Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Minta Maaf Dalam Masa 24 Jam, Kalau Tidak Saya Saman- Rita Rudaini

15-7-2017 11:44 AM | Dilihat: 7944| Komen: 66


Berikutan memuat naik satu posting yang dikatakan berunsur fitnah, sebuah laman blog hiburan bakal berdepan tindakan saman daripada pelakon Rita Rudaini.

Memetik laporan Harian Metro, artikel itu mengatakan Rita sedang berbaik semula dengan bekas suaminya yang juga pengulas sukan Astro Arena, Akbar Sahari.

Akan tetapi, Akbar telah menafikan dakwaan artikel itu selain turut membuat laporan polis. 


sumber: Instagram Rita Rudaini

Rita pula turut bengang dan memuat naik satu posting di laman sosial Instagram miliknya yang meluahkan rasa marah serta meminta blog tersebut memohon maaf secara terbuka dalam masa 24 jam.

“Saya bagi masa dalam 24 jam. Kalau tak mohon maaf secara terbuka kepada saya dan family, saya akan saman. Bukan susah nak cari siapa di sebalik blog ini."

Rita Rudaini pernah mendirikan rumah tangga bersama Akbar pada 1999 sebelum bercerai pada 2001.

Kemudian, Rita berkahwin dengan pemain bola sepak kebangsaan, Mohd Aidil Zafuan Abdul Razak pada 2008 dan berpisah pada 2013.

Hasil perkahwinan, pasangan itu mempunyai dua anak lelaki, Airit Rayyan Rizqin, dan Airit Qaqa Arjuna, masing-masing berusia 8 tahun dan 5 tahun. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
1
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
1
Komen: 66
Komen

Previous : Dr Soo Wincci Ditemui Peluk & Duduk Atas Peha Aaron Aziz?

Next       : Langgar Syarat Polis, Bekas Isteri Kedua Adi Putra Dihadap Ke Mahkamah

Komen Terbaru

Quote amisery 19-7-2017 09:34 AM
tu la jangan suka tuduh

Lain-lain Komen

Quote FanTasyCreaTioN 15-7-2017 11:55 AM
TT ..
media tu dah minta maaf pun..

https://www.hmetro.com.my/rap/2017/07/244063/blogger-minta-maaf-padam-artikel-rita

SELEPAS didesak pelakon Rita Rudaini, portal hiburan yang menyiarkan berita kononnya bekas suami pertama Rita, Akbar Sahari sudah rujuk kembali dengan pelakon itu tampil dengan permohonan maaf secara terbuka, hari ini.

Portal berkenaan memuat naik kenyataan meminta maaf kepada Rita dan keluarganya beberapa jam selepas Rita mendesak mereka membuat permohonan maaf hari ini.

€œKami dengan rendah diri memohon maaf kepada Rita Rudaini dan keluarga atas berita berkenaan yang kami dapati keterlaluan sehingga mengancam peribadi Rita sekeluarga”,€ katanya.

Menurut portal terbabit, mereka memperoleh berita berkenaan daripada carian google™ dan blog berkaitan.

€œKesilapan kami adalah terus menyebarkannya tanpa usul periksa mengenai kesahihannya. Artikel itu juga sudah dipadam,”€ katanya.

Artikel ini disiarkan pada : Selasa, 11 Julai 2017 @ 7:51 PM


Quote pearl.silver 15-7-2017 12:05 PM
Btw si akbar tu dah ada family ke?
Quote helicornia 15-7-2017 12:12 PM
FanTasyCreaTioN replied at 15-7-2017 11:55 AM
TT ..
media tu dah minta maaf pun..


tu la sis..wartawan cari ni baru bangkit dr kubur ke? citer dh basi blog tu pn dh delete artikel ni
Quote helicornia 15-7-2017 12:13 PM
pearl.silver replied at 15-7-2017 12:05 PM
Btw si akbar tu dah ada family ke?

