Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Izara Aishah: Beauty With Brain, Bijak Tepis Kontroversi

18-7-2017 01:56 PM |Dilihat: 9262| Komen: 132

Selebriti pilihan minggu ini mempunyai  tag `jenama’ Dewi Remaja! Itu sebab dia mudah mendapat tempat. Izara Aishah dilahirkan pada 29 September 1992. Berasal dari Johor Bharu dan merupakan anak sulung dari tiga beradik. Bapanya tokoh korporat terkenal sementara ibunya berketurunan Pakistan dan menetap di Petaling Jaya. 

Perjalanan kariernya bermula selepas menyerti Pencarian Dewi Remaja 2009/2010. Di sinilah aku mula mengenali gadis bertubuh padat dan rendah ini. Kehadirannya semasa sesi fotografi dan seterusnya persediaan rakaman Astro (aku mengumumkan nama finalis ke final),  menuju ke puncak pencarian Dewi Remaja, membuatkan ramai yang tidak perasan! Dia seorang pendiam dan bukan jenis `drama queen’ seperti yang lain.  

Kemunculan di pentas akhir, mampu menewaskan pesaing lain. She is beauty with brain!  


Keistimewaan Izara memiliki kemahiran Muay Thai yang dipelajari sejak berusia 16 tahun! Hebat kan? Kariernya dalam bidang lakonan terserlah, selepas menjadi `brand Ambassador’ untuk beberapa syarikat dan produk periklanan. 

Izara sentiasa kelihatan anggun dan mantain ayu terutama di khalayak.  Kebetulan dalam satu pertemuan, kami berjumpa dalam satu majlis glamour dan duduk bersebelahan. Kami diundang menjadi juri untuk pertandingan Ratu Cantik yang ada kelas. 
  
“Abang masih kenal saya ke?”, soalnya.

“Sudah pasti abang kenal you, Izara”.

“Saya bukan finalis favorite abang”. Soalan maut! 

“Semua finalis Dewi Remaja adala protoge abang. Abang kagum dengan you all… cantik dan berkeyakinan. Tapi pada peringkat awal you selalu menjauhkan diri dan tak pernah berbual dengan abang. Sedangkan finalis yang lain, ada sahaja soalan dan bersikap mesra alam”. 

Dia terdiam dan mengangguk faham apa yang aku cuba sampaikan. 


Alhamdulilah, hari ini Izara naik bukan kerana gedik tapi kecantikan dan bakat. Filem Balun, KL Zombie, Chikaro, Sejoli, Pilot Café, Sinaran, Showdown The Movies, J Revolusi dan Kau Yang Satu, antara hasil kerasnya sebagai aktor.

Aku angkat topi, pada wataknya dalam  filem J Revolusi, sebagai sebagai anggota wantia Unit Tindakan Khas (UTK).  Lasak, berkesan dan antara lakonannya paling cemerlang.

Ada pihak produksi mengatakan pelakon ini mula berlagak diva dan demanding. Betul ke? Izara yang mula dikenali dalam slot drama menafikan dia kini hanya memilih tawaran berlakon di layar perak sahaja.

“Sebagai pelakon baru, saya sedar kemampuan lakonan saya. Jika saya rasa belum layak membawakan sesuatu watak, saya akan tolak,” katanya. 

Kasihan pelakon ini sering dikutuk kaw kaw oleh netizen dalam media sosial. Kecoh, blaus yang dipakainya seksi dan menampakkan pangkal buah dada. Fesyen yang sama itu pernah dipakai oleh Selena Gomez, juga berwarna putih. Tapi Izara cekap, terus mohon maaf dan kes itupun tenggelam.  

Foto: Ig Izara
Terkini, anak tiri penyanyi kebanggaan negara Datuk Siti Nurhaliza, Adib Khalid, Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Tune Studio  telah mengikat pertunangan dengan Izara. Dan mereka bakal bernikah sebelum akhir tahun ini. Namun, Izara tidak mahu memberikan sebarang kepastian mengenai perancangan majlis perkahwinan mereka. 

