Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Akibat Seludup Dadah, Warga Malaysia Dijatuhkan Hukuman Mati Di Singapura

14-7-2017 12:32 PM |Dilihat:1214| Komen: 21

sumber : www.mynewshub.c

Warga Malaysia Prabagaran Srivijayan berusia 29 tahun dijatuhkan hukuman mati di Singapura pada jam 6 pagi hari ini setelah didapati bersalah menyeludup dadah.

Memetik laporan The Straits Times, ahli keluarganya menuntut mayat mendiang di penjara Changi kira-kira jam 10 pagi.

Turut berada di perkarangan kompleks penjara berkenaan ibu Prabagaran, ibu saudara dan anak saudaranya.

Prabagaran disabitkan kesalahan kerana menyeludup 22.24 gram heroin dalam kenderaannya pada Julai 2012.

Rayuan selama 11 jam bagi menolak hukuman berkenaan bagaimanapun ditolak Mahkamah Apex Singapura semalam.

Sejak menerima moratorium terhadap hukuman mati pada tahun 2014, Singapura telah menjatuhkan hukuman mati sebanyak 10 kali termasuk tujuh kes yang membabitkan kegiatan pengedaran dadah.- CARI

sumber : Internet



Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 20
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote GhostWalking 15-7-2017 07:01 PM
Kesnya dia x bawak moto dia pinjam keta kawan sbb takut moto kena tarik camtu bamgost baca.end up tersangkut.hati2 lah memilih kawan kita ni...

Lain-lain Komen

Quote sekel 14-7-2017 12:35 PM
seharusnya dgn kesalahan yang dilakukan

semoga menjadi iktibar pd semua
Quote neurelle 14-7-2017 01:11 PM
Even kt msia pun end up kat tali ganting gak
Quote swimswim 14-7-2017 01:26 PM
Selayaknya
Quote ifanonline 14-7-2017 01:29 PM
syukur...kurang sedikit keling di malaysia...terima kasih kerajaan singapura!
Quote EJALTI 14-7-2017 01:31 PM
Selayaknya la..
Quote Skuau 14-7-2017 02:10 PM
Buat pe la nk edar dadah...cbalh edar risalah pelancongan...apa da...
Quote aHoi83 14-7-2017 02:18 PM
Bagus sekali. Meraung la ko amma appa
Quote saviour_09 14-7-2017 02:23 PM
nothing strange pun
malaysia pun hukum mati orang2 tak guna macam ni
menjahanamkan anak bangsa
i dont tolerate with drug
Quote Artemesiaa 14-7-2017 02:26 PM
Rata2 di negara2 di Asia Tenggara ni menjatuhkan hukuman yang sama terhadap jenayah dadah jadi tak ada apa yang nak dipelikannya
Quote s@s@ 14-7-2017 02:28 PM
ada keldai yg x tau dia ada bawak dadah....
fakta kes xde ke?
Quote pembisikmaut 14-7-2017 02:32 PM
ifanonline replied at 14-7-2017 01:29 PM
syukur...kurang sedikit keling di malaysia...terima kasih kerajaan singapura!

Syukor bukan melayu ..tetapi keling kafir....
Quote helle 15-7-2017 10:25 AM
Baguslah....
Quote amira_safia 15-7-2017 11:13 AM
Bagus, ini yang sepatutnya, biar mampus semua pengedar dadah.  Merosakkan dan menjahanamkan masyarakat ....
Quote Atifan 15-7-2017 11:39 AM
Kes ni kesian..sbb dia tertangkap gara2 bwk kereta org  lain. Buka2 bonet kereta tgk2 ada dadah...kesian
Quote helle 15-7-2017 12:17 PM
Atifan replied at 15-7-2017 11:39 AM
Kes ni kesian..sbb dia tertangkap gara2 bwk kereta org  lain. Buka2 bonet kereta tgk2 ada dadah...ke ...

Biasalah..alasan org dah kantoi
Quote ShiningStars 15-7-2017 06:16 PM
Atifan replied at 15-7-2017 11:39 AM
Kes ni kesian..sbb dia tertangkap gara2 bwk kereta org  lain. Buka2 bonet kereta tgk2 ada dadah...ke ...

Keldai dadah ke?then,dorang ada siasat siapa tuan punya kereta tu?
Quote Atifan 15-7-2017 06:49 PM
ShiningStars replied at 15-7-2017 06:16 PM
Keldai dadah ke?then,dorang ada siasat siapa tuan punya kereta tu?

Xboleh bang..sbb dadah tu terbukti ada pada dia pada masa tu walaupun kereta tu bkn miliknya..
Quote xtahumenahu 15-7-2017 06:57 PM
Tgk photoshoot terakhir mendiang...bolrh plak diorg buay photoshoot kannn b4 jatuhkan hukuman... Nampak cam budak baik2...
Quote mjla 15-7-2017 06:58 PM
Singaporn klu caya auta keling tak tau la nak ckp apa

Lihat semua komen(21)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.096236s Gzip On
To Top