Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Akibat Hakisan Tanah, Dua Kereta Terjerumus Ke Dalam Lubang Hakisan Itu

15-7-2017 01:03 PM |Dilihat:1807| Komen: 28

Add Image Caption Here

Berikutan kejadian tanah runtuh di kawasan parkir kenderaan berdekatan Flat Taman Midah, Cheras, Kuala Lumpur, dua kereta milik penghuni flat tersebut yang kebetulan meletak di kawasan kejadian itu terperosok ke dalam lubang besar sehingga mengalami kerosakan pada awal pagi ini.

Memetik laporan Berita Harian, Ketua Pusat Gerakan Operasi Jabtan Bomba dan Penyelamat Kuala Lumpur, Zamani Ismail berkata, kejadian dipercayai berpunca daripada pergerakan tanah yang disebabkan aliran air longkang daripada saluran longkang yang pecah.

Tambahnya, tujuh anggota bersama satu jentera daripada Balai Bomba dan Penyelamat Tun Razak dikerahkan ke lokasi bagi bantuan sebaik saja menerima panggilan awam memaklumkan kejadian jam 6.46 pagi.

"Setibanya di lokasi jam 7.02 pagi, anggota mendapati terdapat kejadian tanah runtuh dan kejadian tidak membabitkan mangsa."

"Hanya dua kereta model Proton Wira dan Honda Jazz didapati masuk ke dalam longkang akibat kejadian itu." 

Kes ini diklasifikasikan sebagai kes hakisan tanah dan siasatan penuh akan dilakukan bersama Jabatan Parit dan Saliran bagi mencari punca sebenar kejadian.CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 28
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote teruterubozue 16-7-2017 06:13 AM
sekngucing replied at 16-7-2017 03:08 AM
ada flat tinggi di taman midah??  area mana ya

Dekat jalan midah 8a. Area kondo laman midah, apartment prisma perdana

Lain-lain Komen

Quote cepheid 15-7-2017 01:15 PM
Bahaya betul.
Quote SalenaGomez 15-7-2017 03:56 PM
Rasanya insurance x cover claim disebabkan kejadian alam unless ade extend cover utk ni
Quote saladin780 15-7-2017 04:36 PM
tapi ni kira okey lagi la lubang x brp besar..nampak mcm masih bleh diselamatkan je lagi keta2 nih
Quote insulin 15-7-2017 05:12 PM
Takziah kepada pemilik2 kereta.
Quote 16111986 15-7-2017 05:12 PM
!!!Betul Betul Senang Nak Menang!!!
=========================================

Duduk Rumah Saja. Ada Handphone Boleh Dah.
=========================================
wukong,tembak ikan ,slot game
semua brada di sini
=========================================

Whatsapp 016-704 7797/016-705 7797
www.luckystar118.weebly.com
=========================================

Online Transfer
Maen ape dpt ape,senang cash in cash out
service 24jam
=========================================
WELCOME BONUS ,DAILY BONUS, TOPUP BONUS
BAGI SEMUA MEMBER
Quote insulin 15-7-2017 05:12 PM
saladin780 replied at 15-7-2017 04:36 PM
tapi ni kira okey lagi la lubang x brp besar..nampak mcm masih bleh diselamatkan je lagi keta2 nih

Kereta2 tu calar2 je kut. Ala, pakai Honda. Mesti banyak duit tu....
Quote ShiningStars 15-7-2017 05:57 PM
Nasib baik x remuk@kemek..bertabahlah kpd pemilik kereta tersebut
Quote mjla 15-7-2017 06:07 PM
Nak claim senang je tu
Janji pandai plan dan buat crita.
Quote eyansss 15-7-2017 06:43 PM
insulin replied at 15-7-2017 05:12 PM
Kereta2 tu calar2 je kut. Ala, pakai Honda. Mesti banyak duit tu....

pakai honda tapi tetiap hari makan megi, mana kita tau...  hahaha...  tapi kan, dalam kes ni takleh ke tuntut kat majlis perbandaran?
Quote cepheid 15-7-2017 07:41 PM
eyansss replied at 15-7-2017 06:43 PM
pakai honda tapi tetiap hari makan megi, mana kita tau...  hahaha...  tapi kan, dalam kes ni takle ...

Ini pun ada betul jugak  
Quote moonbug 15-7-2017 07:52 PM
Syukur takde casualty
Quote dinoloveshasha 15-7-2017 08:11 PM
insulin replied at 15-7-2017 05:12 PM
Kereta2 tu calar2 je kut. Ala, pakai Honda. Mesti banyak duit tu....

tp dok flat?  
Quote FanTasyCreaTioN 15-7-2017 08:39 PM
[fbp]https://www.facebook.com/BeritaTV3/videos/1839051542776685/[/fbp]
Quote FanTasyCreaTioN 15-7-2017 08:43 PM
bahaya nya


Quote hanasensei 15-7-2017 09:43 PM
dinoloveshasha replied at 15-7-2017 08:11 PM
tp dok flat?

Boleh la nyanyi lagu altimet..
Duduk rumah sewa tapi pkai keta mewah..amboi..amboi..


Aku pun bru pkai city..rsa nyesal gak ambil..sbb dlu guna saga jer.mlpas accident n total lost..
Quote dinoloveshasha 15-7-2017 10:30 PM
FanTasyCreaTioN replied at 15-7-2017 08:43 PM
bahaya nya

flat tu selamat ke idok
Quote dinoloveshasha 15-7-2017 10:31 PM
hanasensei replied at 15-7-2017 09:43 PM
Boleh la nyanyi lagu altimet..
Duduk rumah sewa tapi pkai keta mewah..amboi..amboi..
  

insurance roadtax brp stahun?  
Quote helle 15-7-2017 10:35 PM
Gediknye tajuk ko dek
Dulu kat kajang camnilah musim hujan...tergolek2 kete jatuh lam longkang
Quote ciwi1166 15-7-2017 10:43 PM
natural disaster insurans tak cover...

habislah

Lihat semua komen(28)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.091421s Gzip On
To Top