Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Akibat Risiko Kebakaran, Honda panggil balik 2.1 juta kenderaannya Di Seluruh Dunia

16-7-2017 11:31 AM |Dilihat:2898| Komen: 44

sumber : http://flora.provisorio.ws

Susulan berisiko kebakaran, kira-kira 2.1 juta kenderaan di seluruh dunia akan ditarik baik oleh Honda Motor Co untuk menggantikan sensor bateri.

Chris Martin, jurucakap pembuat kereta Jepun berkat,a penarikan semula itu termasuk 1.15 juta kenderaan Honda Accord dari model tahun 2013-2016 di Amerika Syarika, dan hampir 1 juta di tempat lain, untuk menggantikan sensor bateri 12 volt.

Memetik laporan Reuters, syarikat itu memaklumkan, ia telah menerima empat laporan kebakaran petak enjin di Amerika Syarikat dan sekurang-kurangnya satu di Kanada, di kawasan yang menggunakan garam pada musim sejuk.

Tiada kecederaan yang dilaporkan.

Pembuat kereta itu telah menerima 3,972 tuntutan waranti dari Amerika Syarikat berkaitan dengan isu itu.

Honda memperkenalkan sensor bateri yang direka bentuk semula pada bulan Jun 2016.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
2
Sedih
2
Lawak
2
Bosan
3
Komen: 44
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote Gadis_sarawak 19-7-2017 08:12 AM
KILL_NANCY replied at 18-7-2017 04:00 PM
gi tukar la sis.dia dah notice tu.aku pon mcm tu jugak tapi tak kena charge pon.sbb kereta under w ...

Insyallah..tq sis for your advise..

Lain-lain Komen

Quote mzzenma 16-7-2017 11:43 AM
Edited by mzzenma at 16-7-2017 11:45 AM

Kawan mzz katanya nak beli hrv

Gigih up post kat ig duk seru salesman honda. Sejenis bebal tak reti nak pergi showroom mungkin.
Quote KucingKedai 16-7-2017 12:17 PM
Dulu airbag, ni sensor bateri accord pulak. Adeh..
Quote pocongkiutss 16-7-2017 12:20 PM
mzzenma replied at 16-7-2017 11:43 AM
Kawan mzz katanya nak beli hrv

Gigih up post kat ig duk seru salesman honda. Sejenis bebal tak re ...

Saja nak bagitau orang dia nak beli honda le teww  
Quote zeed 16-7-2017 12:51 PM
Kereta kawan aku 2 bijik dah terbakar sebab bateri. 1 city, 1 jazz. Jazz siap terbakar kat service centre.
Quote TuntungReturn 16-7-2017 01:06 PM
honda xpe.jgn proton.
Quote minguk 16-7-2017 01:13 PM
Lately honda macam banyak problem je..
Quote alieyrina 16-7-2017 01:34 PM
Kaan..honda mcm bermasalah la ni..sbb psg dlm negara ka mcm mana..?

Kalau baru beli, n tebakar..dpt sbijik baru ka
Quote skinsandstars 16-7-2017 01:46 PM
mzzenma replied at 16-7-2017 11:43 AM
Kawan mzz katanya nak beli hrv

Gigih up post kat ig duk seru salesman honda. Sejenis bebal tak re ...

Haha show off sgt kwn u tu.
Quote mjla 16-7-2017 02:03 PM
Honda ex5 masuk list ka
Quote zeed 16-7-2017 02:23 PM
alieyrina replied at 16-7-2017 01:34 PM
Kaan..honda mcm bermasalah la ni..sbb psg dlm negara ka mcm mana..?

Kalau baru beli, n tebakar.. ...

Diorg ni pandai belit. Insurance je la.
Quote hanalisa 16-7-2017 02:46 PM
baru jer diorang panggil untuk tukar bateri, nak kena tukar lagi ke?

so far iols pakai dah 3 tahun, belum ada problem lagik. taktau la di masa depan.
Quote Mary_jane 16-7-2017 04:17 PM
Tapi honda ni memang pilihan ummah kan sis. Selain, well, myvi.
Quote wirazam 16-7-2017 05:19 PM
mzzenma replied at 16-7-2017 11:43 AM
Kawan mzz katanya nak beli hrv

Gigih up post kat ig duk seru salesman honda. Sejenis bebal tak re ...

aiyoo...org mcm ni pun ada..nak show off dia nak beli honda ke sis
Quote de_ikea 16-7-2017 05:41 PM
skinsandstars replied at 16-7-2017 01:46 PM
Haha show off sgt kwn u tu.

Agaknya salesman honda ada app for status ig detection kot

Husnuzon tak bertempat
Quote insulin 16-7-2017 06:40 PM
minguk replied at 16-7-2017 01:13 PM
Lately honda macam banyak problem je..

Ummah x akan mengaku yang Honda ada problem.
Quote mjla 16-7-2017 07:07 PM
Plotong klu buat camni
Dah lama Jibun suh jual
Quote swimswim 16-7-2017 07:33 PM
Isu power window plotong berpuluh tahun org mesia dok canang..sampaikan plotong buat fbads bahawa warranty power window mereka selama 10 thn pun ada yg tanya 'apa,10 thn aje?'

Tang tonda ni,semua senyap eh

Quote ShiningStars 16-7-2017 07:58 PM
Bahayanya baru je reda isu airbag,isu sensor bateri pula prblm
Quote Innrukia 16-7-2017 08:12 PM
malaysian sayang honda

Lihat semua komen(44)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083817s Gzip On
To Top