Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Nanti Ada Rumah Terbakar, Bomba Kena Buka Kasut Ke? - Netizen 'Bahan' Wanita Tak Reti Bersyukur

11-7-2017 05:43 PM |Dilihat:5469| Komen: 42

Terpaksa kita akui bukan satu yang mudah bila melibatkan tugas yang dijalankan oleh anggota keselamatan seperti bomba mahupun polis. 

Namun, bagaikan menjadi trend di kalangan netizen untuk mencari salah dan juga mempertikaikan apa yang dilakukan oleh golongan anggota keselamatan ini.

Walhal apa yang dilakukan itu adalah bertujuan untuk menjaga keselamatan masyarakat sendiri. 

Seperti yang diluahkan oleh seorang wanita ini, memanglah mendapat kecaman daripada netizen. Ini kerana luahannya seolah tidak bersyukur dengan pertolongan ahli bomba. 


"Kepada abe2 & pokcik2 bomba tu kalau naik umah ore nak igat ular takleh ko tolong pecat kasut..

"Buke polis nak ambat ore jahat.." 

Bukan itu sahaja, di bahagian komen wanita ini turut menambah kemarahan netizen bila berkata,

"Mari igat ular sawa umah ayah..geramnyo nga x pecat kasut naik atas rumah, alasan dalam tugas..

"Gilo ko bomba.."

Siapa yang tidak berasa marah, sudahlah minta pertolongan kemudian ada pula salah yang dicari. 

Rata-rata netizen mula 'membahan' wanita yang dianggap tidak sedar dek untung selepas dibantu oleh bomba ini. 


"Kena hantar makcik ni gi kursus safety baru dia tahu..tak tahu bersyukur ko dah minta tolong terima je lah.."

"Maknanya kat sini kalau lain kali ada rumah terbakar, bomba kena buka kasut ke?"

Bagaimana pula dengan pendapat anda? Pernah menghadapi situasi yang sama tak? - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
0
Marah
0
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
0
Komen: 42
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote shiedafaizal 13-7-2017 04:42 PM
bodoh la..harap makcik tu bacala semua komen yg  duk bagi tu...

Lain-lain Komen

Quote sweetsour25 11-7-2017 05:52 PM
Kelakar baca komen2
Quote manjalara_01 11-7-2017 05:58 PM
makcik tu germaphobia kot? hehe
Quote paz 11-7-2017 06:07 PM
Kena pakai PPE makcik.
Quote Orix 11-7-2017 06:15 PM
Hahha nak bg kismis tu win
Quote GigaMom 11-7-2017 07:13 PM
Akhir2 nk byk rumh dilawat ular. Camne tu
Quote amone 11-7-2017 07:33 PM
ni namanya org tak sedar di untung....  lenkali pi tangkap sendiriler...banyak songeh tui...
Quote mommymonster82 11-7-2017 07:46 PM
Klu rumh mu bersih xdelah ular masuk..mesti ada tikus..

Lagi nk suruh org buka kasut...
Quote monsterwife 11-7-2017 08:38 PM
Moron punya perempuan.bila org bodoh bercakap terserlah low class.hoi betina utk safety OK.sapulah balik rumah tu bila dah settled :
Quote awekjepun 11-7-2017 09:39 PM
Ni loghat kelate kan..buat malu org kelate je..huhu
Quote cikgu_izza 11-7-2017 11:04 PM
mommymonster82 replied at 11-7-2017 07:46 PM
Klu rumh mu bersih xdelah ular masuk..mesti ada tikus..

Lagi nk suruh org buka kasut...

Setuju
Majoriti rumah kt sana bsepah2
Quote Carcosa 11-7-2017 11:17 PM
Tolol nya acik PPRT ni. Dia ingat abam bomba tu pakai suit Iron Man? Kaki besi, gitu?
Quote mommymonster82 12-7-2017 12:27 AM
cikgu_izza replied at 11-7-2017 11:04 PM
Setuju
Majoriti rumah kt sana bsepah2

Maybe yg ni rumhnya bersih cuci calat kot..

Itu yg ngamuk sakan..

Tp padan muka kena hencap 1 malysia
Quote WajibulGhunah 12-7-2017 12:34 AM
Sedangkan dia pun tah tah terasa nk pki suit ironman sbb xnk kne patuk ulor dri pelbagai arah yg memungkinkn berisiko tinggi
Quote missinpiece 12-7-2017 12:56 AM
Lain kali x pyh nk panggil2 bomba la utk halau ular, halau sndri je .
Dh kalau x berkasut nnt kaki kena patuk/gigit dulu. Panggil ambulan pulak
Quote NBM 12-7-2017 01:43 AM
Adoiii sakit perut aku gelakkan kebodohan pmpuan ni. No komen..no komen..hahahaha
Quote Burong_Hantuk 12-7-2017 05:21 AM
patotnya bersukor kerna bomba sudi nolong.
Quote akumak 12-7-2017 07:47 AM
some people choose to be stupid on socmed
Quote makton 12-7-2017 08:06 AM
bodonya makcik ni... buat malu je, kan dah kena hencap.
Quote EncikRhoma 12-7-2017 08:24 AM
woii acik kepam. Bomba datang rumah ko sebab nak tolong ko. Bukannya nak pegi open house

Lihat semua komen(42)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.064138s Gzip On
To Top