari
Quote idakamaruddin 18-7-2017 03:01 PM
sofiazara replied at 18-7-2017 02:54 PM
tulis suka noktah2 ni apa, tengah bersajak?

noktah tu sebenarnye utk bg perenggan bila karang dlm ig or fb so nmpk la kemas gitu


Quote akumak 18-7-2017 03:02 PM
tu belum dikira maid yang lari. kitaaaaaa jugak kena keluarkan duit lain
Quote edoraixora 18-7-2017 03:03 PM
sebab tu kena bertegas dari mula
jangan mua kan dan berlebih kurang jer
bukannya suruh jadi kejam
tapi perlu ada satu sempadan antara majikan & pekerja
kalau tak, jadilah macam ni
Quote idakamaruddin 18-7-2017 03:05 PM
iloveyou replied at 18-7-2017 02:57 PM
aah bang chik tu kucing dia
ehhh, dah lari kucing tu? serious?
dah lama x amik tau psl famili ni ...

knp mcm penah dgr/baca yg kucing tu dimatikan

n cite pasal kucing dia ni kan dh lama mcm dh 2-3 thn lps

mmm nth la malas la amik port motip plak iols yg pening



p/s: sebenarnya kokping rindu limelight dr forummer cari ni..dia tunggu punya tunggu umah khas utk dia kt sini pas zaman sohai hbs..tp still tak naik2.. haha tggu zaman queen berlalu la dulu then kita naikkan umah kamu blk ye kokping


Quote fynnkakiblock 18-7-2017 03:05 PM
maaf --

.

seperti biasa, kak fynn hanya akan komen bila gosip ini reda

.

kepada yang memahami dan memberikan sokongan, kak fynn ucapkan ribuan terima kasih.

.

namun kepada yang mencerca dan berburuk sangka--

.

kak fynn maafkan awak semua.

Lihat semua komen(279)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059901s Gzip On
To Top