Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Fokus@CARI Lihat artikel

Cakaplah Badan Kite Macam Tong Drum Sekalipun! - Gadis Tak Malu Tayang Gambar Chubby

10-7-2017 07:04 PM |Dilihat:9782| Komen: 80

Bukan semua orang mempunyai tahap keyakinan yang tinggi. Lebih-lebih lagi jika seseorang itu mempunyai berat badan berlebihan.

Selain diri sendiri yang berasa kurang yakin dan malu, orang sekeliling juga kuat mengata. Tak kurang juga yang menyindir sekaligus membuatkan si montel tak mahu keluar bilik!

Namun berbeza pula dengan wanita ini. Dia seolah tidak mempedulikan langsung tohmahan orang sekeliling. 

Malah tidak menjadikan kata-kata negatif itu sebagai penghalang untuk dirinya bergaya ketika hari raya.


"Biarlah orang nak kata apa tentang kita. Biar pun badan besar macam tong drum kita berhak menjadi cantik okay yang penting self confident.

"Pesanan khas buat wanita berbadan chubby macam saya," begitulah yang ditulis oleh Nur Fathini menerusi Facebook miliknya. 

Dapat dilihat dia begitu teruja menggayakan peplum 'kepok-kepok' rona merah jambu dan juga turqoise dalam gambar yang dimuat naik itu. 

Dalam masa yang sama ramai netizen yang berasa terinspirasi dengan keyakinan luar biasa yang ditunjukkan Fathini. 

Berikut merupakan antara komen netizen:


Kesimpulannya, jadilah diri sendiri meskipun sedar terdapat kekurangan. Siapa tahu kekurangan itu boleh ditukar menjadi kelebihan yang dicari-cari ramai orang di luar sana. - CARI 

Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
5
Terkejut
1
Sedih
2
Lawak
5
Bosan
1
Komen: 80
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote tombolpintu 8-9-2017 01:37 PM
cantik je dia...kemas je dia pakai baju tu

Lain-lain Komen

Quote neurelle 10-7-2017 07:13 PM
Yg penting confident n pandai pilih baju.. u still look fab in any size
Quote JeepersCreepers 10-7-2017 07:13 PM
Chubby pon dia cantekk
Quote raradhia 10-7-2017 07:17 PM
cntk, pandai dia bergaya. .
Quote CiliPadiSedap 10-7-2017 07:24 PM
badak pun cantik kalau dekat safari afrika
Quote mommymonster82 10-7-2017 07:27 PM
Comel je...n nampk wangi..
Quote mirebus 10-7-2017 07:35 PM
yg ni nampak cantik, wangi je sbb dia pandai bergaya, jaga penampilan.
Quote Tehtarik2017 10-7-2017 07:36 PM
Confident level tinggi sgt..good
Quote cmf_premierleag 10-7-2017 07:39 PM
Gemok is ohsem la sangattt.... . Lps tu dpt penyakit 3 serangkai
Plg sedih sbb kene tempah baju sbb takde size kat kedai biasa...
So silalah kuruskan body ye
Quote idakamaruddin 10-7-2017 08:04 PM
kalau pandai pilih baju mmg cantik je..ni dh la gemuk ada hati pakai ketat melekat hbs segala babat terkeluar..kalau perasan org gemuk kaki dorang bentuk A - peha berlaga peha..so elakkan la pakai seluar yg mengikut tu..or pakai tight..buruk bebenor..so nak cantik cari la baju yg sesuai..so mesti elok je mata org tgk

btw gmba sheols dlm gmba ni comel n wangi..
Quote Achik-Yaya 10-7-2017 08:17 PM
CiliPadiSedap replied at 10-7-2017 07:24 PM
badak pun cantik kalau dekat safari afrika

  

Adoii...
Quote nazzse 10-7-2017 08:36 PM
cmf_premierleag replied at 10-7-2017 07:39 PM
Gemok is ohsem la sangattt.... . Lps tu dpt penyakit 3 serangkai
Plg sedih sbb kene tempah baju sbb ...

orang kurus pun boleh kena penyakit2 ni...

cakap tu pandang2 sikit, mengejek orang je kejanya

at least dia tak hati busuk judge org based on size
Quote matchstick 10-7-2017 08:48 PM
Cantik baju raya dia...pandai tailor jahit terletak je walaupun plus size
Quote aleesyasofia 10-7-2017 08:51 PM
comel akak nie.. tue sbb nmpk cntk pkai trletak jer.. iols xconfident nk brgaya.. sbb kdg2 dlm gmbr nmpk mcm bsar sgt..
Quote cmf_premierleag 10-7-2017 08:52 PM
nazzse replied at 10-7-2017 08:36 PM
orang kurus pun boleh kena penyakit2 ni...

cakap tu pandang2 sikit, mengejek orang je kejanya

Ko gemok ke?
Quote ~boolean 10-7-2017 09:42 PM
baju yang dipakainya cantik...

tapi aku takkan sesekali menyokong fat acceptance movement.

gemuk is not ohsem
dan aku bukan cakap ini untuk menhina orang gemuk,
tapi kita perlu sedar kegemukan boleh mengundang banyak masalah.
sama juga dengan kurus aneroksia.

Quote pocongkiutss 10-7-2017 09:49 PM
Sheols mengingatkan iols kepada sherry al haddad
Quote indenial 10-7-2017 09:55 PM
Wow, confident level sheols sangat tiggi!
Tp i still choose to be kurus. Nampak terletak je baju. Hehehe.
Quote fishcracker 10-7-2017 10:05 PM
Sheol klw kurus sikit msti laaaaagiiii lawo
Quote MyNameIsIris 10-7-2017 10:24 PM
Tak kisahlah kurus ke gems ke yang penting... jaga penampilan supaya tak nampak comot kepam. Titik!

Lihat semua komen(80)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059781s Gzip On
To Top