Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Macam Beli Coli, Kini Boleh Beli Kondom Ikut Saiz Masing-Masing

17-7-2017 11:53 AM |Dilihat:2023| Komen: 33
Sama seperti membeli coli, kini kaum lelaki sudah boleh memilih kondom yang serasi dengan saiz alat kelamin mereka dari pembekal kondom terbesar dunia.

Syarikat Malaysia, Karex Berhad menyediakan sebuah perisian di internet yang mampu menentukan saiz kondom sesuai dengan kelelakian masing-masing.

Kelelakian ada bermacam bentuk dan saiz dan kini melalui kami dalam talian mereka boleh membeli kondom macam wanita membeli coli, kata ketua pegawai eksekutifnya MK Goh.

Mereka boleh muat turun perisian yang mengukur panjang dan ukur lilit kemaluan untuk menentukan saiz dan kemudian memesan kondom daripada kami.

Foto: Reuters
Menurut laporan The Irish Times, melalui aplikasi dalam talian, kaum lelaki lebih senang untuk berterus terang tentang saiz alat sulit mereka berbanding jika ditnya di kedai.

"Kami ada 66 saiz kondom yang dibuat khas tetapi tiada peruncit yang berminat menjual semuanya, jadi kami terpaksa menjual atas talian, tambah Goh lagi.

Karex  yang menguasai kira-kira 17 peratus pasaran dunia untuk produk ini merekodkan pendapatan US$92 juta (RM395 juta) tahun lalu dan mengeksport lima bilion kondom ke 120 negara.

Syarikat ini turut merancang mengeluarkan tujuh bilion kondom menjelang hujung tahun ini. -CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 32
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote AyaqMeloSuam 18-7-2017 02:27 AM
dazzledazzle replied at 17-7-2017 04:57 PM
barulah yg dikatakan ukur kondom di anu sendiri..

Peribahasa tahun 2020

Lain-lain Komen

Quote redapple10 17-7-2017 11:59 AM
Aku terbayang 50 shades of grey
Quote CiliPadiSedap 17-7-2017 12:35 PM
kondom perisa harum manis
Quote matchstick 17-7-2017 12:49 PM
mujur boleh beli online. malulah yg size xs nk pegi beli di kedai. terpaksa berpura2 beli size xl walhal bila pakai longgar
Quote brown_pupil 17-7-2017 01:18 PM
matchstick replied at 17-7-2017 12:49 PM
mujur boleh beli online. malulah yg size xs nk pegi beli di kedai. terpaksa berpura2 beli size xl wa ...

hahaha.. kan.

Tersipu2 time nak bayar nanti..
Quote RatuDunia94 17-7-2017 01:34 PM
matchstick replied at 17-7-2017 12:49 PM
mujur boleh beli online. malulah yg size xs nk pegi beli di kedai. terpaksa berpura2 beli size xl wa ...

Haha.. Tp most yg pastisenak ni lbh suka saiz kondom kecik sbb dia grip. Kalu main xde la rasa mcm pakai kondom sgt..
Quote CrowneGlory 17-7-2017 01:35 PM
lps ni boleh la kelaur kaji selidikbangsa apa beli paling byk saiz apa...
Quote mjla 17-7-2017 01:38 PM
Apa brg pakai kondom
Yg tak pandai kontrol tu kasi rejek je
Bia dia buat 5 pukul satu
Quote Syd 17-7-2017 01:40 PM
haruslah kena ada option macam neh.

neh ko beli ikut suka ko jerk, alih-alih bila pakai bila tercabut, jatuh ke lantai ke, tertinggal kat dalam pung ko tak sedarrrr dekkk

pls take note @MissNigga    @Bedah.Cun

ikut kondom di anu sendiri.

Gituh
Quote idakamaruddin 17-7-2017 01:44 PM
matchstick replied at 17-7-2017 12:49 PM
mujur boleh beli online. malulah yg size xs nk pegi beli di kedai. terpaksa berpura2 beli size xl wa ...

dpt bygkan yg lebih tu diikat guna getah kasi fit2 n ngam2 oiiii


Quote matchstick 17-7-2017 01:45 PM
Quote WajibulGhunah 17-7-2017 02:19 PM
saiz bsau2 tu x laku kot kt Malaysia?
Quote Loxlaxman 17-7-2017 03:03 PM
Pada yang memancut air lebih dari tekanan air pili bomba, sila pakai lapan lapis...
Quote aurora273 17-7-2017 03:14 PM
ingatkan customade yg kena pi ukur dulu, seminggu baru boleh pikap..
Quote shiedafaizal 17-7-2017 03:57 PM
baru tau kondom pun ada size....
Quote trakea 17-7-2017 04:11 PM
WajibulGhunah replied at 17-7-2017 02:19 PM
saiz bsau2 tu x laku kot kt Malaysia?

Bodoh. Di semua negara kondom saiz besar tak laku
Quote MissNigga 17-7-2017 04:35 PM
Syd replied at 17-7-2017 01:40 PM
haruslah kena ada option macam neh.

neh ko beli ikut suka ko jerk, alih-alih bila pakai bila terc ...

harus ikut saiz memasing ...
kang sedap sedap mencelop ... masa tarik .. kondom ilang .. sebab terlurut didalam lube jumbo ... cian si bottem ...   
Quote Modngengade 17-7-2017 04:40 PM
nanti akan ada perumpamaan, jika konek panjang sejengkal jgn kondom XL hendak dicuba
Quote prettyuglybabe 17-7-2017 04:53 PM
matchstick replied at 17-7-2017 12:49 PM
mujur boleh beli online. malulah yg size xs nk pegi beli di kedai. terpaksa berpura2 beli size xl wa ...

siut..


Quote dazzledazzle 17-7-2017 04:57 PM
barulah yg dikatakan ukur kondom di anu sendiri..

Lihat semua komen(33)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.098395s Gzip On
To Top