Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Rosyam Buka Pasaraya Borong, Lebih 10,000 Barangan Kering & Basah Akan Dijual

16-7-2017 10:00 AM | Dilihat: 6335| Komen: 90


sumber : www.tv14.my

Pelakon dan penerbit, Datuk Rosyam Nor bolehlah dianggap salah seorang anak seni yang memiliki pelbagai peranan antaranya pelakon, penerbit dan usahawan. 

Kini difahamkan beliau sedang mengorak langkah baharu dalam dunia perniagaan dengan menceburi bidang peruncitan serta pemborongan apabila akan membuka pasaraya borong.

Memetik laporan Utusan Online, pasaraya yang dikenali ST Rosyam Mart bakal beroperasi di Setiawangsa bulan depan itu adalah kerjasama pertama dengan syarikat Sri Ternak.

Rosyam sebelum ini membangunkan Suhan Movie & Trading Sdn Bhd yang menjadi antara produksi yang aktif menghasilkan kandungan kreatif.

“Sebelum ini saya membekalkan nangka dan durian belanda yang diusahakan di Lanchang, Pahang ke pusat borong terbabit. Selepas dua tahun berurusan, baru timbul idea untuk kami menjalin kerjasama dalam perniagaan ini."

Jelas Rosyam, apabila beroperasi kelak, lebih 10,000 barangan kering dan basah akan dijual di pusat pemborong terbabit.

“Sebagai artis dan selebriti, saya akan memberikan lebih tumpuan dalam aspek penjenamaan serta promosi,” katanya.- CARI

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
1
Terkejut
1
Sedih
1
Lawak
1
Bosan
2
Komen: 90
Komen

Previous : Langgar Syarat Polis, Bekas Isteri Kedua Adi Putra Dihadap Ke Mahkamah

Next       : "Memang Nak Lagu 'I Am Me' Jadi Viral"- Edry KRU

Komen Terbaru

Quote mieymiey 25-7-2017 03:38 PM
Selamat maju jaya Danish.
Jangan hangat-hangat taik ayam macam sorang retis plaboya yang gigih nak gf kokesen tu

Lain-lain Komen

Quote ice_sky92 16-7-2017 12:25 AM
Salah bod ni...
Quote elohim_yahudi 16-7-2017 12:36 AM
Bagus sangat ni....naga sudah bangun.
Quote ZORRO5555 16-7-2017 02:14 AM
gigih acik ros..
Quote pyropura 16-7-2017 02:22 AM
Edited by pyropura at 16-7-2017 02:24 AM

... bukak lah pasar borong ka pasar rebong ka, lepas tu 6 bulan aje bengkrap, nanti salahkan cina sabotaj, salahkan cina kontol, eh, kontrol suplai chain segala macam... makin geli jubo aku bila mulayu berangan sukses business
Quote moonbug 16-7-2017 02:23 AM
Selamat maju jaya
Quote Aliaskotonggo 16-7-2017 07:42 AM
boleh ambik mat Over jadi manager
Quote jazaa100 16-7-2017 08:18 AM
pyropura replied at 16-7-2017 02:22 AM
... bukak lah pasar borong ka pasar rebong ka, lepas tu 6 bulan aje bengkrap, nanti salahkan cina sa ...

Kau ni kan....byk sgt aura negatif...apa je org buat semua kau nak kondem...yg paling teruk, bkn org buat je kau kondem, apa yg Allah buat pun kau nk kondem....

Tu lah...hidup byk pura pura...tanak muhasabah diri, sbb tu byk sgt aura negative...


@Buritan turn kau pulak sekolahkan dia
Quote zila3z 16-7-2017 08:25 AM
jazaa100 replied at 16-7-2017 08:18 AM
Kau ni kan....byk sgt aura negatif...apa je org buat semua kau nak kondem...yg paling teruk, bkn o ...

Hahahahaa.terbaikkk
Quote nebulagazer 16-7-2017 09:09 AM
Parking situ hazab sket
Quote Buritan 16-7-2017 09:11 AM
jazaa100 replied at 16-7-2017 08:18 AM
Kau ni kan....byk sgt aura negatif...apa je org buat semua kau nak kondem...yg paling teruk, bkn o ...

Pyropura mana pernah pi sekolah.. dia tak suke sekolah..dia bakar sekolah tamil masa darjah 3.. datuk babi upss datuk kabi tuu dia laa..

Pusing selagi boleh pusing.. makan robung hancing tau laa..

Quote Buritan 16-7-2017 09:17 AM
pyropura replied at 16-7-2017 02:22 AM
... bukak lah pasar borong ka pasar rebong ka, lepas tu 6 bulan aje bengkrap, nanti salahkan cina sa ...

At least dia tak nipuuu mcm datuk babi kabi tuu.. kalo lingkup sekalipun bukan mntk duit engko.. bukan mcm ko org tanya soklan sonang pun tak tau jawab.. nmpk benau tak sekolahnya..

Pakai aje laa baju mulayu poket blazer tuu..

Tau laa suke mkn robung hancing tuu.. sampai pasar borong pun boleh jd pasar rebung    :lol

Ape komen hang datuk kabi koling paria leluhur hang yg kaki kencing hancing tuu.. diam tak berkutik hang no.. ce mulayu yg buat..
Quote kucen_miang 16-7-2017 09:39 AM
pyropura replied at 16-7-2017 02:22 AM
... bukak lah pasar borong ka pasar rebong ka, lepas tu 6 bulan aje bengkrap, nanti salahkan cina sa ...

Ada bau-bau dengki aroma hancing la achi..awatnya?tak senang tgk melayu maju ka?
Quote pyropura 16-7-2017 01:00 PM
kucen_miang replied at 16-7-2017 09:39 AM
Ada bau-bau dengki aroma hancing la achi..awatnya?tak senang tgk melayu maju ka?

Aku 2 kali kena tipu mulayu, bapak aku pun penah kena ...  
Quote Zasss777 16-7-2017 01:00 PM
All the best Rosyam Mart! Err Zizan Mart ada lagi ke?
Quote pyropura 16-7-2017 01:01 PM
jazaa100 replied at 16-7-2017 08:18 AM
Kau ni kan....byk sgt aura negatif...apa je org buat semua kau nak kondem...yg paling teruk, bkn o ...

Ko tengok aje nanti ... mark my word
Quote Nham22 16-7-2017 01:06 PM
Kene kabel besau... nak sailang byk business cino.....kekeke
.selamat maju jaya
Quote pyropura 16-7-2017 01:08 PM
Buritan replied at 16-7-2017 09:17 AM
At least dia tak nipuuu mcm datuk babi kabi tuu.. kalo lingkup sekalipun bukan mntk duit engko.. b ...

Tengok masa kes david teo, kita boleh tau karakter dia cemana. Tu pun tak boleh baca ka? Tongong  
Quote TuntungReturn 16-7-2017 01:10 PM
Nham22 replied at 16-7-2017 01:06 PM
Kene kabel besau... nak sailang byk business cino.....kekeke
.selamat maju jaya

kedai aceh dh lama dah cantas bisnes cina. cina plak xlaku
Quote sekngucing 16-7-2017 01:24 PM
Buritan replied at 16-7-2017 09:11 AM
Pyropura mana pernah pi sekolah.. dia tak suke sekolah..dia bakar sekolah tamil masa darjah 3.. da ...

aku pernah bakar sekolah masa darjah 3....
jahat tak aku...

Lihat semua komen(90)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.066447s Gzip On
To Top