Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Tahniah! Jaguh Paralimpik Muhammad Ziyad Sekali Lagi Cipta Rekod Dunia

16-7-2017 05:36 PM |Dilihat:2533| Komen: 62

sumber : The Star

Tahniah buat atlet para Malaysia, Muhamad Ziyad Zolkefli kerana sekali mengahrumkan nama negara di arena sukan dunia. 

Ini kerana kelmarin, satu lagi rekod dunia dalam acara lontar peluru lelaki F20 dipecahkan pada Kejohanan Olahraga Para Dunia 2017 di London. 

Memetik laporan Bernama, Muhammad Ziyad berjaya melakukan lontaran 17.29 meter dalam acara yang berlangsung di Stadium London, Queen Elizabeth Olympic Park sekali gus memperbaharui rekod dunia miliknya yang dilakukan pada temasya Sukan Paralimpik di Rio tahun lepas iaitu 16.48m.

Pingat perak diraih oleh atlet dari Ecuador, Stalin David Mosquera dengan jarak 16.61m manakala pemenang pingat emas Paralimpik 2012 Tod Hodgetts dari Australia membawa pulang gangsa dengan lontaran 15.94m.

Saya berlatih dengan bersungguh-sungguh untuk pencapaian ini. Saya bangun pagi ini (Sabtu) dan berfikir mungkin saya dapat memecahkan rekod dunia."

Saya selalu impikan untuk melakukannya dan malam ini saya berjaya. Rekod dunia, juara Paralimpik dan kini juara dunia ia sangat bagus." - CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
3
Marah
3
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 62
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote chinta89 19-7-2017 12:31 PM
dia ni ke yg dlu ckp tetiba ramai ngaku sedara mse lps menang dlu; pdhal mse susah sorg pun wat derk??

Lain-lain Komen

Quote ice_sky92 16-7-2017 05:46 PM
Tahniah.......
Quote de_ikea 16-7-2017 05:54 PM
Tahniah ziyad. Proud of you.
Quote Andyscenes 16-7-2017 05:58 PM
Hebatnya paralimpik malaysia, yg normal ni bila lagi??
Quote JohnDeSouza 16-7-2017 05:59 PM
tahniah ziyad!
Quote Decaffeinated 16-7-2017 06:00 PM
yang dapat Silver tu pun pecah rekod Rio gak....

cuma tak tau siapa yang pecahkan dulu....

Quote gibrana 16-7-2017 06:01 PM
tahniah ziyad
Quote kucen_miang 16-7-2017 06:04 PM
tahniah..dah sampai masa dpt daruk.
Quote moonbug 16-7-2017 06:16 PM
Tahniah. Tak jadikan kekurangan sebagai penghalang utk berjaya. Boleh jadi inspirasi utk org lain
Quote dodolgemok 16-7-2017 06:19 PM
Tahniah dek perbaharu rekod. Kalau x yg silver tu dah pintas
Quote wirazam 16-7-2017 06:27 PM
tahniah...semoga lebih bersinar
Quote mjla 16-7-2017 06:32 PM
Tahniah bango jibun nama msia naik
Quote cheergirlz 16-7-2017 06:33 PM
tahniah ziyad...bangga dgn pencapaian anda..
Quote RatuDunia94 16-7-2017 06:54 PM
seronoknya dgr berita mcm ni..
Quote KILL_NANCY 16-7-2017 06:58 PM
tahniah ziyadddddd!!!!!
Quote leftrani_kel 16-7-2017 07:07 PM
Tahniah
Quote zztop63 16-7-2017 07:20 PM
tahniah..
bole la naik mrt lepas ni
Quote ShiningStars 16-7-2017 08:07 PM
Congrats
Quote raradhia 16-7-2017 08:09 PM
TAHNIAH, tumpang bangga
Quote nishikido 16-7-2017 08:18 PM
Tahniah ziyad...juara dunia tu.bukan calang2

Lihat semua komen(62)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093661s Gzip On
To Top