Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Slamet Tak Nak Pergi Solat Jumaat Kerana Takut Rindukan Isterinya

18-7-2017 01:41 PM |Dilihat:14696| Komen: 79
 

Kisah pasangan suami isteri, Slamet Rihadi dan Rohaya dari Sumatra, Indonesia menjadi topik sensasi sejak beberapa minggu lalu apabila cerita pernikahan mereka menjadi tular di media sosial. 


Sebelum ini Slamet pernah membuat pengakuan bahawa dia seorang yang kuat cemburu, namun kali ini Slamet sekali lagi dikatakan membuat kenyataan mengejutkan kepada Tribunnews. Menurut Slamet, dia enggan keluar ke masjid untuk menunaikan solat jumaat kerana takut akan merindui isterinya di rumah.


Difahamkan juga, pada hari pernikahan berlangsung penghulu kampung telah memberikan nasihat kepadanya agar menjadi seorang suami yang baik dan juga taat menjalankan perintah Allah.

Isterinya Rohaya juga turut menasihati suaminya itu untuk tidak meninggalkan solat namun remaja 16 tahun itu tetap berkeras tidak mahu menunaikan solat jumaat kerana takut rindukan isterinya walau hanya berpisah kurang dari 2 jam.

Disuruh rajin solat, jika hari jumaat pergi ke masjid ujar Rohaya.




Sumber foto - Tribunnews.com

Nampaknya rasa cinta Slamet terhadap isterinya nenek Rohaya semakin mendalam hinggakan langsung tidak mahu berenggang walaupun seketika. 

Apapun, tidak solat Jumaat hukumnya adalah berdosa. Mungkin Slamet masih terlalu muda dan perlukan lebih banyak bimbingan. - CARI




Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
0
Terkejut
5
Sedih
1
Lawak
13
Bosan
2
Komen: 79
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote yayah8989 5-9-2017 10:47 PM
statement paling x bleh hadam yg ak pnah baca{:nose

Lain-lain Komen

Quote Ayda89 18-7-2017 01:49 PM
I xtau la kenapa tapi kalau baca pasal couple ni i kenot tahan nak gelak la hahahahhhahah
Quote dinoloveshasha 18-7-2017 01:54 PM
Ayda89 replied at 18-7-2017 01:49 PM
I xtau la kenapa tapi kalau baca pasal couple ni i kenot tahan nak gelak la hahahahhhahah

klau wife aku nengok mesti die jeles... psl aku takde gambo manja2 gini haha
Quote Themilo 18-7-2017 01:54 PM
nampak sangat kau masih belum layak jadi suami dekkk...
Quote syidasaleh 18-7-2017 01:56 PM
alahaiiii tebiat ke apa.masa wangi kan 2 jam tak sggp menahan rindu
Quote Ayda89 18-7-2017 02:00 PM
dinoloveshasha replied at 18-7-2017 01:54 PM
klau wife aku nengok mesti die jeles... psl aku takde gambo manja2 gini haha

Ko ajak wife ko bergambo sweet2 camni pastu baru tunjuk pic nenek ni dengan hubby dia pastu kata kita pun sweetttt hahahaah
Quote Cyempaka 18-7-2017 02:01 PM
sembanglah kau. padahal mmg pemalas semayang jumaat kan. rindu konon.
Quote dinoloveshasha 18-7-2017 02:04 PM
Ayda89 replied at 18-7-2017 02:00 PM
Ko ajak wife ko bergambo sweet2 camni pastu baru tunjuk pic nenek ni dengan hubby dia pastu kata k ...

die nak je bergambo gituh... aku yg taknak... segan haha....
tp kelako weh tgk nenek tu... ilmu penunduk apa die pakai... tak logik okeh bbdk mentah gituh nak kat sorg nenek....
ala2 pilem shallow hal tuh.... nmpk awek die kurus....
Quote hanisbunny 18-7-2017 02:12 PM
muke nenek tu mcm penat ja..
Quote miszclassique 18-7-2017 02:18 PM
Aduii macam2
Quote umbut 18-7-2017 02:21 PM
X dpt ku bayangkan mlm pertama camner
Quote manjalara_01 18-7-2017 02:23 PM
sekelip mata jadi selebriti..bleh la demand lebih2 ehehe
Quote Ayda89 18-7-2017 02:24 PM
dinoloveshasha replied at 18-7-2017 02:04 PM
die nak je bergambo gituh... aku yg taknak... segan haha....
tp kelako weh tgk nenek tu... ilmu p ...

Or maybe laki nenek ni pun dah kena hypnotized dek nenek nih? Hahahaha
Quote missyqaldina 18-7-2017 02:25 PM
ape cite mlm pertama die??sesapa tlg rungkaikan..aku x paham tgk video ni..hehehe..
Quote matchstick 18-7-2017 02:28 PM
Mmg 24 jam berkepit ke.. X payah kerja ke budak ni
Quote matchstick 18-7-2017 02:34 PM
Tau lah bini tu dh kerepot dan tinggal menghabiskan sisa sisa hidup aje...over sgt smpi solat pun x sempat. Nanti bini masuk kubur ko ikut lah sekali dh cinta sangat
Quote redapple10 18-7-2017 02:36 PM
Rimas la dpt laki camni..
Quote Madel 18-7-2017 02:37 PM
Nenek ni ada 'memakai' ke..smpai budak ni angau melampau2
Quote MainemHu 18-7-2017 02:50 PM
nenek ni boleh dikategorikan sebagai paedophile ke?

#seriousquestion
Quote WajibulGhunah 18-7-2017 02:50 PM
Abeh yg nenek tu kata dia slalu kluar tu apa???
X rindu pulak??

Lihat semua komen(79)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055276s Gzip On
To Top