Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Kena Kecam Menyeksa Binatang, Aliff Syukri 'Lahar' Netizen Semula

14-7-2017 11:20 AM|Oleh: Adib Za | Dilihat: 4470| Komen: 62


Dituduh menyeksa binatang kerana membiarkan haiwan peliharaannya dalam tandas, pengasas kosmetik Datuk Aliff Syukri kini membuka mulut. 

Tak mahu dirinya dituduh dengan pelbagai andaian bukan-bukan, Aliff menerusi sebuah video berdurasi 50 saat menjelaskan perkara sebenar. 

"Ni saya nak beritahu pada yang sedap-sedap mengecam kononnya kucing saya terseksa dan teraniaya kerana dibiarkan duduk di dalam tandas sempit.

"Korang tunggu lagi dua tiga bulan bila resort saya siap, saya buat satu rumah besar buat Dodi macam dalam zoo untuk tontonan ramai. Waktu tu orang-orang kecam saya tu barulah terbeliak mata," ujarnya. 

Alif juga menyindir netizen yang hanya tahu melihat kelemahan, sebaliknya ketika kebaikan dilakukan tidak pula dicanang. 

Foto: Cinema
"Masa ni waktu aku buat kebaikan tak nak pulak korang komen. Waktu aku buat keburukan, bukan main komen... itulah mulut mulut puaka, mulut manusia," katanya. 

Katanya lagi, kucingnya hanya ditempatkan sementara sahaja di dalam tandas itu dan keadaan di situ juga selesa untuk haiwan peliharaannya itu. 

"Yang penting tandas itu selesa, bersih. Dah, Jangan duk kecam-kecam!" katanya lagi. - CARI 

Foto: Ig Alif

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 62
Komen

Previous : Neelofa 'Singkirkan' Nora Danish, Bangga Pengikut Cecah 4.9 Juta

Next       : Penyanyi Korea Nyanyikan Semula Lagu Aiman Tino, Dah Dengar Ke Belum?

Komen Terbaru

Quote mieymiey 20-7-2017 06:43 AM
Kesian kat Dodi, nampak naw muka tu kurang kasih sayang. Kita yang tengok ni pun terseksa, apatah lagi tuan punya badan

Lain-lain Komen

Quote terpaku 14-7-2017 11:22 AM
sejak bila heshe ni retis?
Quote Duta lover 14-7-2017 11:34 AM
terpaku replied at 14-7-2017 11:22 AM
sejak bila heshe ni retis?

Heshe hero film badang katanye
Quote ladyflower 14-7-2017 11:34 AM
bkn dh lama citer penderaan ni...naper baru masuk sini
Quote Rhyno 14-7-2017 11:36 AM
Kisah ni dah lama. Tok Aliff pun nak jual dah si Dodi tu.

Kenapa reporter Cari baru nak post? Baru bangkit dari kuburan kah?
Quote Ayda89 14-7-2017 11:42 AM
Bukan kata tengah cari buyer ke utk jual dodi tu?
Quote kentel 14-7-2017 11:56 AM
"Korang tunggu lagi dua tiga bulan bila resort saya siap, saya buat satu rumah besar buat Dodi macam dalam zoo untuk tontonan ramai. Waktu tu orang-orang kecam saya tu barulah terbeliak mata," ujarnya.


wow....riaknya dato melayu ni....
Quote lazim 14-7-2017 11:58 AM
aku pening tgk dia bgi makan dodi. sikit2 menjerit2. mana la kucing tu x terperanjat n jadi aggresif. kita dgr pon rasa tekanan. menjerit apa aih mcm ponen jah.

yg lagi funny dok kepong gomol bdk negro mana tah. sampai menangis bdk tu. bukan setakat dodi x suka dia. bdk2 pon xsuka
Quote nisako 14-7-2017 12:01 PM
bukan ke dia nk jual?????????????
Quote shiedafaizal 14-7-2017 12:02 PM
dodi dodi
Quote sharlenetexas 14-7-2017 12:18 PM
patutnya rumah dodi siap dulu. tinggal dodi masuk cuci kaki je. ni tak, asal terlintas terus je beli kucing liar. persiapan keperluan tak dibuat.
Quote indenial 14-7-2017 12:31 PM
Sakit telinga ok dgr suara dia ni tergedik2
Quote mrsLucky 14-7-2017 12:34 PM
teringin nak tengok sangkar besar yang bakal di buat untuk dodi...
tentu banyak pokok untuk dodi memanjat dan maybe ada swimming pool dan water fall lagi....
Quote neurelle 14-7-2017 12:57 PM
Like i care..Yg penting uollsss terus mebeli brg dherbs..
Quote Buritan 14-7-2017 01:40 PM
kentel replied at 14-7-2017 11:56 AM
wow....riaknya dato melayu ni....

Riak dan menipu je kekdahnya.. sape join bis dgn dia tau la.. dari anak buah sampai ke atas.. menipu jeee.. sian org kg yg terpedaya
Quote kentel 14-7-2017 02:36 PM
Buritan replied at 14-7-2017 01:40 PM
Riak dan menipu je kekdahnya.. sape join bis dgn dia tau la.. dari anak buah sampai ke atas.. meni ...

melayu bodoh jugak la yang sokong melayu bodoh ni...aku tak purcaya dgn bnda2 cmni
Quote mizzy 14-7-2017 02:39 PM
Si ally M cucu tun M tu ada perli dia ni dalam ig sebab dia pun ada kucing gitu jugak (lain baka maybe) tapi elok je manja. Terus kena sound tepek
Quote Diambolehtak 14-7-2017 02:51 PM
Ape kata jangan post video yang boleh mendatangkan hencapan. Walaupun dia tak dera kucing tu.. iolss yang tengok video2 tu rasa sedih tengok kucing tu.
Quote Buritan 14-7-2017 03:13 PM
mizzy replied at 14-7-2017 02:39 PM
Si ally M cucu tun M tu ada perli dia ni dalam ig sebab dia pun ada kucing gitu jugak (lain baka may ...

Yg sound balik org dia jugak.. dasar mulayu sampah.. makan taik pondan
Quote Buritan 14-7-2017 03:14 PM
kentel replied at 14-7-2017 02:36 PM
melayu bodoh jugak la yang sokong melayu bodoh ni...aku tak purcaya dgn bnda2 cmni

Betul tuu.. tapi dia buat kmpen round satu malaysia.. hakku kesian dgn mkck pkck org kg..

Lihat semua komen(62)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.078575s Gzip On
To Top