Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis

Didie Alias Disaman RM400 Ribu Kerana Langgar Kontrak, Aibkan Penerbit

13-7-2017 03:41 PM|Oleh: Maly Rosli | Dilihat: 11525| Komen: 118

RM400,000, bukan sikit nilai tu. Macam mana Didie Alias boleh berdepan saman sehingga sebanyak tu ya?

Memetik BH Online, penerbit drama, Datuk Rafena Ezanee Ramli mengemukakan saman terhadap pelakon berkenaan atas dakwaan melanggar kontrak dan mengaibkan dirinya.



Sehubungan itu, Hakim Nik Nasimah Nik Mohamad menetapkan 14 November hadapan untuk perbicaraan tuntutan saman ganti rugi oleh Rafena yang akan berlangsung selama empat hari.

Rafena dan syarikat penerbitannya, Dark Wave Pictures Sdn Bhd (Dark Wave) memfailkan saman berkenaan terhadap Didie pada 21 Mac lalu di Kaunter Pendaftaran Mahkamah Sesyen melalui firma guaman Tetuan Zamri Idrus & Co.


Foto: BH Online

Berdasarkan pernyataan tuntutan itu, Didie selaku penerbit eksekutif bagi rancangan travelog 'Street Food Asian' terbitan Dark Wave didakwa cuai atau gagal memastikan mutu rancangan berada pada tahap memuaskan seperti termaktub dalam perjanjian yang dimeterai pada 7 Oktober tahun lalu, sehingga menyebabkan Rafena kerugian. 

Didie juga berdepan dakwaan sengaja mengaibkan Rafena berhubung pengeluaran dan penerbitan travelog berkenaan menerusi laman Instagram dan akhbar.

Selain menuntut ganti rugi am sebanyak RM400,000, Rafena turut menuntut ganti rugi khas sebanyak RM7,000 kerana trauma dan emosi terganggu.


Foto: IG Didie Alias

Semoga kes mereka ini tak berpanjangan lah ya. Apapun, Didie tetap mantap bergaya walaupun hadir ke mahkamah. - CARI


Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
0
Bosan
0
Komen: 118
Komen

Previous : Adam Hamid Kritikal Diserang Jangkitan Kuman Dalam Paru-paru

Next       : Neelofa 'Singkirkan' Nora Danish, Bangga Pengikut Cecah 4.9 Juta

Komen Terbaru

Quote redapple10 17-7-2017 05:23 PM
Good luck didie.. baideway ur frens vrey the vougue la

Lain-lain Komen

Quote gerbera.memopad 13-7-2017 10:48 AM
Saman fitnah tu pasal apa?
Quote takayama 13-7-2017 10:53 AM
perlanggaran contract dan juga saman fitnah?
meols lbh nak taw tang saman fitnah
apa yg difitnah
Quote manehnya 13-7-2017 11:33 AM
wau, glemer nya penampakan makcik didie di mahkamah...

sebenarnya apa masalah depa, x paham
Quote bambimo 13-7-2017 11:35 AM
epik nya gambar ni
Quote beautifulliar 13-7-2017 11:38 AM
Tibe2 terperasan kasut nek didi sama macam kasut meols murah tak sampai 30inggit beli kat times square haha
Quote mokcikKSKB 13-7-2017 11:39 AM
Ada sesape tau psl fitnah tu?menarik plak..dato ezani ni bukan semua org pon dia nk saman ker?
Quote bobok_berhabok 13-7-2017 11:41 AM
kes apa ni . tak ingat pon
Quote helicornia 13-7-2017 11:58 AM
wismacibanteng replied at 13-7-2017 11:03 AM
hahaha bisa bisa Cek Saldo JHT BPJS Ketenagakerjaan

pehal merata2 tenagakerjaan nih mod tolong ban sakai indon ni
Quote bottombikini 13-7-2017 11:58 AM
menjadi betul production house si rafiena ni ye
bukan cikai2 nengok ofisnye kemain cantik siap ada mini cinema karaoke bagai
Quote chikumanis 13-7-2017 12:04 PM
dapat title dato' dari bauksit ka??
Quote haiku 13-7-2017 12:33 PM
bottombikini replied at 13-7-2017 11:58 AM
menjadi betul production house si rafiena ni ye
bukan cikai2 nengok ofisnye kemain cantik siap ada  ...

Mmg menjadi .. Banyak project
A Aida pun banyak project




Quote vanillaninja 13-7-2017 12:51 PM
Amboi Alan rupanya lawyer sheols. Sekufu sangat image dua2
Quote boylondonn 13-7-2017 12:52 PM
Padan mukaa
Quote boylondonn 13-7-2017 12:53 PM
bobok_berhabok replied at 13-7-2017 11:41 AM
kes apa ni . tak ingat pon

pelanggaran kontrak dan mengaibkannya menerusi media sosial
Quote bottombikini 13-7-2017 12:57 PM
Edited by bottombikini at 13-7-2017 12:58 PM
chikumanis replied at 13-7-2017 12:04 PM
dapat title dato' dari bauksit ka??

harus lah boksit
tengok kat astro aritu gambo amik pangkat beso dabak kat ofis dia
yg x tahan tu siap ada persalinan baju & selempang for display...
punye la hadap

btw rafiena ni kawen dgn org kaya nau-nau ke
Quote RatuDunia94 13-7-2017 01:05 PM
Oh sheols la yg DivaAA tujukan kt IG...


Quote Ayda89 13-7-2017 01:14 PM
Diva AA ni gaduh pasal apa pulak ngan didie? Bagi sokongan padu nampak kat Raffiena
Quote jasmeen 13-7-2017 01:22 PM
Over nau rafina ni.hal kecik je kot

Lihat semua komen(118)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

Terpanas Minggu Ini
Kategori Berkaitan
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075300s Gzip On
To Top