Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
CARI Infonet Portal Semasa Lihat artikel

Lelaki Wajah Anime Sebenarnya Palsu? Ini Penjelasan Kawannya Sendiri

10-7-2017 01:21 PM |Dilihat:12320| Komen: 137
"Itu bukan dia, muka dia kalau depan-depan OMG (Oh My God). Lelaki anime tidak wujud! Kalau dia keluar orang tak kenal sebab memang muka tak sama."

sumber : Facebook Bella Barbie

Memetik laporan mStar, demikian pendedahan seorang wanita yang dikenali sebagai Bella Barbie berhubung isu seorang pemuda berwajah anime yang tular di media sosial sejak minggu lalu adalah tidak benar. 

Menerusi posting yang dimuat naik di laman Facebooknya pada malam kelmarin, Bella mendakwa Miyyo Rizone adalah pemuda dari Ketereh, Kelantan dan pembongkaran itu dibuat kerana tidak mahu orang ramai terus terpedaya.

Jelasnya, Miyyo sebenarnya bernama Muhammad Syahrizal Ikhwan Musa sebaliknya bukanlah nama Amirul Rizwan Musa yang didedahkan oleh pihak media sebelum ini. 

sumber : Facebook Bella Barbie

Tambahnya beberapa aplikasi penyuntingan gambar telah digunakan oleh Miyyo untuk mencipta imej lelaki anime seperti yang tersebar sebelum ini.

"Saya ada gambar dia tanpa solekan, dia sunting semua gambar menggunakan applikasi Camera360 dan BeautyPlus. Saya tahu kerana dia selalu sunting gambar-gambarnya di sebelah saya."

Selain itu, Bella Barbie turut mendakwa pernah cuba menggunakan applikasi tersebut untuk menyunting gambarnya sendiri dan terkejut kerana wajahnya boleh berubah mirip Miyyo.

Pada masa sama, Bella mengakui dia pernah menemani Miyyo untuk membuat pembedahan wajah, namun percaya bahawa Miyyo telah menipu nilai sebenar pembedahan tersebut.

Dilaporkan, setakat ini, Miyyo masih gagal dihubungi untuk mendapatkan reaksi terhadap dakwaan tersebut.- CARI

sumber : Facebook Bella Barbie



Apa Reaksi Anda...

Bagus
2
Marah
2
Terkejut
0
Sedih
0
Lawak
1
Bosan
3
Komen: 134
Komen

Anda Mungkin Meminati

Komen Terbaru

Quote syidasaleh 12-7-2017 04:28 PM
annehuda replied at 10-7-2017 06:06 PM
so dagu dia tu tak btul la? sbb aku plg ngeri tgk dagu dia

mmg go wrong kan dagu dia.petak2 mcm tupperware

Lain-lain Komen

Quote putehkundor 10-7-2017 01:23 PM
Bella Barbie=Bela babi
Quote putehkundor 10-7-2017 01:23 PM
Patutlah background dinding semua bengkang bengkok khuens....360 punya penangan:
Quote finesse 10-7-2017 01:26 PM
putehkundor replied at 10-7-2017 01:23 PM
Patutlah background dinding semua bengkang bengkok khuens....360 punya penangan:

Ok je background tu sis.. ke mata fin yg ..  
Quote finesse 10-7-2017 01:27 PM
Bestnya cuti..
Quote samasam90 10-7-2017 01:29 PM
Boom stock2 pondan tak ingat dunya tika femes. Lantas, dibongkarkan oleh kawan sendiri yg bergelar babi ehh barbie.

Ranap masa depan dekk
Quote Pajeri_Nenas 10-7-2017 01:29 PM
gayah psycho ni
Quote cheergirlz 10-7-2017 01:31 PM
errmm...mcm2 hal...
Quote ffbeauties 10-7-2017 01:31 PM
So muka dia sebenar bulat gemok eh . Gigih ko dik
Quote memeque8 10-7-2017 01:32 PM
emmm si bela babi (bella barbie) ni kawan baik miyyo ni ker camner
Quote Ayda89 10-7-2017 01:33 PM
Kantoi dah. Keluar muka sebenar pulak. Kena kecam ko dik lepas ni
Quote putehkundor 10-7-2017 01:33 PM
finesse replied at 10-7-2017 01:26 PM
Ok je background tu sis.. ke mata fin yg ..

Ada certain gambar yg tiang jadi bengkok. Bukan gambar Kat atas ni


Inikah wajah sebenar miyyo rizone...kredit fb Bela Barbie.

IMG_20170710_133129.jpg


Quote miszclassique 10-7-2017 01:38 PM
putehkundor replied at 10-7-2017 01:33 PM
Ada certain gambar yg tiang jadi bengkok. Bukan gambar Kat atas ni  



Ini serupa macam si ken doll tu jek  
Quote AbukRokok 10-7-2017 01:39 PM
putehkundor replied at 10-7-2017 01:33 PM
Ada certain gambar yg tiang jadi bengkok. Bukan gambar Kat atas ni  

ngeri.....
baik dia kapel dengan janda balun rumaja 16 tahun tu
sepadan

Quote AbukRokok 10-7-2017 01:39 PM
ummah dengan fitnah berpisah teda
sekali semalaysia dan sekorea dia tipoooo
Quote Themilo 10-7-2017 01:43 PM
pondan merempan gila glamor rupanya kau ni dekkkk..
Quote grouper 10-7-2017 01:46 PM
Apa masalah barbie tu ngan mamat ni..aku lebih nak tau apa problem diorg berdua ni...
Quote putehkundor 10-7-2017 01:51 PM
IMG_20170710_134755.jpg
Quote epysha 10-7-2017 02:01 PM
animal betul la ko deq..
Quote mieymiey 10-7-2017 02:03 PM
Dak Miyyo ni gaduh dengan si Bella ker sampai si Bella tu peclobs?

Lihat semua komen(137)

Untuk komen,
sila login atau daftar sebagai ahli CARI sekarang!

Register  Login or Facebook Login

10 Terpanas (Portal)
 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.105112s Gzip On
To Top