# Selamat bertunang, selamat pengantin baru dan selamat maju jaya anak muda! 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Reply: 132
Komen

Komen Terbaru

Quote nanacomei 26-7-2017 05:28 PM
tp aku suka dia ni..

x thulah knpa.

hahahah

at least dia xdelah menampakkan bangga menayangkan kekayaan dia uolss

Lain-lain Komen

Quote harrypoter 18-7-2017 02:09 PM
huntonglaaa mak pak kaya
Quote Aduradura 18-7-2017 02:09 PM
Edited by Aduradura at 18-7-2017 02:11 PM

iolls suka izaraaaaaaa! Cantikk, berlakon pun bestttttt

Antara pelakon yg cantik & ade daya penarik :

Izara Aisyah
Fazura
Tiz Zaqya
Fatiya latif (kalau freehair)
Sari yanti
Quote Rainrein 18-7-2017 02:13 PM
Izara ni lawa. Gebu gebu je.
Quote bbalik 18-7-2017 02:18 PM
suka izara dan anzalna
hajah, mohon kertu
Quote ayorsuam 18-7-2017 02:19 PM
Siapa bapak Izara?

Kawan aku ye ye je bgtau terserempak a few times dengan Izara & her sugardaddy kat her studio apartment di sebuah bangunan di tepi Tol Batu 3 (this was 3 years back +-). If she comes from money, takkan nak jadi sugarbaby kan....
Quote ShrekFiona20 18-7-2017 02:20 PM
Izara ni pun kelakauuu jugak kan.
Quote annehuda 18-7-2017 02:28 PM
Beauty tu aku setuju tp bab brain aku kureng skit.tp yg aku respect izara walaupun selalu kene kecam sbb berpakaian seksi tak mudah melatah
Quote beruangmuda 18-7-2017 02:30 PM
annehuda replied at 18-7-2017 02:28 PM
Beauty tu aku setuju tp bab brain aku kureng skit.tp yg aku respect izara walaupun selalu kene kecam ...

khuenn izara kena kecam apa pun selamba jah, muka cantik bijak menangkis serangan haters. salah satu artis yg steady bab haters. tapi sheols kekadang boleh tahan bimbo yachh

btw taste sheols mmg laki debab-debab rasanya, dulu bf dia sejenis debab jugak
Quote AppropriateNick 18-7-2017 02:30 PM
Aduradura replied at 18-7-2017 02:09 PM
iolls suka izaraaaaaaa! Cantikk, berlakon pun bestttttt

Antara pelakon yg cantik & ade daya pe ...

mana acik lofak
Quote ciwi1166 18-7-2017 02:32 PM
bimbo jer tengok...brain kejadah nye..
Quote Aduradura 18-7-2017 02:32 PM
Edited by Aduradura at 18-7-2017 02:33 PM
AppropriateNick replied at 18-7-2017 02:30 PM
mana acik lofak


Gigih chuolls heret nama lopah dlm ni..lopah tak bape lawooo ,berlakon muka tahan sembelit & sgt kayu utk iolls angkat sebagai pelakon  
Quote ayjay 18-7-2017 02:32 PM
What the hell?
Brains? Pandai tepis?

Lol
Quote emelia1509 18-7-2017 02:37 PM
Beauty tu 100% betul la kan..

But brain tu
Quote vanillaninja 18-7-2017 02:46 PM
I tak pernah tengok her father. Tokoh korporat terkenal yang mana satu?
Quote kakiseboksebok 18-7-2017 02:53 PM
Aduradura replied at 18-7-2017 06:09 AM
iolls suka izaraaaaaaa! Cantikk, berlakon pun bestttttt

Antara pelakon yg cantik & ade daya pe ...

DD pun berdahi licin. Dura tak suka ke?
Quote krukx 18-7-2017 02:53 PM
Ok la dia ni berlakon. Nak kata bagus pun tak sangat. Dia ni bila bercakap macam kurang jelas sket sebutannya. Tapi dia ni cool. Bila kena kutuk relax je jawab tak ada pun cepat melenting
Quote afja 18-7-2017 02:53 PM
Brain la sgt. Kalau ada otak.... x de la tunjuk tetek layut kt public
Quote kakiseboksebok 18-7-2017 02:53 PM
vanillaninja replied at 18-7-2017 06:46 AM
I tak pernah tengok her father. Tokoh korporat terkenal yang mana satu?

Meols hanya mampu
Quote sharlenetexas 18-7-2017 02:54 PM
vanillaninja replied at 18-7-2017 02:46 PM
I tak pernah tengok her father. Tokoh korporat terkenal yang mana satu?

meols tertanya2  jugak. dia ada ayah betul dan ayah tiri kan?

Lihat semua komen(132)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052709s Gzip On
To Top