Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Close

Kagum! Rakyat Teruja Habis Dengan MRT Fasa Kedua. Lebih Jimat Poket, Masa

18-7-2017 11:23 AM |Dilihat:2618| Komen: 33

  
  
 Artikel Oleh Myra Rozi| Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Kelly Choong Ching Mun l 

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah melancarkan fasa kedua Transit Aliran Massa (MRT) Laluan Sungai Buloh-Kajang (SBK).

Fasa kedua MRT Laluan SBK ini terdiri daripada 19 stesen baharu yang mana tujuh di antaranya terletak di bawah tanah.

Dengarkan apa kata orang ramai mengenai perkhidmatan tren baharu ini. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Komen Terbaru

Quote kiambang 25-7-2017 01:25 PM
Masa harga 50% ni rasa jimat. Betul .. tapi mmg cepat ...

Lain-lain Komen

Quote helicornia 18-7-2017 11:57 AM
aku la antara yg teruja bila mrt siap
Quote AppropriateNick 18-7-2017 12:19 PM
mmg tepat bile die ckp lrt dan mrt kita lagi bagus in terms of facilities tp dari segi punctuality pun not bad....kt new york buruk...kt london buruk...
Quote noradaniez 18-7-2017 01:50 PM
Mrt indon bila lg?
Quote Modngengade 18-7-2017 01:58 PM

indon2 jongos cuma mampu bermimpi untuk naik MRT sister

Quote redapple10 18-7-2017 02:38 PM
Ada peluang aku nak naik la nnt
Quote mummy75 18-7-2017 02:41 PM

org indon yg kepingin naik MRT mai je la naik kt mesia
Quote aks_berhad 18-7-2017 02:42 PM
anyway tahniah kepada kerajaan. cuma bg aku jgn la dilupakan sumbangan pd org2 terdahulu yg mula buat batu asas kepada sistem pengagkutan negara. aku yakin, projek ni bkn dirancang pd zaman najib sahaja, tp idea dan perancangan dah dimulakan semenjak zaman mahathir dan pak lah.

tambang murah tak?
Quote zonan4 18-7-2017 04:19 PM
ok aku suka MRT ni sebab terasa kurang sesak jalan dari Kajang ke KL... tahniah.... bab songlap ke ape ke lantak korang lah... hadap la nanti kat dunia ngan akhirat....
Quote RatuDunia94 19-7-2017 01:40 AM
aks_berhad replied at 18-7-2017 02:42 PM
anyway tahniah kepada kerajaan. cuma bg aku jgn la dilupakan sumbangan pd org2 terdahulu yg mula bua ...


Katanya dr stesen hujung ke hujung cuma RM6 jah..
Quote pyropura 19-7-2017 03:10 AM
AppropriateNick replied at 18-7-2017 12:19 PM
mmg tepat bile die ckp lrt dan mrt kita lagi bagus in terms of facilities tp dari segi punctuality p ...

Doii bro, janganlah compare subway system berusia dekat 200 tahun dengan yg baru usia 2bulan  
Quote ibuaq 19-7-2017 08:14 AM
Alhamdullilah
Quote AppropriateNick 20-7-2017 01:00 AM
pyropura replied at 19-7-2017 03:10 AM
Doii bro, janganlah compare subway system berusia dekat 200 tahun dengan yg baru usia 2bulan

Ntah la..mcm tak berselera la tengok subway usang cenggitu dengan penuh sampah sarap..pada aku mrt ni setanding dgn di frankfurt...kalau tak dapat gambaran sila google ye
Quote pyropura 20-7-2017 01:09 AM
AppropriateNick replied at 20-7-2017 01:00 AM
Ntah la..mcm tak berselera la tengok subway usang cenggitu dengan penuh sampah sarap..pada aku mrt ...

Dulu aku hampir 2 tahun pakai NY subway tuh... frankfurt tu pun kira baru juga ... still tak boleh compare gitu lah  
Quote precious_chicas 20-7-2017 01:22 AM
AppropriateNick replied at 20-7-2017 01:00 AM
Ntah la..mcm tak berselera la tengok subway usang cenggitu dengan penuh sampah sarap..pada aku mrt ...

Berbanding London underground, paris-metro di france lagi nampak usang kot.
Dah la tu, bebudak pun kena bayar.
Quote memeque8 20-7-2017 08:20 AM
syabas UMNO dan BN!
Quote aks_berhad 20-7-2017 10:16 AM
RatuDunia94 replied at 19-7-2017 01:40 AM
Katanya dr stesen hujung ke hujung cuma RM6 jah..

wow....murah tu. tp serius? kajang - sg buluh Rm6? ke diskaun masa promosi je.
Quote dinoloveshasha 20-7-2017 10:20 AM
aks_berhad replied at 20-7-2017 10:16 AM
wow....murah tu. tp serius? kajang - sg buluh Rm6? ke diskaun masa promosi je.

masa promo rm3 la kan.... klau guna touch n go jd le rm5.50....
ok dah rega tuh...
Quote Voyagers 20-7-2017 10:33 AM
dinoloveshasha replied at 20-7-2017 10:20 AM
masa promo rm3 la kan.... klau guna touch n go jd le rm5.50....
ok dah rega tuh...

nanti boleh buat bayaran ikut zone macam dekat london tu

zone 1 dan zone 2 ke apa ke
lepas tu ada max price kan

kalau zone 1 tu rm3 je ke ... pakai la banyak mana pun dalam sehari tu ...
baru la orang berminat nak naik pengangkutan awam
Quote intan_smsb 20-7-2017 10:54 AM
aku pun antara yang teruja

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054554s Gzip On
To Top