dh kawinl lain dh 3 anaknye..
Quote harkktuih 15-7-2017 12:16 PM
X layak jadi wartawan kalau bahan berita dah basi..kes dah tutup baru terhegeh2 nak buat artikel berita..sedih nau wartawan cari ni..tak habis lg kelas pemulihan ke?
Quote FanTasyCreaTioN 15-7-2017 12:17 PM
pearl.silver replied at 15-7-2017 12:05 PM
Btw si akbar tu dah ada family ke?
dah ..
dan nampak sangat bahgia dalam gambar

Akhbar mendirikan rumah tangga dengan Noorsuzilawati Mohd Noor pada 14 Mei 2005 dan dikurniakan tiga cahaya mata.

http://www.mstar.com.my/hiburan/berita-hiburan/2017/07/11/akbar-rita/


Quote mokcikKSKB 15-7-2017 12:17 PM
CARI-LTS replied at 15-7-2017 11:44 AM
Berikutan memuat naik satu posting yang dikatakan berunsur fitnah, sebuah laman blog hiburan bakal b ...

Jadi betullaah kau janda garit yg nak kotey kasah kepam tu yerrrr????         
Quote FanTasyCreaTioN 15-7-2017 12:19 PM
helicornia replied at 15-7-2017 12:12 PM
tu la sis..wartawan cari ni baru bangkit dr kubur ke? citer dh basi blog tu pn dh delete artikel n ...
kebeulan terbaca tapi sepintas lalu ja aritu sis..
bila tengok tajuk thread ni tadi .. baru teringat balik dan cari .. betul ke tak yang FC baca aritu

dan patut nya dalam board gosip artis

Quote CiliPadiSedap 15-7-2017 12:30 PM
muka lawa tp fius blow
Quote minahlejen 15-7-2017 12:31 PM
dah 24 jam?

Quote siputsedut 15-7-2017 12:37 PM
Amboi..tang org laju je nk nyaman...tang dia kacau rumahtangga org? Patut bai saman je rita ni...
Quote tumpanglalu74 15-7-2017 12:42 PM
Edited by tumpanglalu74 at 15-7-2017 12:46 PM

Media ni dah gile agaknye ye.  Asek pitenah si Ritrud ni je koje kome ye..  Ape kene le reputz ni sume..  Kome suke nengok dia melompat ke?

Sebenornye aku dah naek muaque bace cerite betine sekor ni..  Nape le dia sorang yang takleh moov on lagi ni?  Setazah Arbakyah kepam pon dah berkali kawen..  At least dapat la adap objek laen selain dari asek kemurungan meroyan tengok kebahagiaan barisan ex-hasben2 dengan bini baru..



Quote RooneyMara 15-7-2017 01:00 PM
siputsedut replied at 15-7-2017 12:37 PM
Amboi..tang org laju je nk nyaman...tang dia kacau rumahtangga org? Patut bai saman je rita ni...

Kannn... I baru nak comment benda yg sama!!
Quote chazey 15-7-2017 01:03 PM
siputsedut replied at 15-7-2017 12:37 PM
Amboi..tang org laju je nk nyaman...tang dia kacau rumahtangga org? Patut bai saman je rita ni...

Aiols pun dari hari ke hari semakin nyampah dengan Garita ini hapa lagi sejak sheol haplod gamba atas katil bersama kotey Jipun. Memang sundel tatau malu yach sheol. Aiol agak doa Aidil dan family barangkali udah terjawab dengan cara Garita melondehkan aib sindri, atas kemahuan sindri, di khalayak ramai so rakyat jelata nampak sisi gelap sheol yang sangat kejis.
Quote neurelle 15-7-2017 01:17 PM
Slow down sis..or  else u will become most hated
Quote aleesyasofia 15-7-2017 01:18 PM
byk bnor ksah kak rita nie.. dh la iols mmg mnat dgn ritrud nie.. mhon sheols jgn glabah sgt kalo de gosip2 murhn gini.. boolayan sudah..
Quote sekngucing 15-7-2017 01:21 PM
masa kawin dgn rita tu aidil ni budak lagi,  tak matang lagi...
Quote Minami2013 15-7-2017 01:49 PM
Rita suke kembar ke... 2 bekas hubby twin..
Quote dubuk 15-7-2017 02:15 PM
jadinya anak rita semua berapa orang

Lihat semua komen(66)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057114s Gzip On
To Top